BHA (Beta Hidroksi Asitler) Cildin iyileşme süreci etkilenebilir ve ciltte tahriş riski artabilir. Bu nedenlerle, yaz aylarında AHA ve BHA içeren ürünlerin kullanımı sınırlanmalı veya düşük dozlarda kullanımı sağlanmalı.
Evet, doğru bir rutin içerisinde AHA ve BHA serumları yaz aylarında kullanmaya devam edebilirsin. Ancak bu serumları da aynı şekilde sadece gece kullanmaya özen göstermelisin.
İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol vb..) C vitaminini, niacinamid ya da niacin içerikleri ile üst üste kullanırken dikkatli olunmalı. Eğer cildiniz kızararak tepki verirse bu içerikleri dönüşümlü olarak kullanılmalı.
Glikolik asit + Salisilik asit
Bu yüzden ikisini birlikte kullanmayın! Birlikte işe yarayacak şekilde tasarlanmamış olan akne tedavileri veya peeling ürünleri birlikte kullanılmamalıdır; çünkü cildi çok kurutabilir, tahriş edebilir ve cildinizi soyabilir.
Sebum dengesini sağlamak ve fazla yağlanmayı önlemek için Niacinamide içeren serumları toniğin ardından uygulayabiliriz.. Kış mevsiminde tercih ettiğimiz yağlı nemlendiriciler yerine daha hafif yapılı diye nitelendirdiğimiz su bazlı nemlendiriciler yazın cildimiz için iyi bir tercih olacaktır.
İlgili 37 soru bulundu
AHA BHA Serum Yazın Kullanılır mı? AHA BHA serumları genellikle yaz aylarında kullanılması önerilmez çünkü cildiniz güneş ışığına daha açık hale gelir. Bu, cildinizde yanık, kızarıklık veya leke oluşumuna neden olabilir.
C vitamininin, salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formları ile birlikte kullanılması C vitaminini etkisiz hale getirebileceğinden önerilmemektedir. Bu içerikler birlikte kullanıldığında tahrişe neden olabilme olasılığı barındırır.
HANGİ ASİTLER BİRLİKTE KULLANILMAZ? İki farklı asit ürünü aynı rutinde üst üste uygulanmamalı. (AHA, BHA, PHA, C Vitamini, retinol) “AHA'lar ve BHA'lar kesinlikle birleştirilebilir. Örneğin yağlı ciltler için salisilik bazlı bir temizleyici ve ardından glikolik asitli bir toner kullanılabilir.
C vitamininin salisilik asit ve glikolik asit gibi AHA/BHA formu ile birlikte kullanılması önerilmiyor. Bu içerikleri üst üste kullandığında, birbirlerinin etkilerini nötrlüyorlar ve tahrişe neden olabiliyorlar.
Cilt bakımında asitleri ne sıklıkla kullanmalısın? Haftada en az iki-üç kere asit içerikli cilt bakım ürünleri kullanmak cildinde arınma sağlayabilir. Tabii bu aşamada hangi asitleri kullandığın veya kombinlediğin de çok önemli. Örneğin, retinol ve asitlerin birlikte kullanılması tavsiye edilmez.
Hyalüronik Asit
C vitamini ile birlikte kullanıldığında, aydınlık etkiyi kuvvetlendirir.
Niacinamide'i diğer cilt bakım içerikleriyle de birlikte kullanabilirsiniz. Örneğin, C vitamini, retinol, hyaluronik asit, salisilik asit gibi içeriklerle niacinamide'in etkisini artırabilirsiniz.
Arbutin yazın kullanılır mı? en sık karşılaştığımız soruların başında geliyor. Tüm içerikler gibi özellikle leke içerikleri yazın da kullanılabilir fakat mutlaka SPF 50 içeren bir güneş kremi ile desteklenmesi gerekir.
C vitamini serumları özellikle yaz aylarında, sabahları güneş kreminden önce kullanmak için idealdir. Antioksidan içeriği, serbest radikallerle savaşarak cildinizi güneşin zararlı ışınlarından çok daha etkili bir şekilde koruyarak cildinizin zarar görmesini önler.
Çünkü retinol, cilt yüzeyindeki ölü hücreleri ciltten uzaklaştırdığı için bir nevi bariyer görevini de azaltmış oluyor. Bu nedenle uzmanlar, retinolün özellikle yazın UVB'nin daha dik olduğu dönemlerde kullanılmasını önermiyor.
C vitamini: C vitamini bağışıklık sisteminde önemli etkilere sahip. Bu nedenle yaz aylarında mutlaka yeterli miktarda C vitamini almak gerekiyor.
Bunun için de göz çevresinde kullanımı bir sakınca teşkil etmez. Gün içerisinde bakım rutini içerisine dahil edilen serumun yıkanmasına gerek yoktur. Niacinamide ile kullanılmaması gerekenler arasında retinol ve C vitamini gelmektedir. C vitamini ile birlikte kullanıldığı takdirde Niacin'e dönüşür.
Çoğu içerikle uyum sağlayan hyalüronik asit; retinol, AHA/BHA asitleri ve vitaminlerle birlikte uygulanabiliyor.
Cilt lekelerinin tedavisinde en sık alfa hidroksi asit (AHA) peelingi olarak bilinen glikolik asit peelingi uygulanır. Uygulanan diğer kimyasal peeling yöntemleri ise salisilik asit, laktik asit ve trikloroasetik asit (TCA peeling) peelingleridir. Glikolik asit peelingi en etkili ve güvenilir peeling yöntemidir.
Gözeneklerini iyi bir şekilde arındırmak, sıkılaşmalarını sağlamak ve siyah noktaları gidermek için senin için en doğru asit: Salisilik asit! Salisilik asit bir meyveden elde edilen bir BHA içeriği. Cildin üst katmanını nazik bir şekilde soyarak, tıkalı gözeneklerin açılmasına yardımcı olan bir asit türü.
İkinci adımda, hyaluronik asit içerikli nemlendiriciyi yüz derisine uygulayarak arbutin'in emilim oranının yükselmesini sağlayabilirsiniz. Yüzünüze kullanım talimatında önerilen miktarda arbutin'i eşit miktarda sürerek bakım sürecinin bir sonraki aşamasını tamamlayabilirsiniz.
Aktif bir bileşen olan retinol, asitlerle birlikte kullanıldığında cilde zarar verebilir. Bu nedenle cilt bakım rutininde, iki farklı üründen biri seçilmelidir. Hyaluronik asidin AHA ve BHA' lar ile birlikte kullanılması tavsiye edilir.
Arbutin ve C vitamini; sabahları C vitamini, akşamları ise Arbutin alacak şekilde kullanılmasında sakınca yoktur. Bunun dışında bir gün C vitamini diğer gün ise Arbutin alınabilir.
Hassas cilt tipleri de dahil tüm cilt tipleri Hyaluronik asit içerikli ürünler kullanabilir. Düzenli kullanım ile cilt daha pürüzsüz, neme doygun, daha dolgun yapı kazanır. Aynı zamanda ince kırışıklık, elastikiyet kaybı endişelerine de yardımcı olmaktadır. Göz çevresine de kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri