Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
Güneş kremleri kapalı ortamlarda da kullanılması gereken ürünlerdir, Güneş kremleri günlük cilt bakım rutini içinde mutlaka kullanılmalıdır, Güneş kremleri üzerinde belirtilen koruma ibarelerine dikkat edilmelidir.
Güneşten etkin bir korunma elde edilebilmesi için güneş kremi doğru zamanda kullanılmalıdır. Uzmanlar tarafından güneş kreminin güneşe çıkılmadan yaklaşık 30 dakika önce uygulanması önerilmektedir.
Gece bemlendirici kullanmamak büyük bir hatadır. Gece spf kullanmak da bir o kadar manasız, gereksiz ve cilde daha faydalı şeyler verrbilecekken güneş kremi harcamaktan başka işe yaramayan bir harekettir.
Renkli güneş kremleri ile normal güneş kremleri arasında çok büyük fark var. Normal güneş kremini gün içerisinde kullanıp, yüzünü yıkamayıp uyuyayabilirsin. Ama renkli güneş kremini gün içerisinde sürüp uyuman halinde, cildine zarar verebilir.
İlgili 39 soru bulundu
Güneş kremlerinin önemine değinen Dermatoloji Bölümünden Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir “Güneşten koruyucu kremler dışarı çıkmadan 30 dakika önce, tüm açıkta kalan alanlara sürülmeli ve 2-3 saatte bir tekrarlanmalıdır.
Bu nedenle güneş kremi cildi güzelleştirir mi sorusuna net bir yanıt verilemez. Ancak güneşin zararlı ışınlarından cildi koruyor olması, foto yaşlanma olarak tabir edilen yaşlanmanın önüne geçmesini sağlıyor.
Eğer yatarken krem sürülürse bu toksinler dışarıya atılmakta zorlanır ve sabah uyandığınızda istemediğiniz bir görünümle karşılaşabilirsiniz. Yani geceleri güneş kremi kullanılmamalıdır. Hatta gece kullanım için üretilmemiş olan herhangi bir krem sürmek de yanlış bir hareket olacaktır.
Sabah sürülen bir güneş koruyucunun, gün boyu etkisinin devam ettiğini düşünmek yapılan en sık hatalardan biri. Oysa güneş koruyucuları ultraviyole ışınlarının yoğun olduğu dönemlerde 10.00-16.00 saatleri arasında 2 saatte bir uygulamak gerekiyor.
Ancak gece artan hücre metabolizması, bazı etkilerin tüm kremler için genellenmesini sağlıyor. Örneğin, gece cilde sürülen kremler, gündüz kremlerine göre çok daha alt katmanlara nüfuz ediyor. Cildin yenilenmeye hazır olması, sürülen kozmetik ürününün cilt yapılandırmasında kısa sürede etkili olmasını sağlıyor.
Güneş ışınlarının etkili olduğu 10:00-16:00 saatleri arasında, özellikle de güneşin en zararlı olduğu 11:00-13:00 saatleri arasında güneşe çıkılmaması gerekir.
UVA ışınları, dünyaya ulaşırken herhangi bir filtrelemeden geçmeden direkt yeryüzüne ve dolayısıyla cildimize nüfuz edebildiği için, tehlikeli bazı cilt rahatsızlıklarına davetiye çıkarabiliyor. Bu nedenle uzmanlar, bulutlu havalarda ve hatta evdeyken bile güneş kremi kullanmanın öneminden bahsediyor.
Normalde güneşte 10 dakika kaldıktan sonra kızarmaya başlıyorsanız, SPF15 değerinde bir güneş kremi bu süreyi sizin için 15 kat uzatır ve 150 dakika boyunca (10x15=150) kızarmadan durabilirsiniz. Bu hesaba göre 50 faktörlü bir güneş koruyucu da 500 dakikaya kadar koruma sağlayabilir.
Serumlar cildin gece onarılma ve yenilenme sürecine çok büyük katkı sağlar. Bu sebeple gece cilt bakımında serumu atlamamak gerek. Serumlar aynı zamanda cildin daha pürüzsüz, canlı ve aydınlık olmasına da yardımcı olurlar. Cildine uygun bir tonik ile cildinin gece onarılma hızına destek verebilirsin.
AHA, BHA, C vitamini serumu gibi kullanan kişilerin cildi güneş ışınlarına hassastır. Bu sebeple her gün düzenli olarak güneş kremi sürülmeli ve cildi hassasiyetten korumalıdır.
SPF'li nemlendirici gece sürülür mü? SPF etkili ürünler cildi güneşin zararlı ışınlarından korumak için formüle edildiği için gece kullanımı uygun değildir. Gece cilt bakımı cildinizi yenilemek ve onarmak için tasarlanan cilt bakım ürünleri ile yapılmalıdır.
Güneş kremi düzenli kullanıldığında, lekelerin rengi ve yoğunluğu gözle görülür şekilde azalabilir. Ayrıca cildinizi UV ışınlarının zararlı etkilerinden koruyarak yeni leke oluşumunu engellemeye yardımcı olur.
Eğer güneş kremi, günlük olarak kullanılacaksa bunun için SPF 15 ila 30 arası koruma faktörü yeterli olabiliyor. Fakat tüm cildin uzun süre boyunca güneş ışınlarıyla temas halinde olacağı plaj vb. alanlar için tercih edilen güneş kreminin SPF 30 ila 50 arasında bir değerde olması gerekiyor.
Güneş kremi günde 2-3 kez sürülebilir. Özellikle sürekli açık alandaysanız ve havalar sıcaksa 2 saatte bir güneş kremi yenilenmeli, aynı bölgelere tekrar sürülmelidir. Güneşin en dik açıda olduğu 11:00-15:00 saatleri arasında çok fazla dışarıya çıkmamaya ve güneşe maruz kalmamaya dikkat edin.
Her gün güneş kremi kullananların cildindeki yaşlanma belirtileri kullanmayanlara oranla %24 daha az. Ayrıca gün içerisinde tazeleyerek ve düzenli olarak güneş kremi kullanmak, sağladığı kozmetik faydanın yanı sıra ciddi cilt sağlığı problemlerini de büyük ölçüde engelliyor.
Şahin, "Güneş koruyucu kremleri dışarı çıkmadan en az 20 dakika önce sürmelisiniz. Plaja gittikten sonra sürülmesi etkinliğini çok azaltıyor. Miktar olarak da açıkta kalan bölgeye yeterince yayılmalı, yani yeteri miktarda kullanılmalı. Krem kullanıldıktan sonra iki veya üç saatte bir yinelenmeli." uyarısında bulundu.
Güneş kremi, sadece cildimizin bronzlaşmasını önler. Önleyici görevini yaptığının yanı sıra, ekstradan bir beyazlatma işlevselliği bulunmamaktadır.
Güneş Kremini İki Saatte Bir Yenile!
Güneş kremi ile ilgili bir diğer önemli nokta ise gün içerisinde sık sık yenilenmesi gerektiği. Uzmanlar genellikle iki saatte bir yenilemenin yeterli olduğunu söylüyorlar.
Koruyucunuz güneş altında maksimum 3 saat etkili olur. Çok yüzüp havluyla çok kurulanmanız halinde güneş kreminiz cildinizden uzaklaşır. Bu nedenle hemen yerine koymak için tekrar sürmeniz gerekiyor.
Eğer gözenek probleminiz ve akneye yatkın bir cildiniz varsa kullandığınız güneş bakım ürünlerinin yağsız ve gözeneklerin tıkanmasına neden olan komedojenik özellikli olmadığından emin olun. Aksi halde hem cildin sebum miktarının artması hem de gözeneklerinizin tıkanması akne ve siyah nokta problemine neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri