Yazılım Firması kavramı içinde meslek veya diploma kısıtları olmamalıdır.
Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün. Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir.
Hukuki açıdan bakıldığında yazılım şirketi kuracak olan girişimciler için şirket türü seçimlerinde herhangi bir engel mevcut değildir. Ancak, yazılım alanında şirket kurmak isteyen girişimcilerin anonim veya limited şirket türünü seçmesine bağlı olarak kurulum süreçleri değişiklik gösterebilir.
Yazılım Mühendislerinin Çalışma Alanları
Fikir üretimine dayalı bir iştir. Bu nedenle parasal olarak fazla sermayeye ihtiyaç duyulmamaktadır. Yazılım Mühendisleri kendi işlerini kurabilirler. Yazılım mühendisi, içinde yazılım yapılması gereken her sektörde çalışabilir.
Buna göre Türkiye'de mesleklerini icra eden bilgisayar, bilgisayar bilimleri, bilgisayar ve enformatik, bilgisayar sistemleri, bilgisayar ve kontrol, yazılım, bilişim sistemleri, yazılım ve bilişim mühendisleri Bilgisayar Mühendisleri Odası'na üye olurlar.
İlgili 20 soru bulundu
T-Soft listede yer alan Türkiye'nin en büyük e-ticaret yazılım sağlayıcısı oldu.
Yazılım firmalarında Gelir Vergisi (Kurumlar Vergisi)
Şahıs Şirketleri ise Gelir Vergisi öder. Türkiye'de Limited ve Anonim Şirketlerinde Temmuz 2023 itibari ile geçerli olan Kurumlar Vergisi %25'tür.
Yazılım mühendisleri, özellikle de dijital dünyaya geçişle birlikte artan talep sonucunda birden fazla işte çalışma olanağına sahiptir. Bu da rahatlıkla freelance iş bulma imkanını beraberinde getirir. Dolayısıyla, yazılım mühendisliği home office çalışma modeliyle yapılabilecek meslekler arasındadır.
Yazılımcı olmak için üniversite okumak şart değil demiştik. Fakat şöyle bir durum var; internetten öğrenerek yazılım mühendisi olamazsınız. Maalesef üniversitede öğretilen bazı bilgileri ve tecrübeleri internetten araştırıp kendi başınıza öğrenemezsiniz.
Yazılım Mühendisliği Maaşları
Türkiye'de 2024 yılı itibariyle en düşük yazılım mühendisliği maaşı 28.000 TL, en yüksek yazılım mühendisliği maaşı ise 110.000 TL civarındadır. Yani bir yazılım mühendisinin maaşı ortalama olarak 35.000 TL ile 45.000 TL arasındadır.
Serbest çalışan yazılımcılar genel olarak internet sitesi, mobil uygulama gibi hizmetleri müşteriyle buluşturarak döviz kazanabilir. Yazılımcının müşteriyle buluşabilmesi için de yurt dışı kaynaklı çeşitli internet sitelerine üye olması gerekiyor.
Bu sorunun cevabı her ne kadar değişiklik gösterse de ABD, Hindistan, Rusya, Çin, Kanada, İsrail gibi ülkeler yazılım alanında başarılı yazılımcılar yetiştirmekle bulunan ülkeler arasındadır. Bu yüzden en iyi yazılımcılar bu ülkeler arasından çıkıyor diyebiliriz.
kalifiye, kaliteli bir yazılımcı sorunsalı bambaşka tabii. onlisans mezunu bir yazılımcı olarak olunabiliyor ama bazı büyük firma ve finans bankalarının 4 yıllık lisans mezunu istekleri olabiliyor. onlar haricinde gayet de bulunabiliyor gayet de olunabiliyor.
Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz. Buna ek olarak bir kıstas olmaması devam ederken genelde 19- 20 yaş arası gençler yazılım öğrenme konusunda daha yüksek başarılar sağlayabiliyor.
Yazılım, kodlama ve programcılık üzerinde yoğunlaşabilmenin en önemli noktalarından biri, iyi bir İngilizce bilgisi. Günümüzün yazılım dili İngilizce olduğu için, yani kodlama sisteminde geçen tüm komutların aslında İngilizce bir terim olmalarından ötürü, bu alanda kariyer yapmak için İngilizce bilmek şart.
Yazılım alanında çalışmak ve yazılım geliştirici olarak uzmanlaşmak için bilgisayar ile ilgili eğitimler almak şarttır. Günümüz şartlarında bunun tek yolu da üniversiteler değildir. Fakat üniversite eğitimi, yetkinlik ve nitelikleri kazanmak için en doğru yoldur.
Öncelikle temel bilgisayar becerilerine sahip olmanız gerekmektedir sonrasında ise Impress Akademi'den alacağınız yazılım eğitimleri ile en az bir dilde uzmanlaşmanız gerekmektedir.
Hectopat. Yazılımcı olmak için ilkokul mezunu bile olmanız yeterlidir. Mühendislik işin ayrı bir boyutudur, uzun yıllar boyunca toplanan kapsamlı bilgilerin, belli bir disiplin ile verildiği eğitim türüdür.
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Yazılım Uzmanı maaş beklentisi aylık ortalama 41.800 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 37.500 TL ile 47.500 TL arasında değişmektedir.
Yazılımcı olmak isteyen kişilerin bilgisayar mühendisliği ve üniversitelerin yazılım mühendisliği bölümlerini tercih etmesi gerekir. Sadece bu bölümleri tercih eden kişiler değil programcılık ve yazılım alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilir.
Yazılım Firması Nedir, Ne İş Yapar?; Yazılım Şirketleri, firma, işletme veya bireysel çalışmalar için web sitesi tasarlayan ve işleri kolaylaştırmak adına ürünler ortaya koyan firmalardır, kurumsal veya bireysel kullanıma uygun olarak özel çalışmalar yaparlar.
Devlet tarafından 18-29 yaş arasındaki genç girişimcilere sunulan Genç Girişimci Desteği vergi ve sigorta ödeme muafiyetlerini kapsar. Genç Girişimci Desteği'nden faydalanacak olan kişiler 2023 senesindeki güncellemelere göre 3 yıl boyunca yıllık 150.000 TL'ye kadar olan gelirlerin vergisini ödemekten muaftır.
Bir şahıs şirketi kurduğunuzda, herhangi bir gelir kazanmıyor olsanız ve aynı şekilde bir gider masrafınız olmasa bile devlete bazı vergileri ödeme yükümlülüğünüz vardır. Bu vergilerden birisi de şahıs şirketi aylık giderlerinde her ay düzenli olarak ödemeniz gereken Katma Değer Vergisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri