Uygulama sonrasında kuruma süresi yaklaşık 5-6 saattir. Bu nedenle uyguladıktan sonra kuruma süresini bekleyene kadar alanı kullanmamalısınız. Alçı kuruduktan sonra zımpara ile üzerinden geçmelisiniz. Alçı sıva ve alçı plaka üzerine rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
KULLANIM SÜRESİ Tekne içerisindeki harç yaklaşık 8 – 13 dakikada donmaya başlayacağından kartonpiyer imalatında seri davranılmalıdır. DONMA SÜRESİ Kalıp üzerindeki KARTEK harcı yaklaşık 30 dakikada donacaktır. DÖKÜM Hazırlanan KARTEK harcı, kalıp üzerine dökülür.
İçeriğinde kireç ve çimento yer alan bir ürünün kuruması 7 gün, yani tam olarak 1 hafta sürmektedir. Alçı sıva ne kadar sürede kurur sorusu merak edilen konular arasındadır. Bu tür, tam kurumaya kadar en çabuk kuruma 4 gün olarak kabul edilmektedir.
Bunlardan ilki sıcaklıktır. Eğer alçının uygulandığı yer, oda soğuksa alçının kuruma süresi daha uzun olacaktır. Alçının kuruması için sıcaklık gerekir. Ne kadar fazla ısı olursa alçının kuruma süresi de o kadar kısa olur.
Hava sıcaklığı 20°C'nin altında yapılan sıva uygulamasında 24 saat sonra ilk sulama yapılmalıdır. Daha sonra 12 saat ara ile en az üç kez sulanmalıdır. Sonrasında uygulama yüzeyinin 1 hafta boyunca nemli kalması sağlanmalıdır. Daha pürüzsüz bir yüzey elde etmek için üzeri FİXA İnce Siva ile sıvanır.
İlgili 17 soru bulundu
Üretici talimatlarına uygun karışım oranlarına göre hafif sıva harcı hazırlanır. Doğrudan güneş ışığı altında ve yağmurlu havada uygulama yapılmamalı, rüzgârlı havada sıvanın sertleşme süresi dikkate alınmalıdır.
5 ºC altındaki sıcaklıklarda donma riski nedeni ile alçı uygulaması yapılmamalıdır. Mümkünse 35 ºC'nin üzerindeki sıcaklıklarda alçı uygulaması yapılmamalı eğer yapılması zorunlu ise alçının suyunu kaybetmemesi için gerekli tedbirler (zemini ıslatma, rüzgara karşı koruma) alınmalıdır.
Alçı sıva yapmak istiyorsanız ilk olarak kullanacağınız miktarı doğru ayarlamalısınız. Alçıyı hazır hale getirdikten sonra 90 dakika içerisinde kullanmaya dikkat etmelisiniz. Hızlı kuruyan bir yapıda olduğundan dolayı 90 dakikadan sonra kullanılmaz hale gelir.
Alçı sertleştikten sonra kendisini gösterebilen bir malzeme olduğundan dolayı uygulanmasından hemen sonra hızlı bir şekilde kurutma cihazı ile kurutulmalı ve gerçekten de tamamen kurutulduğundan emin olunmalıdır. Cihazımız sayesinde alçının tamamen kuruduğundan emin olabilirsiniz.
Uygulama sonrasında kuruma süresi yaklaşık 5-6 saattir. Bu nedenle uyguladıktan sonra kuruma süresini bekleyene kadar alanı kullanmamalısınız. Alçı kuruduktan sonra zımpara ile üzerinden geçmelisiniz. Alçı sıva ve alçı plaka üzerine rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Eğer alçı ile tedavi devamına karar verilir ise 3 hafta hafta sonra radyolojik inceleme yapılmalı ve kırığın pozisyonunun kayıp kaymadığı takip edilmelidir. 5-6 hafta sonunda da alçı çıkarılır.
Brüt beton astarı uygulanmadan direk olarak alçı uygulanırsa duvar zeminine alçı eski boyalardan dolayı yüzeye iyi yapışmaz ve tutunamaz bu sebeple ileride kabarmalar ve dökülmeler meydana gelir.
Alçı sıvalar temel olarak suya ve su buharına karşı zafiyeti olan malzemelerdir. Bu sebeple, alçı sıva ıslak hacimlerde ve dış mekanlarda pek kullanılmaz. Suya karşı olan bu hassasiyet sebebiyle, alçı sıvaların seramik uygulaması öncesi ıslatılması doğru değildir.
– Alçı sıva yapıldıktan ve kuruduktan sonra zımpara yardımıyla yüzeyler düzeltilir. – Alçıpan üzerine alçı yoklaması yapıldıysa alçı üstü geçiş astarı vurulur. – Duvar üstüne alçı sıva yapıldıysa zımpara sonrası ilk kat astar boyası vurulur. – İkinci yani son kat boya vurularak işlem sona erdirilir.
Dİğer oda ve koridorlarda makinalı alçı sıva ile kaplanır. Kesinlikle alçı sıvadan önce kara sıva yapılmaz. Hiçbir sorunu olmadığı gibi boya için daha güzel bir alt yapı sunar. Alçı sıva üzeri saten çekilir böylece boya için pürüzsüz yüzey hazır olur.
Bütün duvarı harçla kapladıktan sonra sıva işlemi bitmiştir. 10 metrekare olan ortalama bir ev duvarı için sıvanın kuruma süresi 1 gecedir. Kaba sıva kuruduktan sonra üzerine ince sıva yapılır. İnce sıva için ince kumla temiz kireci 1'e 3 oranında karıştırıp su ekleyerek harç hazırlayın.
Duvarınızdaki rutubeti ne kadar çabuk fark eder ve hızlı davranıp önlem alırsanız o kadar yararlı çıkarsınız. Alçı rutubeti önler mi? Sorunun cevabı ise evettir. Alçı sıvası delikli yapısı ile nem oranını koruyarak rutubet oluşumu durdurur ve engeller.
Alçı sıva çatlakları en çok kapı ve pencere kenarlarında görülür. Bunun nedeni, bu bölgelerin geçiş bölgesi olmasıdır. Alçı çok gevrek bir malzemedir. En ufak bir çekme gerilmesinde dahi çatlar.
Vurulacak Alçının Temiz ve bozulmamış olması gerekmektedir. Aksi durumda yüzeyde istenilen sonuç gelmeyecektir. Alçı su oranı doğru ayarlanmalıdır. Saten alçı ile çalışıyorsak; karıştırma sırasında suyu çekmesini beklememiz gerekmektedir.
Ateli bir poşetle veya doktorunuzun önereceği bir kılıf ile kapatın. Alçı veya atel ıslanırsa ve nem, cildinize dokunan iç bölgeye inerse, kolay kurumayacaktır. Bu da tahrişe, kızarıklığa, kaşınmaya ve bazı aşırı durumlarda da enfeksiyona sebebiyet verebilir. 2.
TSE standartlarına uygun olarak üretimi yapılan 1 torba saten alçının kilosu 30'dur. 30 kiloluk saten alçının yapacağı yer 30 metrekaredir. Yani 1 torba saten alçı m2 yer yapar diye merak ediyorsanız bunun cevabı 30 metrekaredir.
Alçı sıva oldukça sağlıklıdır. Nefes alan doğal bir malzemedir. Sahip olduğu pH değeriyle de insan cildine en uygun malzemedir.
İlk olarak, alçı sıva uygulanacak yüzey temizlenmelidir. Bunun için yüzey; küf, yağ ve toz gibi maddelerden arındırılmalıdır. Yüzeyde soyulan bir boya ya da katman olması, sıvanın tutunmasını engeller.
Temiz bir kaba temiz su konulur. Üzerine Alçıbay Perlitli Sıva alçısı sepelenir. Yeterli oran elde edilene kadar devam edilir (10 kg alçı / 6 l su ). Alçının suyu absorbe etmesi için 2-3 dakika beklenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri