Özellikle boxer veya külot seçimlerinde küçük beden seçimi yapılmamalıdır. Doğrudan kasıklara baskı uygulayan dar çamaşırlar, kan dolaşımını etkileyerek kişinin sağlığını tehdit edebilmektedir. Bu nedenle mutlaka bedene uygun çamaşırların özellikle uyurken giyilmesine dikkat edilmelidir.
Gün içerisinde çamaşırlar ve kıyafetler nedeni ile nefes alamayan genital bölge, cildin tüm kısımları gibi hava almaya ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle uyku sırasında çamaşır giymeyerek bu ihtiyacın karşılanması ve kötü koku oluşumu riskinin önlenmesi mümkün olmaktadır.
Uzmanlar uyarıyor, uyurken iç çamaşırınızı çıkarın!
Uzmanlara göre aslında iç çamaşırıyla uyumak hiç de sağlıklı değil. Özellikle de vajinanız hassas ise… Michigan Eyalet Üniversitesinden Nancy Herta iç çamaşırı uyuma ile ilgili yaptığı açıklama ise şöyle: “Uyurken, ter ve havasızlık yüzünden vajinanız nemleniyor.
Hekimlere göre; iç çamaşırıyla uyumak, erkeklerde kasık bölgesinin geceleri aşırı ısınmasına yola açıyor ve bu da sperm kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Steixner, “Sperm üretimini en uygun hale getirmek için genital bölge ısısının doğru seviyede kalması gerektiğini” vurguladı..
3-Yatakta İç Çamaşırı Giymek
Ancak uzmanlar bunun çok daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Çünkü sıkışan nemin bakterilerin ve mantar enfeksiyonlarına neden olacağını belirtiyorlar. Bu nedenle 7/24 iç çamaşırı giyinmek yerine özellikle geceleri bu bölgenin hava alması için iç çamaşırsız uyuyabilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Uyurken giyilen pijama ya da geceliklerin ince, hafif, esnek, tene yapışmayan doğal malzemeden olmasına özen gösterin. Pamuk, Bambu ve Tencel bu konuda etkisi kanıtlanmış kumaşlardır. Bunları tercih edin. Uyku ürünleri için özel olarak geliştirilen serinletici ve ter emici teknolojilere açık olun.
Eğer vücut sıcaklığı beynin istediği seviyeye inmezse kişi uyumakta zorlanabiliyor ya da rahatsız bir uyku yaşıyor. Bu nedenle çıplak uyumak vücut sıcaklığını düşürerek beyni rahatlatıyor ve kişinin deliksiz ve daha rahat uyumasını sağlıyor. Araştırmalarda çıplak uyumanın kalori yakmaya olan etkisi de belirlendi.
Boxer kısırlıktan koruyor
Genellikle 20 ila 40 yaş arası erkekleri etkileyen ve bir türlü nedeni bulunamayan testis ağrılarına da aslında dar iç çamaşırları neden oluyor.
İç çamaşırınızı yatmadan hemen önce çıkarmak, cinsel organlarınızın hava almasını sağlar. Bu da pek çok bakterinin oluşumunu ve kötü kokuyu önler. Kadın doğum uzmanlarına göre, vajinanın bazen temiz havaya ihtiyacı vardır. Öte yandan iç çamaşırınız olmadan uyumak vücudunuzun da daha rahat olmasını sağlar.
İç çamaşırlar hangi sıklıkta değiştirilmeli? Erkek iç giyime baktığımızda boxer ve slip gibi külot seçenekleri için ideal olan değişim günde iki kezdir. En kötü ihtimalle her gün yeni bir iç çamaşır giymeniz en doğrusu olacaktır. Kadın iç giyimini ele alırsak; külotlar günde iki kez değiştirilmelidir.
Genital bölge sağlığı açısından külotları günde bir kez değiştirmek yeterlidir. Fakat regl dönemlerinde, hava sıcaklığının yüksek olduğu günlerde ve akıntının fazla olduğu zamanlarda günde birkaç kez değiştirilmesi gerekmektedir.
Jinekolog Donnica Moore'a göre aralıksız iç çamaşırı giymek vücut için sağlıklı değil. Vücudunuzun her bölgesi gibi özel bölgenizin de hava almaya ihtiyacı var. Aksi halde ısı ve nem yoğunluğundan mantar ya da enfeksiyon gibi sorunlara açık hale gelebilirsiniz.
İşte kafamızı kurcalayan soruların cevabı. Bunu beklemiyor olabilirsiniz ama bu küçük ceplerin gerçekten bir işlevi var. Bu ekstra kumaş parçası, kalın dikişleri olması nedeniyle özellikle dar kot veya pantolon giyerken genital bölgenizi korumaya yardımcı oluyor. Ve cinsel organınızın daha iyi nefes almasını sağlıyor.
En sağlıklı erkek iç çamaşırı pamuklu boxerlardır. Naylon ve sentetik kumaştan üretilen ürünlere kıyasla daha sağlıklı ve konforlu olan pamuklu boxerlar, kişinin gün boyu rahat hissetmesini sağlar. Havayı geçirdiği için cildin nefes almasına yardımcı olur. Egzama, alerji, pişik ve kaşıntı gibi rahatsızlıkları engeller.
Tayt İçine Giyilen Külot Nelerdir? Taytların içine genelde tanga, boxer ve seamless çamaşırlar giyilir.
Araştırmada en büyük fark, boxer giyenler ile jokey veya külot giyen erkeklerde bulundu. 304 katılımcıdan alınan kanın daha ileri analizi, öncelikle boxer giyen erkeklerin, erkek doğurganlığı ve sperm üretimiyle bağlantılı olan Folikül Uyarıcı Hormonu'nun (FSH) daha düşük seviyelerde bulunduğunu ortaya koydu.
Renkli iç çamaşırı giymek
Eğer hassas bir cildiniz varsa ve tekrarlayan vajinal enfeksiyonlara yatkınsanız, çamaşırlarda kullanılan kumaş boyası vajinanızın çevresindeki hassas cildi tahriş edebilir. Bu nedenle renksiz iç çamaşırları giymeye özen göstermek gerekiyor.
Naylon iç çamaşırları da vajinal bölgenin terlemesine ve bakteri, mantar üremesi için uygun bir ortam oluşmasına neden olur. Pamuklu iç çamaşırları tercih edilmelidir. Menopozda hormonal değişiklikler mantara davetiye çıkarır.
Kafirlere benzeme yasağından dolayı Müslüman erkek ve kadının kafirlere has elbiseleri giymeleri haramdır. Gayrimüslim ve facirlerin giyinme tarzından olmayan normal gündelik iç çamaşırlar ise ihtiyaç halinde giyilebilir, bunda bir sakınca yoktur. Bu hususta kadın erkek ayrımı olmaksızın ruhsat ve müsade vardır.
Testis Travması Ne Gibi Sorunlara Yol Açar? Testise gelen darbe ile ödem, şiddetli ağrı, yırtılma, damar yırtılmasına bağlı gelişen kan toplanması, testis dokusunun dışarı çıkması gibi sorunlara neden olduğu gibi kısırlığa da yol açabilir.
Testis ağrısı; ani yaralanma, iltihaplanma, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar veya testis torsiyonu (bükülme) adı verilen acil bir durumdan kaynaklanabiliyor. Bu durum bazen şişlikle birlikte donuk bir ağrıya neden olabiliyor. Ayrıca testislerdeki ağrı, testis kanseri gibi daha ciddi sorunları da işaret edebiliyor.
Bol boxer modelleri ise rahat formları sayesinde dört mevsim kullanılabilir. Ancak rahat bir kullanım için beden seçimi yaparken boxerın fazla dar ya da fazla bol olmadığından emin olmalısın.
Atletle veyahut kolsuz giyeceklerle yatağa yatılabilir mi? Değerli kardeşimiz, Atlet veya kolsuz elbiselerle yatmak caizdir.
Uzmanlara göre yetişkinler günde en az 7, en fazla 9 saat uyumalı. Ancak 7-9 saat uyku yetmiyorsa ve kendinizi uykulu hissediyorsanız 10 saat üzerinde uyuyorsanız, "hipersomni" olabilirsiniz.
Çok fazla uyumak, beyinde bulunan nörotransmitterlerın dalgalanmasına neden olarak baş ağrısına yol açar. Kardiyoloji birliğinin yaptığı araştırmalara göre çok fazla uyumak kalpte bir takım rahatsızlıkların baş göstermesine neden olabilir. Bunun yanı sıra çok fazla uyumak nefes darlığı gibi sorunlara da yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri