Eğer yazıcı sürücünüz dokümanınızın renk bilgisini incelerse, yazdırma işinde dört toner kartuşunu birden kullanacaktır. Yazıcı sürücüsünde bir ayar değiştirebilirsiniz böylece cihazınız her dokümanı siyah-beyaz olarak algılayıp ona göre davranacaktır.
Yazdırmak istediğiniz dosyayı açın. Yazıcı ayarlarına girin. Main (Ana) sekmesini tıklatın ve Media Type (Ortam Türü) için kullandığınız kağıdı seçin. Color (Renk) için Advanced B&W Photo (Gelişmiş Siyah Beyaz Fotoğraf) ayarını seçin.
Sayfada siyah dikey izler mevcutsa: Makine içindeki toner kartuşunun yüzeyi (dram bölümü) muhtemelen çizilmiştir. Toner kartuşunu çıkarın ve yenisini takın (bkz. Toner kartuşunun değiştirilmesi).
Denetim Masasına girin. Ardından “Aygıtlar ve yazıcıları görüntüle” seçeneğine tıklayın. Yazıcının üzerine sağ tıklayın ve “Yazdırma tercihleri” ne tıklayın. Açılan ayar penceresinde renk ayarını yapabilirsiniz.
Renkli yazdırma
Dosya > Yazdır'a tıklayın. Ayarlar'ın altında renkli yazdırma seçeneğini ve istediğiniz diğer seçenekleri belirtin ve Yazdır düğmesine tıklayın.
İlgili 18 soru bulundu
Hızlı Kurulum (Quick Setup) sekmesinde İlave Özellikler (Additional Features) içinde siyah beyaz fotoğraf yazdırmayı da ayarlayabilirsiniz. Ana (Main) sekmesinde Siyah Beyaz Fotoğraf Yazdırma (Black and White Photo Print) onay kutusunu işaretleyin. Tamam (OK) seçeneğini tıklatın.
Telefonunuzda Ayarlar uygulamasına gidin. Duvar kağıdı ve stil'e dokunun. Duvar kağıdınızın renk paletini değiştirmek için Duvar kağıdı renkleri'ne dokunun ve istediğiniz renk paletini seçin. Sekmelerinizin rengini belirli bir renge ayarlamak için Temel renkler'e dokunun ve istediğiniz rengi seçin.
Başlat >Ayarlar öğesini seçin. Cihazlar > Yazıcılar ve tarayıcılar > bir yazıcı seç > Yönet'e gidin. Ardından Varsayılan olarak ayarla'yı seçin.
HP Smart uygulamasını açın, Belgeleri Yazdır veya Fotoğrafları Yazdır öğesine tıklayın ve sonrasında yazdırmak istediğiniz dosyayı açın. Yazdırma ayarları sayfası açılır. Değiştirmek istediğiniz ayara dokunun. Ön ayarlar: Siyah-Beyaz, Siyah-Beyaz - Taslak, Renkli veya Renkli - İyi öğesini seçin.
Yazıcı neden silik yazar diye soranlar genellikle toner değişimine gider. Bu, sorunun yetersiz kalmasına neden olabilir. Eğer çizgili çıktı ve silik çıktı problemi yaşıyorsanız toner tozu seviyesi ve toner değişimi sonrasında yazıcı temizliği yapmalısınız. Bu da sorunu çözmüyorsa drum ünitesini değiştirebilirsiniz.
Epson Renk Yönetimi Ayarları? Baskı ekranında Diğer Seçenekler'e tıklayın. Renk Yönetimi'ni ve ardından Renk İşleme'den. Yazıcı Renkleri Yönetir'i seçin.
Dosya > Yazdır'ı seçin. Renkleri Siyah Yazdırmayı seçin. Renkler, gri tonları yerine düz siyah yazdırılır. Not: Onay kutusu gri ise Gelişmiş düğmesine tıklayın.
Gri tonlama modu, yazdırma işleme hızını renkli moddan daha hızlı hale getirir. Belgeniz renkli ise, Gri tonlama modunu seçmek, belgenizi 256 gri tonlama düzeyinde yazdırır.
Yazıcınızın durumu “Yazıcı hata konumunda” olarak görünüyorsa yazıcının kendisiyle ilgili bir sorun olabilir. Yazıcının açık ve Wi-Fi ya da kabloyla bilgisayarınıza bağlı olduğundan emin olun. Kağıt veya mürekkebin azalıp azalmadığını denetleyin ve kapağın açık olmadığından ve kağıt sıkışmış olmadığından emin olun.
Ana ekrandan, Ayarlar > Cihaz > Fabrika Ayarlarına Geri Yükle > Ayarları Geri Yükle > Tüm Ayarları Geri Yükle > GERİ YÜKLE > Başla yoluna dokunun. Daha fazla bilgi için bkz. Yazıcı belleğinin silinmesi.
Başlangıç > Ayarları'nı seçin. Kişiselleştirme > Renkler'i seçin. Renginizi seçin'in altında Açık'ı seçin. Tema rengini el ile seçmek için Son renkler veya Windows renkleri'nin altında bir renk seçin veya daha ayrıntılı bir seçenek için Özel renk'i seçin.
Bu bakımdan televizyon renk ayarında parlaklığı %50 olarak, yani genellikle varsayılan oranda bırakmak en idealidir. Ton ayarını ise %0'a çekmelisiniz. Kontrast %70 ila 80'in üzerine çıkmamalı. Keskinliğin ise %10 ila 15 bandında olması da iyi bir oran kabul edilir.
Tema renginizi değiştirme: Başlangıç düğmesi > Ayarlar > Kişiselleştirme > Renkler'i seçin. Fotoğraf ve renklerin bir renk filtresiyle daha kolay görülmesini sağlama: Başlangıç düğmesi > Ayarlar > Erişim Kolaylığı > Renk filtreleri'ni seçin.
[Ayarlar/Kayıt] öğesine tıklayın. [Sıfırlama Ayarı Bilgileri] [Menüyü Sıfırla] öğesine tıklayın. Sıfırlanacak ayarları seçin ve [Sıfırla] öğesine tıklayın. Açılır listeden, sıfırlanacak ayarları seçin.
Siyah-beyaz fotoğraflar oluşturmak için iki seçenek vardır: Renkli çekim yapıp post prodüksiyon aşamasında görüntünüzü siyah-beyaza dönüştürebilir ya da fotoğraf makinenizin Görüntü Stili menüsünden Monokrom seçeneğini belirleyerek fotoğrafın nasıl görüneceğini LCD ekranı veya elektronik vizöründen (EVF) görebilirsiniz ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri