Gerilla pazarlama, şirketlerin ürün veya hizmetlerini pazarlamak için klasik kalıpların dışına çıkan, beklenmedik reklam modellerini piyasaya sürmesine dayanan pazarlama stratejisine verilen isimdir. Bu terim ilk defa 1984 yılında Jay Conrad Levinson tarafından “Guerilla Marketing” isimli kitabında kullanıldı.
Gerilla pazarlama, bir ürünü; yenilikçi, alışalagelmişin dışında ve uygun maliyetli pazarlama yöntemleri kullanarak maksimum biçimde teşhir etmektir. Bu pazarlama yönteminde aslolan, çok büyük bütçeler kullanmadan insanları etkileyebilmektir. Gerilla pazarlama taktikleri çarpıcı, farklı ve zekice tasarlanmalıdır.
Gerilla pazarlama, markanızın öne çıkarmak istediğiniz bir ürünü ya da logosunu standart reklam ve tanıtım alanları dışında insanların karşısına çıkararak yapılır. Örneğin halka açık park alanlarında bulunan heykeller, yaya geçitleri, köprüler, binaların dış cepheleri, gibi alanlar kullanılır.
İlgili 41 soru bulundu
Brown (2001b) Retro pazarlamayı, “Bir önceki tarihsel döneme ait ürün veya hizmetin canlanması veya yeniden başlatılmasıdır” olarak tanımlamaktadır (Brown, 2001b:6). Retro pazarlama, geçmiş döneme ait çağrışımlarla (müzik, koku, filmler, kitaplar vb.) farklı bir pazarlama yaklaşımını ortaya koymaktadır.
Gerilla pazarlama, ürünler/ hizmetler için viral oluşturma amacıyla sıradan, günlük bir yerde alışılmadık veya beklenmedik bir pazarlama etkinliği yürütme eylemidir. Gerilla pazarlama, minimum yatırımla kar elde etmenin kanıtlanmış bir yöntemidir.
Gerilla coğrafi şartlardaki olumsuzlukları düşman aleyhinde kullanabilmelidir. Gerilla savaşta nihai sonuç almayı yani düşmanı yenmeyi hedeflemez, düşmana zarar vermeyi, savaşma azim ve iradesini kırmaya çalışır. Dış desteğin sağlanması da gerillanın başarılı olabilmesi için hayati önem taşır.
gerilla pazarlama, satışları artırmak veya bir marka veya işletmeye ilgi çekmek için yeni veya geleneksel olmayan yöntemlerin kullanılmasıdır. bu yöntemler genellikle düşük maliyetlidir veya ücretsizdir ve daha kişisel etkileşimlerin veya viral sosyal medya mesajlaşmalarının yaygın kullanımını içerir.
I-Gerilla Pazarlaması Nedir? Gerilla pazarlaması özellikle KOB niteliğindeki işletmelerin küçük, periyodik ve şaşırtıcı hamlelerle, rakiplerini demoralize etmesine dayanan, hızlı hareket kabiliyeti gerektiren ve yaratıcılık ile hayal gücünden geniş ölçüde yararlanan bir pazarlama tekniğidir (Tek, 1999: 109).
Pazarlama karması olarak da adlandırılan pazarlamanın dört P unsuru ürün, fiyat, yer ve promosyondur.
Geleneksel pazarlama karması (4P); mal, fiyat, dağıtım ve tutundurma bileşenlerinden oluşurken, Tyson ve Hurd (2009), 4P'ye kamu, ortaklık, politika ve fon yaratma bileşenlerini ekleyerek, sosyal pazarlama karmasını sekiz bileşenle (8P) açıklamaktadır.
Markaların veya sivil toplum kuruluşlarının belli bir hedef kitle üzerinde şaşırtıcı ve anlık olarak büyük etki oluşturan yaratıcı tanıtım çalışmaları yoluyla yaptıkları pazarlama iletişimi sürecine gerilla pazarlama denir.
Gerilla reklam türü, düşük bütçelerle büyük kitlelere ulaşmayı hedefleyen, alışılmışın dışında pazarlama taktikleri üzerine odaklanan reklam stratejisidir. Orijinal terim Jay Conrad Levinson tarafından 1984 tarihli "Guerrilla Advertising" kitabında yer aldı.
Günümüzde çok sevilen ve aynı zaman çok etkili bir yöntem olan gerilla pazarlama, bir ürünü veya hizmeti düşük bütçelerle yenilikçi ve sansasyonel bir biçimde pazarlamaktır.
Gerilla pazarlamadaki amaç, düşük bir bütçeyle tüketicileri şaşırtacak fikirleri onların karşısına çıkartmaktır. Bu sebeple de gerilla pazarlama da viral çalışmalar hedeflenir. Çalışmanın viral olması, tüketiciler arasında da paylaşılmasını sağlarken, markanın hakkındaki konuşulmalar da artar.
Gerilla pazarlama, şirketlerin ürün veya hizmetlerini pazarlamak için klasik kalıpların dışına çıkan, beklenmedik reklam modellerini piyasaya sürmesine dayanan pazarlama stratejisine verilen isimdir. Bu terim ilk defa 1984 yılında Jay Conrad Levinson tarafından “Guerilla Marketing” isimli kitabında kullanıldı.
gerillaların uyguladığı zeka dolu taktiklere verilen addır. en çok kullanılanı, savaşta düşmani öldürmek yerine yaralamaktır. yaralanan 1 insan sağlam başka q insanı da savaş alanından çekeceğinden 1 taşla 2 kuş vurulmuş olmaktadır. vur kaç taktiği de denir kendisi.
Ağızdan ağıza pazarlama (AAP), temelde, tüketicilerin birbirleri ile işletmenin ürünleri hakkında olumlu yönde iletişim kurmalarını sağlayarak, işletme- marka imajının güçlendirilmesini ve satışların artırılmasını amaçlayan bir ileti- şim ve pazarlama yöntemidir.
Radikal pazarlama, bilinen, kalıplaşmış ve gelenekselleşmiş "doğruların" aksi yönünde stratejiler uygulayarak, kendi sadık kitlelerini yaratmayı amaçlayan bir yöntem.
Turbo Pazarlama:
Mal ve hizmetleri ucuz kaliteli ve farklı üretmeye ek olarak zamana karşı duyarlı olan tüketicilere daha hızlı teslim etme sürecine denir.
Yeşil pazarlama; kirlilik, enerji tüketimi ve tükenebilir kaynakların tüketiminin olumlu ve olumsuz yanlarını inceleyen toplumun ve tüketicilerin ihtiyacını tatmin etmede sorumluluk anlayışı içerisinde uzun vadeli karlılığı hedefleyen bir iş stratejisidir.
Nöropazarlama; müşterilerin kararları, tercihleri, motivasyonları hakkında fikir sahibi olabilmek için sinirsel ve fizyolojik sinyallerin ölçülmesi şeklinde tanımlanır. En yaygın olarak kullanılan yöntem, nöral aktiviteyi ölçen beyin taraması ile göz hareketlerinin fizyolojik olarak incelenmesidir.
Tuzak pazarlama terimi, genel olarak, herhangi bir sponsorluk ücreti ödemeden bir etkinliğin itibarından ve popülaritesinden yararlanma girişimi ya da bir etkinlikle ilgili rakip işletmenin ilgisini zayıflatmak için kasıtlı çabaları ifade etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri