Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Mülki İdare bölümü içinde hizmet gören ve “Kaymakam'a doğrudan bağlı” olarak çalışan merkezi idarenin İlçe kademesindeki birimidir.
(2) Yazı İşleri Müdürlüğü, evrak akışının düzenlenmesi ve arşivlenmesi, meclis ve encümen kararlarının alınması, iş ve işlemlerini geçerli mevzuat hükümlerine göre yürütmekle görevlidir. mercilerin onayını aldıktan sonra karar asıllarını ilgili birimlere intikalini sağlar ve birer nüshasını arşivler.
Yazı işleri müdürü, gazete, dergi gibi süreli yayınlar ile adliye, belediye gibi kamu kurumlarında yazılı iletişim kanallarını yönetmek ve yayınların işleyişini sağlamakla sorumludur. Yayın tonunu, editoryal yönünü ve politikalarını belirler.
Yazı İşleri Müdürü (sorumlu müdür), periyodu ne olursa olsun yayınlanan gazete ve dergilerin hukuksal sorumluluğunu taşıyan ve bu görevi üstlenmek için; yaş, öğretim durumu ve sabıkasızlık yönünden belirli şartlara sahip olması gereken kişidir.
(3)Yazı işleri müdürünün görevleri şunlardır: a) Mahkeme yazı işlerini denetlemek. b) Talep halinde gerekçeli kararın tebliğini sağlamak. c) Harç tahsil müzekkerelerini yazmak ve kesinleştirme işlemlerini yapmak.
İlgili 15 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Yazı İşleri Müdürü 2023 yılında ortalama 26.600 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Yazı İşleri Müdürü , Temmuz 2023 yılında ortalama 26.800 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 21.120 TL maaş alıyordu.
Üniversite bölümü fark etmeksizin lisans eğitimini tamamlayan kişiler, gerekli yeteneklere sahip ise yazı işleri müdürü olabilir. Üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı, Basın ve Yayın, Gazetecilik yahut İletişim bölümlerinden mezun olmak ise kişiye avantaj sağlayacak eğitimlerdir.
16) İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü, diğer birimler ve bürolarda yürütülen bütün işlerin zamanında ve doğu olarak yürütülmesinden Kaymakama karşı doğrudan sorumlu olmasının yanında, Mevzuat ve Kaymakam tarafından verilen diğer görevleri yürütmek.
Adliye ya da belediye gibi devlet kurumlarında gazete ve dergi gibi yazılı iletişim kurulacak kaynakları yöneten ve bunların işlerliğinden sorumlu olan bireylere yazı işleri müdürü denmektedir.
Yapılan değişiklik ile meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi önlisans programı mezunlarına da yazı işleri müdürlüğü için açılacak görevde yükselme sınavına başvuru hakkı tanınmıştır.
Yazı işleri denilince anlaşılması gereken yargısal yazı işlerinin, tebligat işlerinin, dosyalama düzeninin sağlıklı ve özenli yürütülmesi görev ve faaliyetleridir. Yazı işlerinin başında “Yazı İşleri Müdürü” yer alır.
b) Yazı İşleri Müdürü kadrosuna atanabilmek için; 1) 4/2/1983 tarihli ve 2797 sayılı Yargıtay Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen şartları taşımak, 2) Başkanlıkta en az beş (5) yıl şef olarak çalışmış olmak, 3)Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak.
Dilbilgisi kuralları göz önünde tutularak oluşturulan iki farklı kelimenin bir araya gelmesiyle türeyen sözcüklerden biri de Yazı işleri birleşik kelimesidir. Yazı işleri ne demektir? Birleşik sözcükler dilbilgisi kuralları açısından dikkatle ele alınmalıdır. Böylelikle hata yapılmadan kullanılabilir.
Görev ve yetkisindeki rutin yazışmaları yapmak, Bilgisayar vb donanımları kullanarak, yazışma, tutanak ve raporları hazırlamak, Günlü evrakların takibini yapmak, Üst yönetici/yöneticileri tarafından verilen diğer işleri ve işlemleri yapmak.
İl Yazı İşleri Müdürlüğü'nün Görevleri:
Evrak hareketi ile ilgili istatistikî bilgi ve raporları sistem üzerinden sorgulamak ve hazırlamak, Vali tarafından verilen diğer görevleri yapmak.
Kaymakam bir ilçeyi yönetir. Aynı zamanda kaymakam validen aldığı emirleri yerine getirmektedir. Doğrudan ise valiye bağlı olan bir kurumdur. Kaymakam bir ilçenin genel asayişini düzenlemede sorumludur.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı | T.C.
B) Valiler, ilçeye ait bütün işleri doğrudan doğruya kaymakama yazarlar. Kaymakamlar da ilçenin işleri hakkında bağlı bulundukları valilerle muhaberede bulunurlar.
- Kaymakam, ilçenin her yönden genel idare ve genel gidişini düzenlemek ve denetlemekten sorumludur; - Kaymakam, ilçede teşkilatı ve görevli memuru bulunmıyan işlerin yürütülmesini, bu işlerin görülmesiyle yakın ilgisi bulunan herhangi bir idare veya daire başkanlığından isteyebilir.
Başvuru Dilekçesi (Talep Edilen Konu İle İlgili dilekçe, kaymakamlıktan havale edilerek, Emniyet veya Jandarma'ya götürülür. ) 1-İtiraz dilekçesi (7 gün içinde bir üst makama sunulur.)
Eski adı maiyet memurluğudur. Kaymakamlık kursunu başarıyla tamamladıktan sonra müşterek kararname ile atanarak görev başına gelen kaymakamlar, valilere bağlı olarak çalışırlar. Görev yerleri atama yönetmeliklerindeki ilçe sınıflandırmasına göre değişir. Bu süreler 2 yıldan 5 yıla kadar çıkabilmektedir.
Yardımcı yargı personeli olarak görev yapmakta olan zabıt katiplerinin yükselebileceği yegane unvan, yazı işleri müdürlüğüdür. Yazı işleri müdürlüğü pozisyonuna yükselebilme şartları; Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde detaylandırılmıştır.
SINAV SÜRESİ
Kurum 2. Müdürü, Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcılığı, Şef, İdare Memuru, Sayman ve İnfaz ve Koruma Başmemuru unvanında sınav süresi 110 dakikadan 120 (yüzyirmi) dakikaya, memur unvanında ise 90 dakikadan 100 (yüz) dakikaya çıkartılmıştır.
Mübaşirler göreve başladıktan idari işler müdürlüğüne yükselebilirler. Bunun için görevde yükselme yazılı sınavına girerler. Sınavdan önceki üç yıl içinde hakkında zayıf rapor düzenlenmemesi önemlidir. Ayrıca kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olmaları gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri