Haziran denildiği zaman akla ilk gelen çiçek türü güldür. Aynı zamanda tırmanıcı olan çiçek türleri de Haziran ayında ekilmektedir. Ekilen tırmanıcı çiçeklerinizi rafya ipi ile güçlendirmeniz gerekmektedir. Haziran ayında ekebileceğiniz çiçekler şunlardır; ortanca, sardunya, açelya ve petunyadır.
Gül, Haziran ayında sıkça ekilen çiçek türleri arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra Haziran ayında tırmanıcı çiçekler de ekilmektedir. Tırmanıci çiçekler ekildikten sonra rafya iyi ile güçlendirilmesi gerekir. Haziran ayında ekebileceğiniz diğer çiçek türleri ise sardunya, petunya, açelya ve ortancadır.
İlgili 33 soru bulundu
Dört Mevsim Bakılabilen Çiçekler Nelerdir? Bu dört mevsimde kurumayan ve çiçek açabilen bitkileri sıralayacak olursak bunlar şebboy, antoryum, orkide ve yucca bitkisidir.
Temmuz: Semizotu, ıspanak, kabak, roka, maydanoz, nane, taze soğan, göbek marul, marul ve dereotu ekilir. Ağustos: Semizotu, ıspanak, kabak, roka, maydanoz, nane, taze soğan, göbek marul, marul ve dereotu ekilir.
Uzun ömürlü çiçek çeşitleri arasında en öne çıkanlar ; gelincik çiçeği, ezan çiçeği, çan çiçeği, ekinezya çiçeği, kasımpatı çiçeği ve haseki küpesi olarak sıralanabilir. İlk olarak çan çiçeğini inceleyelim. Çan çiçeği, mor rengi ile dikkatleri çeken bir çiçektir. Aynı zamanda bu çiçek ismini şeklinden almıştır.
Sık Sorulan Sorular. Güneş istemeyen bitkiler hangileridir? Paşa kılıcı, alev kılıcı, küpe çiçeği, begonya, beyaz yelken çiçeği, çuha çiçeği, bardak menekşesi, guzmanya, orkide, salon sarmaşığı gibi pek çok bitki doğrudan güneş ışığı almadan yaşamını sürdürebilir.
Mutluluk Çiçeği,Epipremnum Pinnatum 'Happy Leaf Sarı Yeşil Şeffaf Yapraklı 12 cm Saksılı Sarkan Bitki.
Kuru maya ile bitkilerinizi coşturmak için yapmanız gereken tek şey; 3 litrelik suyun içerisine 1 yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek karıştırmak ve elde ettiğiniz bu su ile bitkilerinizi sulamak. Bu işlemde dikkatli olmanız gereken konu sulama esnasında yaprak kısımlarına suyun temas etmemesine dikkat etmenizdir.
Deliksiz Saksıda Yetişen Bitkiler Nelerdir? Avize (Yucca) ağacı, sukulent, Cennet Kuşu, kaktüs, deve tabanı (Monstera adansonii), Areka Palmiyesi, aloe vera, Arapsaçı, Dua Çiçeği deliksiz saksıda yetişen bitkiler arasındadır.
Kardelen. Elbette isminden de anlaşılacağı üzere soğuğa dayanıklı çiçekler dendiğinde akla gelen ilk bitki kardelen oluyor. Ocaktan martın sonuna kadar açan bir çiçek türü olan ve en verimli halini bu kış ayları arasında sergileyen kardelen, -20 derece soğuğa kadar dayanabilir.
Adı gibi kendisi de adeta ölümsüzlüğü, sonsuzluğu simgeliyor… Ölmez otu, hakikaten de koparıldıktan sonra bile çiçekleri dökülmeyen, topraktaki gibi capcanlı duran bir bitki… Kuruduğunda bozulmadığı, rengi solmadığı için evlerde süs bitkisi olarak yer alıyor. Ölmez otu elbette ki yalnızca bu amaçla kullanılmıyor.
Çiçek tohumlarını ekmenin belli bir zamanı bulunmaktadır. Çiçek tohumları ekmek için en uygun mevsim bahar ayları olmaktadır. Ev ortamında çiçek tohumu ekilecekse bunun için özel bir zaman beklenmesine gerek olmamaktadır. Çiçek tohumları ekilmeden önce bir süre su içinde bekletilmeleri gerekmektedir.
Maydanoz, brokoli, mısır ve dereotu da Ağustos ayında ekilebilen sebzelerdendir. Böğürtlen, şeftali, incir, sarı kiraz ve mürdüm eriği Ağustos ayında ekilen meyvelerdir. Fidelecenek olanlar: Kabak, marul, salatalık. Direkt toprağa ekilecek tohumlar: Fasulye, börülce, roka.
Haziran ayında havuç, roka, bamya, salatalık, domates, taze soğan, marul, maydanoz, lahana, kereviz, semizotu, yeşil biber, çerliston biber gibi ürünler yetiştirilir. Temmuz ayında dereotu, ıspanak, marul, roka, kabak, taze soğan, göbek marul, semizotu gibi ürünler yetiştirilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri