Yavru tavşanlar büyüyünceye dek ellememek gerekir. Ele aldığınızda kokunuz yavrulara geçeceği için anne tavşan yavrusunu dışlar ve ölüme terk eder. Yavrular 10 ayda ergenliğe kavuşurlar.
3. Tavşanlar diğer tavşanlarla birlikte olmaktan hoşlanırlar. Tavşanlar, vahşi doğada hayatta kalmak için birbirine güvenen sosyal hayvanlardır. Bir tavşanın potansiyel yırtıcı hayvanlar için her zaman tetikte olması gerekir ancak başka bir tavşan varsa, bu sorumluluğu etrafa yayar.
Tavşanınız eğer kucağınıza gelmekten kaçıyorsa onu zorlamamalısınız ve sabırlı bir şekilde onunla konuşmaya ve sevmeye devam etmelisiniz. Tavşanınız bu süre içerisinde size alışacak ve size tepki vermeyecektir. Tüm bunların ardından tavşanınızla bağ kurabilirsiniz. Artık eğitime hazırsınız demektedir.
Sarkık bacakları, ikonik kulakları ve şirin zıplamaları ile pek çok insan evcil hayvan olarak tavşan tercih ediyor. Tavşanlar çok çabuk insanlara alışır ve zamanla sahibini tanımaya başlar. Bu nedenle onunla düzenli ilgilenen kişileri görünce çoğu zaman yanına koşar ve kucağına atlarlar.
Erkek tavşanlar, ayaklarını yere vurarak, gözdağı verirler. Koloninin sınırları, dallara, taşlara vb. sürtünerek, yanaklarındaki bezlerden salgılanan koku ile işaretlenir. Ayrıca yumuşak tüyleri, şirin ve sakin mizacı ile çok sevilen bir hayvandır.
İlgili 27 soru bulundu
Tavşanların kuyrukları oldukça küçük ve uzun kıllar ile örtülüdür. Genellikle 2 ayaklı olarak bilinen tavşanların toplamda 4 ayakları bulunmaktadır. Ön ve arka ayaklarında ise 5'er parmakları vardır.
Yalamak: Bir sevgi göstergesidir. Tavşanlar kendi aralarında da hoşlanma ve sevgi göstermek için birbirlerini yalarlar, bu tavşan dilince öpücük manasına gelir. Bazen tavşanınızı severken yeri yaladığını görebilirsiniz, ama aslında bu yere değil size yapılmış bir jesttir.
Zıplamak: Tavşanlar sık sık zıplıyorsa bu mutlu olduklarına işaret eder. Zıplama davranışını sağa sola ya da daha kontrolsüz yapıyorsa keyfi çok yerindedir ve sizi oyuna davet ediyor demektir.
Cips, çikolata, şekerli ve tuzlu gıdalar ile işlenmiş hazır yiyeceklerin dışında tavşanların yememesi gereken gıdalar ekmek, pirinç, kuruyemiş ve patatestir. Bu yiyeceklerin yanında tavşanların ölçülü olarak yemesi gereken yiyecekler de bulunmaktadır. Bunların başında havuç ve marul gelir.
-Tavşanların ortam sıcaklığı 10 derecenin altına inmemelidir,30 derecenin üzerine çıkmamalıdır.Tavşanlar için optimum sıcaklık 15-25 derecedir.
Yavru tavşanlar annesine sokularak uyurlar. Eğer erken anneden ayrılmışsa ılık hissedeceği yeri seçer.
Vahşi doğada büyük gruplar halinde yaşadıkları için yalnız yaşamaya uygun değillerdir. Birkaç tavşana aynı anda bakmak onların daha mutlu bireyler olmasını sağlayacaktır. Üremelerini önlemek ve sayıyı korumak adına kısırlaştırılmaları (dişileri rahim kanseri riskine karşı da korur) tercih edilmelidir.
Hayvanlar için Kemirme Taşları
Söz konusu tavşan kemirme taşı içerisinde kum parçaları, ezilmiş deniz kabuğu, mürekkep balığı kemiği, toz halinde oluşturulmuş kırmızı kil ve vitaminli kalsiyum blokları yer almaktadır. Kemirgen cinsindeki hayvanlara canlılık kazandırmayı amaçlamaktadır.
Tavşanın narin bir şekilde kucağa alındıktan sonra kuyruğunu hafif şekilde yukarı kaldırmak gerekir. Bu şekilde genital bölgesine görsel erişim sağlanabilir. Burada dişi tavşan olması durumunda cinsel bölgesi rahatlıkla anlaşılabilir. Erkek tavşanda da penisi rahatlıkla görülebilir.
Ele aldığınızda kokunuz yavrulara geçeceği için anne tavşan yavrusunu dışlar ve ölüme terk eder. Yavrular 10 ayda ergenliğe kavuşurlar.
Marul, salatalık, dereotu, maydanoz, turp, enginar yaprakları, lahana yaprakları ve taze çimenler tavşanların en çok sevdiği yeşilliklerdendir. Burada dikkat edilecek husus yeşilliklerin kuru ot, kuru saman gibi gıdalarla birlikte verilmesidir.
Tavşan temizliği için izlenecek en ideal yol ise nemli bezle sevimli dostunuzu silmektir. Tavşanın kirlenen yerlerini ıslatıp iyice sıktığınız temiz bir bezle birkaç kez silerek onu temizleyebilirsiniz. Tavşanınızın tüylerinin temiz kalmasını sağlamak için onu fırçalamanız gerekir.
Tavşanın tuvalet eğitimi için kafesin içine ufak bir kap koyun. İçine bir kağıt havlu veya gazete yerleştirin. Kafesteki idrarından bir kaç damla koyun. Zamanla bunu tekrarlarsanız mutlaka alışacaktır.
Tuvalet eğitimini hızlandırmak adına tavşanınız ilk kez çişini yaptığında onu takip edin ve çişi bir bez ya da kalın bir peçeteye emdirin. Bezi ya da peçeteyi tavşana ait olan tuvalet kabının içine yerleştirin ve üzerini örtmeyin.
Her oyuncunun yeri tavşanın etrafında, ebe hariç, bir metre çapında birer daire çizilir. Oyuncular başlama işaretinden sonra evlerini değiştirmeye başlarlar. Ebe de dairenin içinde dolaşarak boş ev bulmaya çalışır. Ebenin yerleştiği evin sahibi tavşan olur.
Tavşanlar birbirleri arasında çeşitli görsel sinyallerle iletişim kurarlar. İlgilerini göstermek için kulaklarını dikerken diğerlerini uzak kalsınlar diye kulaklarını indirerek uyarırlar. Kendi türlerinden birine meydan okumak için ön ayaklarını kullanırlarken avcıları haber vermek için arka ayaklarını kullanırlar.
Tavşanların burunlarında dokunma hücreleri vardır ve iyi koku alırlar. Üst dudakta aşağı yukarı hareket eden 20-25 adet duyum iplikçikleri vardır. Bu duyum hücrelerini kullanarak çevre hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalıştıkları için tavşanların burunları ve üst dudakları sürekli olarak hareket halindedir.
Deyim. [1] Her an uyanıp kalkılabilecek şekilde tetikte uyunan uyku.
Sanıldığının aksine sincap, sıçan, fare, hamster gibi kemirgen hayvanlar ve tavşanlar taşıyıcı değildir ve bu hayvanlar tarafından ısırılma bir risk oluşturmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri