En azından birkaç gece yavrunun sizin yatak odanızda uyumasına izin verin. Onu, ütü odası, kiler gibi yerde değil yatağınızın yakınında sandık, karton kutu gibi bir şeyin içinde uyumasına imkân verin, kendini güvende hissedecektir. Aksi halde böyle bir deneyim yavru için korkutucu olacaktır.
Köpeklerin sahipleriyle beraber aynı yatakta yatmalarının bazı önemli avantajları bulunur Birlikte uyumak köpeğinizle daha güçlü bağlar kurmanızı sağlar. Bu nedenle "yavru köpek nerede uyumalı?" sorusunun cevaplarından bir tanesi yatak olarak kabul edilebilir.
Yavru köpekler üşür mü? Bir önceki paragraflarda detaylı bir şekilde değindiğimiz üzere yavru köpekler üşür ve bu üşüme; yetişkinlere kıyasla çok daha belirgin bir biçimde ortaya çıkar. Yavru köpeklerin üşümesinin iki temel nedeni vardır; Metabolizmaları vücut ısılarını dengeleyecek düzeyde değildir.
Hiçbir yavru köpek, hatta hiçbir köpek, uzun bir süre boyunca yalnız başına bırakılmamalıdır. Önemli bir süre boyunca yalnız bırakılan köpeklerde anksiyete gelişebilmekte ve bu köpekler, sahiplerinden ayrı kalmayla başa çıkamamaktadır.
Köpekler nerde uyumalı sorusun cevabı köpek bakslarında olmalı tabii ki. Köpeklerin uyurken uyudukları yerde önemlidir. Bizler nasıl yatağımızı arar, orda rahat uyursak, köpeğimiz içinde uyku ve dinlenme kutusu edinmeliyiz.
İlgili 21 soru bulundu
Uyku Pozisyonunu İnceleyin
Köpeğinizin uyku pozisyonu, üşüyüp üşümediğini anlamak için harika bir ipucu olabilir. üşüyen köpekler genellikle sıcak yerlerde ve kıvrılarak uykuya dalma eğilimindedir. Bu sayede vücut ısılarını yükseltmeye ve kendilerini soğuktan korumaya çalışırlar.
Yavru köpeklerin uyku düzenini sağlarken onların mümkün olduğunca gece uyumalarını sağlamak önemlidir. Bu nedenle geceleri yatmadan önce sakinleştirici aktiviteler yapmak onların uykuya dalmasını kolaylaştırmaktadır.
Yavru köpekler geceleri aktif olma eğiliminde olduklarından ve genellikle düzensiz uyku programlarına sahip olduklarından yeni yavru köpeği olan aileler için gece vakti biraz zorlayıcı olabilir.
6 aydan küçük yavru köpeklerin evde maksimum 2 saat yalnız bırakılmaları önemlidir. Yetişkin köpeklere oranla çok daha fazla ilgiye ve gözetime ihtiyaç duyan yavru köpeklerin mesaneleri küçüktür, sıkılma olasılıkları ve hem kendilerine hem de eve zarar verme potansiyelleri yüksektir.
Yavru köpeğinizin keşfetmesine izin verin
Yavru köpeğinizin ilk aşılama uygulamaları tamamlanıp dışarı çıkması daha sağlıklı bir hale geldiği zaman onu dışarı çıkarın eve döndüğünüzde ise onu içeride, çıkışını kapattığınız güvenli bir alana götürün ve istediği gibi koklayıp keşfetmeye başlamasına izin verin.
Aynı anda eski ve yeni iki yatağı da kaplayacak kadar büyük bir havlu veya battaniye alın. Eski yatağı tamamen havlu veya battaniyeyle örtün. Köpeğinizin yatağı birkaç gün veya hafta kullanmasına izin verin, böylece alışsın. Yeni yatağı eski yatağın yanına koyun ve üzerini de havlu veya battaniye ile örtün.
Köpek karanlıktan korkar mı? Karanlıktan korkan köpekler de olabilir, ancak bu durum genellikle köpeğin kişisel deneyimlerine ve kişiliğine bağlıdır. Köpeğinizin karanlıkta rahat hissetmesini sağlamak için, ona güvenli bir ortam sunarak ve onu karanlıkta yavaşça alıştırarak yardımcı olabilirsiniz.
İki haftalık bir köpek yavrusu için konuşacak olursak her beslenme sonrasında dışkı yaparsa 3 aya gelinceye kadar günde en fazla 4 kez tuvaletlerini yapabilirler. 6. ayda günde 3 defa olabilir. Genellikle 1 yaşına geldiklerinde “normal” alışkanlıklarına başlamış olurlar.
· Genelde köpekler uyudukları yere tuvaletlerini yapmazlar. · Evde yeni gelen yavrunun rahat çiş yapması için 5 – 10 katlı bir gazete kağıdı yere serilir. Eğer gazete kağıdı üzerine tuvalet yaparsa köpek ödüllendirilir. Daha sonra üstteki kirli gazete kağıdı toparlanıp atılır.
Yavru köpeğinizin tek başına kalması
Onu odada yanız bırakın ve uzaklaşın yanında birkaç oyuncak olması iyi olacaktır. Bir zaman geçince geri gelin. Yavaş yavaş bu süreci yarım saate çıkartın eğer ağlama, havlama gibi davranışlar oluyorsa yalnız kalma zamanını kısaltarak eğitime devam edin.
Yavru köpekler, az önce de belirttiğimiz gibi gün içerisinde 18-20 saat boyunca uyuyabilirler. Bir an enerji patlaması ile size doğru koşabilir, bir diğer an oldukları yerde uyuyabilirler.
2 aylık köpek dışarı çıkarılır mı? Köpeğinizin ikinci aşısı tamamlandıktan sonra birkaç gün bekleyerek dışarı çıkmasını sağlayabilirsiniz. Veterinerler 16 haftalık köpeklerin dışarı çıkabileceklerini belirtmektedir. Erken sosyalleşme ve bağışıklık kazanımı için öncelikle aşının önemini unutmayınız.
Köpek insana kuyruğu vasıtasıyla güler ve teşekkür eder. Kuyruğun rahatça sallanması köpeğin size güldüğünü gösterir, ama yanlış anlamayın bu gülüş alay şeklinde değil tam tersi sevgi üzerine.
İlk geldiği zamandan itibaren bir veya iki hafta birlikte zaman geçirebilirseniz, daha yumuşak bir alışma dönemi yaşarsınız. Mizacına bağlı olarak, yeni köpeğiniz doğrudan size bağlanabilir ve kendini rahat hissedebilir veya ilk başta isteksiz ve içine kapanık olabilir.
Bu duruma küçüklüğünde verilen yanlış veya eksik tuvalet eğitimi de neden olabilir. Köpeğinizle az ilgilenmeniz, yürüyüşe çıkarmamanız, onunla oyun oynamamanız, farklı bir hayvan sahiplenmeniz veya başka köpeklerle ilgilenmeniz gibi durumlarda köpeğiniz protesto amacıyla tuvaletini eve yapabilir.
Uyku döngüleri değişir, köpekler genellikle 21:00 ile 06:00 arasında uyur. Köpeğinizin ihtiyaç duyduğu uyku miktarını etkileyen birçok faktör vardır. En önemlisi köpeğinizin yaşıdır. Yaşlı köpeklerin gençlere göre daha az uykuya ihtiyacı vardır.
Yavru köpeğinize, aşağıda belirtildiği şekilde her gün aynı sayıda öğün verin: Küçük köpekler: 10 haftalık oluncaya kadar günde 4-5 küçük öğün. 10 haftalık - 5 aylık yaş arası: günde 3 öğün. 5. ya da 6. aydan sonra: günde 2 öğün.
Köpekler evde yalnız kalmaya alışabilirler fakat yine de bu süreyi uzatmamak gerekir. Çünkü köpekler uzun süre yalnız kalmaktan pek hoşlanmazlar ve bu durum onları üzebilir. Köpekler evde ne kadar süre yalnız kalabilir sorusunun cevabı ise maksimum 10 saat olarak bilinir.
YAVRU VE YAŞLILAR SOĞUĞA DAYANIKSIZDIR
- Alt tüy yapısı kalın ve sağlam olan ırklara göre kısa ve tek katman tüy yapısına sahip olan köpekler daha kolay üşürler. - Yavru ve yaşlı olan köpekler, genç ve olgun olanlara göre soğuğa daha dayanıksızdır.
Yavru köpek eğitimi, köpeğinizin 3 ay ile 6 ay arasında olduğu dönemde verilen bir eğitimdir. Bu eğitim ile, köpeğiniz için ev içerisindeki kurallarınızı koymanızı, bu kuralları nasıl uygulayacağınızı ve ayrıca köpeğinizin dışarıda nasıl davranacağını öğrenmesini sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri