Yazdırma kafasını, yazıcı sürücüsündeki Head Cleaning (Kafa Temizleme) yardımcı programını kullanarak bilgisayarınızdan ya da düğmeleri kullanarak yazıcıdan temizleyebilirsiniz. Not: Yazıcı kafasını yalnızca baskı kalitesi düşerse, örneğin çıktılar bulanık veya renkler yanlış veya eksikse temizleyin.
Ayarlar ( ) öğesini ve ardından Yazıcı Araç Kutusu öğesini tıklayın. Yazıcı Araç Kutusu açılır. Aygıt Hizmetleri sekmesine tıklayın ve Baskı Kafalarını Temizle'ye tıklayın. Temizleme işlemini başlatmak için Temizle öğesine tıklayın ve ardından işlemi tamamlamak için ekranda görüntülenen talimatları uygulayın.
Bu malzemelerin yanı sıra yazıcı temizliği için saf su, ılık sabunlu su, su ve sirke çözeltisi, tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici de kullanılabilmekte. Ne var ki, yazıcı temizliği sırasında özellikle tuvalet ispirtosu ve alkol temizleyici kullanırken çok dikkatli olmak gerekir.
Epson Printer Utility 4'ü açın. Utility (Yardımcı Program) iletişim kutusundaki Head Cleaning (Kafa Temizleme) düğmesine tıklayın. Ekrandaki talimatları izleyin. Yazıcı bir temizleme sürecinden geçerken ışığı yanıp söner.
İlgili 20 soru bulundu
Applications (Uygulamalar) klasörünü açın ve EPSON Scan simgesini çift tıklatın. Epson Scan penceresi açılır. Kullandığınız tarama moduna göre aşağıdakilerden birini yapın. Pencerenin sağ üst köşesindeki Mode (Mod) kutusu Full Auto Mode (Tam Otomatik Modu) olarak ayarlanmışsa, Scan (Tara) düğmesini tıklatın.
Güçlü Temizleme özelliği şu durumlarda yazdırma kalitesini iyileştirebilir. Başlıkların çoğu tıkalı olduğunda. Bir başlık kontrolü ve kafa temizleme işlemini 2 kez gerçekleştirdiğinizde ve yazdırmadan en az 6 saat beklediğinizde, ancak yazdırma kalitesi hala iyileşmediğinde.
Halk arasında çok sık yapılan kolonya, ispirto, saf alkol, çamaşır suyu gibi kimyasalları kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz.
Baskı kafasını temizlemek için, özel bir baskı kafası temizleme solüsyonu kullanın. Bu solüsyonu bir miktar pamuklu bir bez veya fırça yardımıyla baskı kafasına uygulayın. Baskı kafasını kurumaya bırakın ve ardından yerine takın. Yazıcınızı test edin ve baskı kalitesini kontrol edin.
Epson temizleme solüsyonu, yazıcı içerisinde yer alan sarf malzemelerinin yani, kartuşların ve baskı kafalarının temizlenmesine olanak sağlar. Özellikle belirli bir kullanım ömründen sonra tıkanmaya başlayan kartuşların temizlenmesi oldukça önemlidir.
Yazıcı neden silik yazar diye soranlar genellikle toner değişimine gider. Bu, sorunun yetersiz kalmasına neden olabilir. Eğer çizgili çıktı ve silik çıktı problemi yaşıyorsanız toner tozu seviyesi ve toner değişimi sonrasında yazıcı temizliği yapmalısınız. Bu da sorunu çözmüyorsa drum ünitesini değiştirebilirsiniz.
Yazıcının açık olduğundan emin olun. Hata uyarısı veren hiçbir ışığın yanmadığından ve yazıcıya kalın kağıt ya da CD/DVD tepsisi takılmadığından emin olun. Yaprak besleyiciye A4 boyutlu kağıt yüklendiğinden emin olun. Görev çubuğundaki yazıcı simgesini sağ tıklatın ve Head Cleaning (Kafa Temizleme) öğesini seçin.
Baskı kafaları tıkanır, çünkü püskürtme uçları hava veya mürekkeple tıkanır. Tıkanmalar genellikle şu durumlarda olur: Düşük mürekkep uyarısı aldığınızda mürekkep kartuşunuzu hemen değiştirmezsiniz ve bunun yerine soluk çıktıları görene kadar yazdırmaya devam edersiniz.
Tıkanan nozulları kullanıma açmak için temizleme solüsyonları kullanılmalıdır. Temizleme işleminde; baskı kafası makineden sökülerek temizleme solüsyonu içinde bekletilmelidir. Ardından kafanın içine hafif bir basınçla temizleme solüsyonu enjekte edilmelidir. UV temizleme solüsyonunun raf ömrü 12 aydır.
Kartuşunuzun mürekkep aktarım uçlarını (Demirimsi görüntüye sahip olan uçlar) suyla temas ettirmelisiniz. Ortalama 2 ya da 3 dakika kadar kartuşunuzu bu şekilde tuttuktan sonra, bu uçlardan suya mürekkep aktığını görürsünüz. Bu, donmuş ve kurumuş kartuşunuzun artık açıldığına işaret eder.
Ortalama olarak, orijinal ve mühürlü kartuşlar kullanımdan önce 12 ila 24 ay dayanır. Ancak kartuşlar orijinal ambalajından çıkarıldığında raf ömrü 3 ile 6 aya kadar düşer. Kartuşları 6 aydan daha uzun süre saklamak istiyorsanız, satın almadan önce mürekkep veya toner için ürün açıklamasını okumanızı öneririz.
Kartuşun serin ve kuru alanlarda muhafaza edilmesi gereklidir. Eğer kartuşu ıslak ve çok sıcak ya da çok soğuk ortamlarda muhafaza ediyorsanız hızlı bir şekilde donduğunu göreceksiniz. Bunun yanı sıra kartuşun uzun süre yazıcı içerisinde kullanılmaması da kuruması veya donmasına sebep olan bir başka etkendir.
Hepimizin başına gelmiştir: Mürekkep püskürtmeli bir yazıcınız varsa ve 2-3 ay baskı almazsanız kartuşlarınız kurur ve kullanılamaz hale gelir. Kurumuş kartuş sorununa çare bulmak için bizzat denediğim bir çözümü sizlerle paylaşıyorum.
Nedeni: 1.Kartuş üzerindeki bant hala çıkartılmamış olabilir. 2.Kartuş takılmadan önce yazıcının bir kere kapatılması gerekebilir. 3.Kartuş ve kartuş yuvasındaki kontaklar kirli olabilir.
Bir şey olmaz ama toner içerisinde katılaşmış olabilir. En kötü ihtimalle toneri değiştirirsiniz. Eğer güzel görüntü vermezse toneri taktığımız yerin hemen üzerindeki lazer dediğimiz kısmı bir kulak çöpü ya da mikrofiber bez ile temizleyebilirsiniz. Birkaç çıktı aldıktan sonra kendiliğinden de düzelebilir.
EPSON Printer Utility 3'ü açın. Utility (Yardımcı Program) iletişim kutusunda Head Cleaning (Kafa Temizleme) düğmesini tıklatın. Ekrandaki talimatları izleyin. Yazıcı, temizleme döngüsü gerçekleştirirken güç ışığı yanıp söner.
Atık kutusu nedir? - Bu renkli barkod yazıcı modelleri kafa temizleme vb. işlemlerde kafadan çıkan mürekkebi cihaz içerisine yaymadan atık kutusuna toplar. Atık kutuları belirli bir kullanımdan sonra dolar ve yenisi takılır. Atık kutuları temizlenmez ve / veya boşaltılmaz.
Uzun ömürlü
120 km yazıcı kafası ömrü ve 1,7 milyon işleme kadar çalışmayı sürdüren otomatik kesicinin yanı sıra 17 milyon satıra kadar gelişmiş baskı mekanizması ömrü sunar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri