Halk arasında çok sık yapılan kolonya, ispirto, saf alkol, çamaşır suyu gibi kimyasalları kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Yazdırma kafasını, yazıcı sürücüsündeki Head Cleaning (Kafa Temizleme) yardımcı programını kullanarak bilgisayarınızdan ya da düğmeleri kullanarak yazıcıdan temizleyebilirsiniz. Not: Yazıcı kafasını yalnızca baskı kalitesi düşerse, örneğin çıktılar bulanık veya renkler yanlış veya eksikse temizleyin.
Bu malzemelerin yanı sıra yazıcı temizliği için saf su, ılık sabunlu su, su ve sirke çözeltisi, tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici de kullanılabilmekte. Ne var ki, yazıcı temizliği sırasında özellikle tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici kullanırken çok dikkatli olmak gerekir.
Epson temizleme solüsyonu, yazıcı içerisinde yer alan sarf malzemelerinin yani, kartuşların ve baskı kafalarının temizlenmesine olanak sağlar. Özellikle belirli bir kullanım ömründen sonra tıkanmaya başlayan kartuşların temizlenmesi oldukça önemlidir.
İlgili 24 soru bulundu
Baskı kafasını temizlemek için, özel bir baskı kafası temizleme solüsyonu kullanın. Bu solüsyonu bir miktar pamuklu bir bez veya fırça yardımıyla baskı kafasına uygulayın. Baskı kafasını kurumaya bırakın ve ardından yerine takın. Yazıcınızı test edin ve baskı kalitesini kontrol edin.
Kağıt Alma Silindiri Temizliği
Öncelikle cihazınızı kapatın ve eğer bağlıysa güç kablosunu cihazınızdan çıkarın. Ardından Kartuş kapağını açın ve baskı kartuşunu çıkarın. Kuru ve tiftiksiz bir bezle buradaki boşluğu temizleyin. Kağıt alma silindirinizi baskı noktalarına baskı uygulayarak çıkarın.
Makine, yazıcı kafası temizleme işlemini başlatır. Açma (ON) lambası yanıp söndükten sonra yeşil yanarsa, temizlik tamamlanmıştır. Makine yazıcı kafasının temizliğini tamamlayana kadar başka hiçbir işlem yapmayın. Bu işlem yaklaşık 30 saniye sürer.
Tıkanan nozulları kullanıma açmak için temizleme solüsyonları kullanılmalıdır. Temizleme işleminde; baskı kafası makineden sökülerek temizleme solüsyonu içinde bekletilmelidir. Ardından kafanın içine hafif bir basınçla temizleme solüsyonu enjekte edilmelidir. UV temizleme solüsyonunun raf ömrü 12 aydır.
Kartuşun ağız kısmındaki kafaya yani püskürtme uçlarına kartuş temizleme spreyini sıkalım. 30 saniye bekleyip, temiz bir peçete ile temizleyelim.
Ayarlar ( ) öğesini ve ardından Yazıcı Araç Kutusu öğesini tıklayın. Yazıcı Araç Kutusu açılır. Aygıt Hizmetleri sekmesine tıklayın ve Baskı Kafalarını Temizle'ye tıklayın. Temizleme işlemini başlatmak için Temizle öğesine tıklayın ve ardından işlemi tamamlamak için ekranda görüntülenen talimatları uygulayın.
Güçlü Temizleme özelliği şu durumlarda yazdırma kalitesini iyileştirebilir. Başlıkların çoğu tıkalı olduğunda. Bir başlık kontrolü ve kafa temizleme işlemini 2 kez gerçekleştirdiğinizde ve yazdırmadan en az 6 saat beklediğinizde, ancak yazdırma kalitesi hala iyileşmediğinde.
EPSON Printer Utility 3'ü açın. Utility (Yardımcı Program) iletişim kutusunda Head Cleaning (Kafa Temizleme) düğmesini tıklatın. Ekrandaki talimatları izleyin. Yazıcı, temizleme döngüsü gerçekleştirirken güç ışığı yanıp söner.
Baskı kafaları tıkanır, çünkü püskürtme uçları hava veya mürekkeple tıkanır. Tıkanmalar genellikle şu durumlarda olur: Düşük mürekkep uyarısı aldığınızda mürekkep kartuşunuzu hemen değiştirmezsiniz ve bunun yerine soluk çıktıları görene kadar yazdırmaya devam edersiniz.
Epson Printer Utility 4'ü açın. Utility (Yardımcı Program) iletişim kutusundaki Head Cleaning (Kafa Temizleme) düğmesine tıklayın. Ekrandaki talimatları izleyin. Yazıcı bir temizleme sürecinden geçerken ışığı yanıp söner.
Tıkanıklığın ciddiyetine göre; Kartuş yuvasındaki sivri çıkıntılara serum hortumuyla basılarak, Kartuşun içerisine solüsyon basılıp kafa temizletme işlemi yapılarak, Püskürtme kafaları sökülüp solüsyon içerisinde bekletilerek kullanılabilir.
Yazıcı neden silik yazar diye soranlar genellikle toner değişimine gider. Bu, sorunun yetersiz kalmasına neden olabilir. Eğer çizgili çıktı ve silik çıktı problemi yaşıyorsanız toner tozu seviyesi ve toner değişimi sonrasında yazıcı temizliği yapmalısınız. Bu da sorunu çözmüyorsa drum ünitesini değiştirebilirsiniz.
Mürekkep Kartuşu Sorunu: Diğer Renklerin bitmiş olması nedeni ile pembe baskı yapar. Siyah, Sarı ve mavi mürekkep kartuşlarının eksik veya tükenmiş olması, bu renkte sorunlara yol açabilir. Mürekkep seviyelerini kontrol edin ve eksik olan kartuşları doldurun.
Yazdırılan sayfalarda eksik çizgiler veya noktalar varsa veya mürekkep lekeleri bulunuyorsa, yazıcı kartuşlarının mürekkebi az olabilir veya bu kartuşların temizlenmesi gerekebilir.
Kartuşun serin ve kuru alanlarda muhafaza edilmesi gereklidir. Eğer kartuşu ıslak ve çok sıcak ya da çok soğuk ortamlarda muhafaza ediyorsanız hızlı bir şekilde donduğunu göreceksiniz. Bunun yanı sıra kartuşun uzun süre yazıcı içerisinde kullanılmaması da kuruması veya donmasına sebep olan bir başka etkendir.
Ellerinize veya giysilerinize toner bulaşırsa hemen silip soğuk suyla yıkayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri