Kısa Zamanlarda Çok Fazla Kilo Vermeyin Zayıflama döneminde vücudun elastikiyetini de toparlayabilmesi için ayda ortalama 4 ila 6 kilo arasında kayıplar hedefleyin. Vücut bu kilo kaybını sarkma olmadan tolare edebilir.
Kişinin yaşayacağı elastikiyet kaybı, obez olarak geçirdiği süre ile yakından ilgilidir. Bu süreçte kişinin kiloyu yavaş bir şekilde vermesinden çok belirleyici olan obez olma süresi boyunca cilt dokusu gerilir ve sarkma durumu söz konusu olur.
Deri esnek bir organdır ve kilo değişimleri nedeni ile esneyebilir ve bir kısmını da kilo verme sonrasında toparlayabilir. Ancak bu durum ne yazık ki çok aşırı kilo farkında karın, basen, kol altı, göğüs, yüz bölgesinde sarkmalara neden olabilir.
***Sağlık açısından hem de deri sarkmaları açısından aylık ortalama 5-6 kilo civarı kilo kaybı en doğru olanı.
İlgili 42 soru bulundu
Zayıflama döneminde vücudun elastikiyetini de toparlayabilmesi için ayda ortalama 4 ila 6 kilo arasında kayıplar hedefleyin. Vücut bu kilo kaybını sarkma olmadan tolare edebilir. Ancak ayda 15 kilo gibi bir kayıp yaşandığında 1 ay vücudun adapte olabilmesi için yeterli değildir.
Ancak spor ile sadece hafif gevşemeler toparlanabilir. Bollaşmış ve sarkmış deriyi spor yaparak tamamen gergin hale getirmek maalesef mümkün olmuyor.
Su tüketimi, hücrelerin kendisini yenilemesini sağlaması açısından yaşlanmaya karşı etkilidir. Ayrıca kilo alıp verme ile oluşan sarkmaları da büyük oranda engeller.
Vücudun belirli bölgelerindeki deri sarkmalarının en kesin çözümlerinden biri spor yapmaktır. Spor ve düzenli egzersiz kasları güçlendirir. Özellikle ağırlık çalışmaları sarkan derinin toplanma sürecini hızlandırır. Böylece zamanla vücut kendini toplamaya başlar.
Kilo kaybettiğinizde yağ hücreleriniz küçülürken, aynı yüzey alanını korursunuz. Kaybettiğiniz yağlardan doğan boşluğa adapte olamayan cilt gevşer, sarkar. Kişi daha ince ve sağlıklı bedene sahip olmasına rağmen yüzü yorgun gözükür, gözlerde içeri çökmeler, kaş düşmeleri, ağız kenarı düşmeleri olur.
Zarif Tasarımlara Sahip Hamile Korse Modelleri
Bel ve sırtı destekleyerek ağrıların oluşmasını önler. Karnın aşağıya sarkmasını önlediği için deri sarkmalarının ve kasık ağrılarının da önüne geçer. Bunun yanında dışarıdan gelecek darbelere karşı koruyucu kalkan görevi görür.
Bacak ve kalça sıkılaştırmak için; bisiklet sürmek, yüzmek, koşu veya yürüyüş yapmak bu bölgelerde sıkılaşmayı sağlayarak sarkmaları önleyecektir.
Kilo verme sürecinde kardiyo denilen egzersizlere ilave olarak, kaslarınızı çalıştıran egzersizler de yapın. Eğer yapmazsanız kaybettiğiniz yağ hacmine ilave olarak, kas hacmi de kaybedersiniz ve bu da derinin adapte olmayacağı kadar çok hacim kaybı anlamına gelir. Bunun sonucunda da deri sarkması görülür.
Doğum yapmış her yaştan kadında görülebilmekle birlikte 20'li yaşlarında bile görülen vakaların mevcut olduğu bir durumdur. Özellikle çok doğum yapmış ya da zorlu doğum yapmış kadınlar daha risk altındadır. Bununla birlikte yaşla doğru orantılı olarak sarkma problemlerinin de görülme sıklığı da artmaktadır.
Sadece 10 kilo fazlalık bile dizlerinize ve diğer alt vücut eklemlerinize yaklaşık 40 kilo kadar fazla basınç uygular. Bu etki eklemlerinizin daha çabuk yıpranmasına neden olabilir. Fazla yağlanma eklemlerinizde iltihaplanmaya da neden olabilir. Biraz kilo vermek bile bu etkileri hafifletmeye yardımcı olabilir.
Sarkma ya da elastikiyet kaybı Neden Olur
Cilt yaşlandıkça alt katmanlarda yağ kaybı olur ve elastin ve kollajen gibi yapısal proteinler azalmaya başlar. Çalışmalar 20 yaşından sonra, bir insanın cildinin her yıl %1 daha az kollajen ürettiğini göstermektedir.
Kol sarkıklıklarının giderilmesi için brakioplasti (kol germe ameliyatı) uygulanabilir. Ancak bu işlem sonrasında bölgede yara izi kalabilir. Bu izin tamamen iyileşmesi 2 hafta ila 1 ayı bulabilir.
Vücudu sıkılaştırmak için yapılan egzersizlerin yanı sıra, düzenli ve sağlıklı beslenmek de önemlidir. Yeterli miktarda protein, lif, vitamin ve mineral içeren bir diyet, vücudu sıkılaştırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca dengeli bir beslenme ile vücudun ihtiyacı olan kaloriyi alarak daha zinde olmasını sağlayabilirsiniz.
Çok hızlı ve çok fazla kilo verme sonrası; ritim bozuklukları, elektrolit bozuklukları, safra taşları, depresyon, yeme bozuklukları gibi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Sağlıklı bir kilo kaybı haftada 0.5 kg-1 kg arasında olmalıdır. Yani ayda ortalama 2-4 kilo vermelisiniz.
Yağ yakarak zayıflama, kardiyovasküler egzersiz çeşitlerini yaparak olur. En iyileri; yürüyüş, bisiklet, ip atlama, eliptik bisiklet ve yüzmedir. Hangisini yapma olanağınız varsa onu seçin. Aktiviteye başlamadan önce en az beş dakika esneme ve ısınma yapın.
Araştırmanın sorumlusu Doktor İris Shai, ilk kez gözle görülür biçimde, aşırıya kaçmayan bir beslenme rejiminin sadece kolesterol birikimini engellemekle kalmayıp, aynı zamanda, arterlerin hacmini ve kan basıncını azalttığını tespit ettiklerini söyledi.
Misal 90 kiloluk bir insanın günde yaklaşık 3 litre su içmesinin cilt ve iç organlarının sağlığı açısından olumlu etkilerinin olacağı öngörülüyor.
Deforme olan karın kasları ve hamilelik boyunca karın ön duvarını oluşturan bağ dokusu hamilelik sonrasında kendini kolay bir şekilde toplayamaz. Sarkan göbeği toparlamanın tek yolu karın germe ameliyatıdır. Karın germe estetiği genel anestezi altında ve hastane ortamında yapılır.
Yaşlandıkça daha sık görülen deri sarkması, tedavi edilebilir bir durumdur. Özellikle de henüz genç yaşta olan bireyler, bu durumdan birkaç ay içerisinde kurtulabilir.
Cilt sarkması 30 lu yaşlardan itibaren başlayabilir. Özellikle 35 yaş sonrası iyice belirgenleşebilen cilt sarkmaları yüzü yorgun, mutsuz ve yaşlı gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri