9-11 aylık bir bebeğe bu dönemde anne sütüne ek olarak 3 ana öğün ve 1-2 ara öğün verilmelidir. Bebek öğün aralarında ve sonrasında her istediğinde emzirilmeye devam edilmelidir. Bebeğinize bir öğünde vereceğiniz toplam ek besin miktarı 1-1,5 çay bardağı (125-190 ml) kadar olmalıdır.
9-12 Aylık Bebek Kaç Saatte Bir Beslenmeli? Günlük beslenme düzeni 3 saatte bir yapılabilir. Öğün öncesi olmamak kaydı ile anne sütü alıyorsa her istediğinde verilebilir.
Bebek bu ay da önceki aylarda yediği besinleri yiyebilir. 11 aylık bebek yemekleri sebze çorbaları, makarna, et, yoğurt, sebze ve meyve gibi gıdalardan oluşur.
6 aydan büyük bebekler gündüz en fazla 6 saat aç kalabilir. Bu kadar süre aç kalsa da siz 11 aylık bebeğinizi 3-3.5 saatte bir besleyebilirsiniz. 11 aylık bebek kaç saatte bir yemek yer?
Bebeğin gece iyi uyuması için uyumadan önce muhallebi verilmesi ya da gece beslenmesinde cicibebe ilave edilmiş devam sütü / inek sütü verilmesi söyleniyor.
İlgili 18 soru bulundu
Bebeklere; 6 ila 12 ay arasında anne sütüne ek olarak günde yaklaşık 100-120 ml su, 1 ila 3 yaş arasında ise 1 litre su verilmesi önerilmektedir4, 5.
11 Aylık Bebeğin Günlük Rutin Tablosu
12.30- Açık hava gezintisi. 13.30-Uyku öncesi rutinler, bez değiştirme. 14.00-Öğlen uykusu. 15.30-Uyanma,bez değiştirme.
Bebeğinizi emzirirken artık bir süre sonra bebeğiniz emmeyi bırakıyorsa, tüm çabanıza rağmen memeyi tekrar ağzına almak istemiyorsa bu doyduğu anlamına gelir. Bebekler doyduktan sonra mutlu görünür. Bu durum bebeğinizin doyduğunu anlamanız açısından önemlidir.
11 aylık erkek bebek kilosu 8 ile 12 kilo arasındadır. 11 aylık kız bebek kilosu ise 7.5 ile 11 kilo arasında olur. Ancak bu değerler bebeklerde bazı durumlara göre değişkenlik gösterebilmektedir.
Bebeklerin 20 süt dişinin genellikle 4-11. aylarda başlayıp 24-30 aylarda biten bir süreç olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Merkezi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşe Sokullu, “Ancak ilk diş yaşı 3-4 ay kadar erken olabildiği gibi 15 aylıkken ilk dişini çıkaran bebekler de vardır.
6 aydan sonra gece uyanmıyorsa…
Yeni doğan bebeklerin mide kapasiteleri oldukça küçüktür ve sindirim sistemleri henüz tam gelişmemiştir. Anne sütünün sindirimi kolaydır ancak bebeklerin mide kapasiteleri küçük olduğu için az ve sık beslenir. Bu nedenle de gece acıkmaktadır.
11 aylık bebeklerin kahvaltılarını püre halinde hazırlayabilirsiniz. Pekmez, tereyağı, ceviz ezmesi, tuzsuz lor peynir, anne sütü kahvaltının temelini oluşturur. Bunun yanında muz, yumurta da mutlaka kahvaltılarında olması gerekenler arasındadır. Bunlara ek olarak bebekler için omlet türlerinden de yararlanılabilir.
9 ila 12. aylarda bebekler ayağa kalkmak için kendini zorlar ve destekle ayakta durabilir. Yine bu dönemde çevreye ilgilerinin artmasıyla orantılı olarak eşyalara uzanma ve tutunma sık görülür. Genellikle 8 ila 18. aylarda bebekler yürüme yetisini kazanırlar.
9-10-11-12 Ay Bebek Beslenmesi. 9, 10, 11, 12 Aylik bebekler icin beslenme icin pilav, makarna, kıymalı etli sebze yemekleri, kıymalı dolmalar, kaşıkla ezilerek çocuğa yedirilebilir.
Bu dönemdeki bebekler geceleri 9-12 saat arasında uyku uyurlar. Gün içinde de 2 ya da 3 şekerleme yapmak bebeğin sağlığı için önemlidir. Bu şekerlemeler 30 dakika ile 2 saat arasında değişebilir. Yeteri kadar oyun oynamaktan yorulan bebek zaten kendi isteğiyle çoğunlukla uyuyacaktır.
Mango, erik, elma, armut, şeftali, kavun, çekirdeksiz karpuz, muz veya diğer çok olgun soyulmuş ve çekirdeksiz küçük meyve parçaları İyi pişirilmiş makarna, küçük parçalar halinde kesilmiş olmalı Çok küçük yumuşak peynir parçaları Doğranmış haşlanmış yumurta.
Bazı bebekler 11 aylıkken sadece sesler çıkararak iletişim kurabilirken, bazı bebekler ise anne ve baba gibi temel kelimeleri konuşmaya başlar. 44 haftalık bebeklerin söyleyebileceği kelime sayısı net olmamakla beraber basit kelimelerin (mama, süt, su vb.) de dahil olduğu konuşmalarda kelime sayısı artabilmektedir.
Hareket kabiliyetinin kısıtlılığına bağlı olarak kendini engellenmiş hisseder ve bu dönemde bebek arabasına bindirilmek, banyo yaptırılması, üstünün değiştirilmesi gibi eylemler anne babanın belirlediği saat ve kontrollerde olduğu için onu yorabilir. Bu yorgunluk hissi de sinirlenmesine sebep olur.
Gündüz uykusu azalıp, gece uykusunuz aralıksızlaştığı bir döneme girilir. 11. ayda bebekler sizleri anlayıp, dediklerinize göre hareket etseler de konuşamazlar. Ancak, 1-2 kelime söyleyebilirler.
BEBEĞİNİZİN AÇ OLDUĞUNU GÖSTEREN BAZI İŞARETLER
* Kolları ve bacaklarının sürekli hareket ediyor olması. * Parmaklarını hatta yumruğunu ağzına götürmesi. * Başını bir yanda diğer tarafa hareket ettirmesi. * Kucağınıza aldığında göğsünüze doğru dönmesi.
Yenidoğan bir bebek 3 saatten fazla aç kalamaz.
1-6 ay arası bir bebek için aç kalabileceği maksimum süre 4 saattir. 6 aydan büyük bebekler ise en fazla 6 saat aç kalabilir. Ki bu sürelerle aç kalan bebekler muhtemelen çok ağlayacaklar, yorgunluktan uyuyakalacaklar ve kısa sürede tekrar uyanacaklardır.
11 aylık bebeğinizin gece ve gündüz uykuları daha düzenlidir. Gündüzleri 2 defa olarak toplamda ortalama 2.5-3 saat uyku uyuyabilirler. 11 aylık bebeğiniz bir günde toplamda yaklaşık 12-14 saat uyuyabilir.
9-12 Ay Emzirme Rutini
(Bu dönemde ek gıdayı günde toplam 3 bebek kavanozu alması yeterlidir). Bu dönemde günde 4-5 defa emer. Emme süresi birkaç dakikadır.
ON İKİNCİ AYDAN SONRA GENELDE GECELERİ EMMEZLER
3-4. aylarda geceleri 2-3 kez, 5-6. ayda 1-2 kez, 7-9. ayda 1 kez, 10-12. ayda bazen 1 kez emerler, 12. aydan sonra genellikle geceleri emmezler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri