Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır. Bu nedenle toner bozulur mu? ve yazıcı toneri ne zaman değiştirmeli diye soranların ürünün kutusunu açtıktan sonra, yani ürün hava ile temas ettikten sonra iki yıl içerisinde tüketmesi gereklidir.
Optimum yazdırma kalitesini korumak için makine mürekkebi otomatik olarak karıştıracak şekilde ayarlanmıştır. Bu nedenle düzenli olarak yazdırma mürekkebin iyi durumda kalmasına yardım eder. Makine uzun bir süre kullanılmazsa, makineyazdırmadan önce otomatik olarak mürekkebi karıştırır.
hayır birşey olmaz tonerde toz bulunduğundan donma olmaz. uzun süre yazdırmayacaksan toneri çıkartıp ışık görmeyen nemsiz bir yerde saklamanı öneririm, bazı makinalarda toner uzun süre kullanılmadığında problem yaratabiliyor oda çok nadir oluyor.
Mürekkep püskürtmeli yazıcı kullananların en çok sorduğu sorulardan bir tanesi de kartuş kurur mu sorusudur. Kartuş kuruması, yazıcılarda sıklıkla meydana gelen problemlerden bir tanesidir.
Yazıcınızın fişini çıkarın ve yazıcınızı yeniden başlatın. Bazen yazıcınızı kapatıp açmak sorunu çözebilir. Yazıcınızı kapatın ve fişini çekin, 30 saniye bekleyin, yazıcınızı tekrar prize takın ve ardından yazıcıyı tekrar açın.
İlgili 21 soru bulundu
Yazıcınızın kırmızı LED ışığı sabit olarak yanıyorsa kağıdın ikinci sensörden geçemediğini ve toner kartuşuna veya füzere sıkıştığını belirtir.
Başlat >Ayarlar öğesini seçin. Cihazlar > Yazıcılar ve tarayıcılar > bir yazıcı seç > Yönet'e gidin. Ardından Varsayılan olarak ayarla'yı seçin. Varsayılan olarak ayarla seçeneğini görmüyorsanız, Varsayılan yazıcımı Windows yönetmesine izin ver seçeneği belirlenebilir.
Bir yazıcı kartuşu ne kadar dayanır? sorusunun yanıtı kartuşların markasına ve kapasitesine göre değişkenlik gösterir. Ortalama bir kartuştan 200 sayfalık bir çıktı almanız mümkündür.
Kartuşunuzun mürekkep aktarım uçlarını (Demirimsi görüntüye sahip olan uçlar) suyla temas ettirmelisiniz. Ortalama 2 ya da 3 dakika kadar kartuşunuzu bu şekilde tuttuktan sonra, bu uçlardan suya mürekkep aktığını görürsünüz. Bu, donmuş ve kurumuş kartuşunuzun artık açıldığına işaret eder.
Yeni doldurulan bir kartuş yazdırmıyorsa iki sebebi vardır. Ya kartuş nozulları tıkanmıştır ya da kartuş kurumuştur. Kartuş dolu ama yazmıyor diyenlerin bu iki noktaya dikkat etmesi gereklidir. Dolu kartuş modellerinin kartuş kurumasından muzdarip olmaması için güvendiğiniz firmalardan destek almalısınız.
Eğer seyrek sayıda baskı alıyorsanız mutlaka daha düşük kapasiteli tonerleri tercih etmelisiniz. Tonerler, gıda gibi tüketilebilir bir ürün olmadığı için bu ürünlerin ömrü daha uzundur. Tonerin ömrü iki yıl olarak belirlenmiştir. Yazıcı toneri bu tarihten sonra donmaya ve kurumaya başlayacaktır.
Baskı sayıları, kağıt üzerindeki mürekkebin yoğunluk durumuna bağlı olarak değişebilir. Ortalama bir kartuş ile 500 sayfalık baskı alabilirsiniz.
Doğru dolum aparatını kullandığınız sürece kartuş doldurma işlemi aslında normal bir çakmak dolumundan farksızdır. Bu nedenle hem %100 güvenli, hem de çok basittir. Buradaki en önemli unsur dolum yapacağınız kartuşun net ve brüt ağırlıklarını bilmek ve dolumu ona göre yapmaktır.
Bir şey olmaz ama toner içerisinde katılaşmış olabilir.
Bitmeyen kartuş sistemiyle baskı kalitesinde bir bozulma olmadan, %90'a varan oranlarda tasarruf sağlanmaktadır. Düşük maliyetlerle binlerce sayfa baskı alınabilir. Yazıcı içindeki püskürtme kartuşları; mürekkep bittikçe hortumlar vasıtasıyla bu tanklardan mürekkep çeker. Bu sayede kartuşları mürekkeple besler.
Yüksek kaliteli yazdırma: Lazer yazıcılar, yüksek çözünürlüklü yazdırma yapabilen birkaç yazıcı türünden biridir. Yazılar ve grafikler net bir şekilde yazdırılabilir. Daha düşük maliyet: Lazer yazıcılar, daha az mürekkep tüketirler ve toner kartuşları daha uzun süre dayanır, bu nedenle baskı maliyetleri daha düşüktür.
uzun süre kullanmayacaksanız kartuşları çıkarıp hava almayacak bir kapta saklayabilirsiniz. hp'lerde çok çabuk kuruma olmadığını duymuştum. kurumasın diye haftada bir ihtiyacınız olmasa da bir-iki sayfa çıktı almak da çözüm olabilir belki...
Bitmeyen kartuş sistemi 4 ve üzeri kartuşlu Hp,Canon,Epson ve Brother marka yazıcılarla uyumludur. Ayrıca 2 kartuş kullanan Canon marka tüm yazıcılarla uyumludur.
Baskı kafasını temizlemek için, özel bir baskı kafası temizleme solüsyonu kullanın. Bu solüsyonu bir miktar pamuklu bir bez veya fırça yardımıyla baskı kafasına uygulayın. Baskı kafasını kurumaya bırakın ve ardından yerine takın. Yazıcınızı test edin ve baskı kalitesini kontrol edin.
Ortalama bir kullanıcı için bu değer günlük 1 ml – 2 ml arasında değişmektedir. 30 ml salt likit ortalama 15 gün kadar gidecektir.
Hepimizin bildiği gibi; Epson, Canon, Brother ve bazı HP kartuşlarının üzerindeki chipler tek kullanımlık olduğundan dolumlarda randıman vermez. Kendi ithalatımız olan "KOLAY DOLAN KARTUŞLAR" ın üzerindeki chipler AUTO-RESET olduğundan "100-150" defa çok basitçe dolum yapabilirsiniz.
OEM (Orijinal Ekipman Üreticisi) kartuşlar: Genellikle 3-5 kez doldurulabilir. Uyumlu kartuşlar: 2-4 kez doldurulabilir. Yeniden üretilmiş kartuşlar: 1-3 kez doldurulabilir.
Yazıcınızın durumu “Yazıcı hata konumunda” olarak görünüyorsa yazıcının kendisiyle ilgili bir sorun olabilir. Yazıcının açık ve Wi-Fi ya da kabloyla bilgisayarınıza bağlı olduğundan emin olun. Kağıt veya mürekkebin azalıp azalmadığını denetleyin ve kapağın açık olmadığından ve kağıt sıkışmış olmadığından emin olun.
Temel bilgileri kontrol edin. Söylendiği gibi, bir yazıcı PC ile iletişim kurmadığında çevrimdışı olur. Bunun iki olası nedeni vardır: kapalıdır veya (kablosuz ise) kullandığı ağ bilgisayarın kullandığından farklıdır. Bununla, yazıcının takılı olduğundan ve PC'nizle aynı Wi-Fi ağına bağlı olduğundan emin olun.
Başlat düğmesine basın, ardından ayarlar-cihazlar- tarayıcılar'ı seçin. Yazıcınızı seçtikten sonra sırayı aç'ı seçin. Yazıcı altında “Varsayılan Yazıcı Olarak Ayarla” ibaresi olacaktır. Burayı seçin eğer seçiliyse “Yazdırmayı Duraklat” ya da “Yazıcıyı Çevrimdışı Kullan” seçeneğine tıklayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri