Siber güvenlik uzmanı hangi bölüm ve üniversitelerde eğitim almalıdır? Siber güvenlik uzmanlarının meslek hayatlarında işlerine yarayacak eğitimi almaları için üniversitelerde bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği ya da elektronik mühendisliği gibi bölümlerde okumaları gerekir.
Bununla birlikte siber güvenlik alanı da önem kazanır. Bilgisayar ve yazılım mühendislerinin de çalışma alanlarından birisi siber güvenliktir.
Siber güvenlik uzmanı olmak için gereken şartlar ise şunlardır: 4 yıllık olan bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği ve işletme mühendisliği gibi çeşitli bölümlerden birinden mezun olmak gerekir.
Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanlığı için başta bilgisayar olmak üzere, yazılım mühendisliği, matematik, veri analizi, bilgisayar teknolojileri gibi konularda eğitim alınmalıdır.
Bu bağlamda bilgisayar mühendisliği, elektrik elektronik mühendisliği ve yazılım mühendisliği gibi birçok farklı bölüm yer almaktadır. Ortak şekilde bütün bu bölümler üzerinden siber güvenlik uzmanı olmak adına diploma yeterli gelmektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Çalıştığınız şirkette eksiklikleri tespit ederek olası riskleri ortaya çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda Java, Python, SQL ve C gibi programlama dillerini öğrenmek siber güvenlik kariyerinize uzun vadede büyük fayda sağlar.
Teknolojinin her geçen gün ilerlediği ve bilgisayar korsanlarının güvenlik sistemlerini atlatmak için yeni yöntemler geliştirdiği göz önüne alındığında, siber güvenlik uzmanlığının gelecekte değer verilen meslekler arasında yer alacağını söyleyebiliriz.
eleman.net verilerine göre, Siber Güvenlik Uzmanı 2023 yılında ortalama 44.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Siber Güvenlik Uzmanı , Temmuz 2023 yılında ortalama 44.400 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 36.520 TL maaş alıyordu.
Programlama siber güvenlik alanında büyük bir önem taşımaktadır. Ayrıca son dönemlerde oldukça popüler olan kullanım kolaylığı geniş kullanım alanına sahip olması sebebiyle Python programlama dili siber güvenlik alanında kullanım için güzel bir alternatif oluşturmaktadır.
Bir bilgisayar programcılığı mezunu da siber güvenlik uzmanı olarak çalışabilir, olay burada sizin öğrendiklerinizdir.
Siber Güvenlik Meslek Yüksekokulları Ankara Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi bünyesinde açılacaktır.
Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen ve ülkelerin bu alanda yatırım yaptığı yazılım alanı geleceğin meslekleri arasında yer alıyor.
Ağ ve siber güvenlik uzmanı olmak için 4 yıl eğitim alınmalıdır. Bu süre, lisede alınan bilişim eğitimini kapsar. Ayrıca bilişim alanında alınan sertifika programları da bu alanda istihdam edilme şansını artırır. Bu sertifika programları ise ortalama 2-3 ay sürer.
Siber güvenlik; bilgisayarları, sunucuları, mobil cihazları, elektronik sistemleri, ağları ve verileri kötü amaçlı saldırılardan koruma uygulamasıdır. Bilgi teknolojisi güvenliği veya elektronik bilgi güvenliği olarak da bilinir.
Yazılım mühendisliği ne kadar maaş alıyor? Yazılım mühendisi maaşlarını kıdemli ve yeni mezun olarak iki şekilde değerlendirmek gerekiyor. Yeni mezun yazılım mühendisleri ortalama 15.000 TL maaş alırken, kıdemli yazılım mühendisleri ise 25.000 TL ila 75.000 TL arasında maaş almaktadır.
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı siber polisler, vatandaşların internetten yaptıkları işlemler nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için 7 gün 24 saat esasına göre çalışıyor.
eleman.net verilerine göre, Yazılım Geliştirme Uzmanı 2023 yılında ortalama 34.000 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Yazılım Geliştirme Uzmanı , Temmuz 2023 yılında ortalama 34.200 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 27.720 TL maaş alıyordu.
Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bölümü mezunları, kamu ve özel sektörde bilgi güvenliği uzmanı olarak çalışabilirler. Mezunlar, kuruluşların bilgi sistemlerinin güvenliğini sağlayarak, siber saldırıları önleyebilirler. Ayrıca, siber güvenlik açıkları tespit ederek, kuruluşların güvenlik sistemlerini güncelleyebilirler.
Siber Güvenlik Mühendisliği, bilgisayar biliminin alt alanlarından biridir. Ağ güvenliği ve güvenlik açığı değerlendirmesi, bilgi güvenliği politikası ve yönetişimi, dijital adli tıp ve etik bilgisayar korsanlığı gibi bir dizi temel alanda siber güvenliğin pratik ve teorik boyutlarına odaklanır.
Gelecekte Yok Olacağı Tahmin Edilen Meslekler
Uzmanlara göre gelişen yapayzeka teknolojisinin beraberinde muhasebecilik, teknik yazarlık, sekreterlik, noterlik, satış danışmanlığı, emlakçılık gibi mesleklerin yok olması ön görülüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri