Eğer bu yazıyı şahsi bilgisayarınızdaki bir web tarayıcı üzerinden okuyorsanız, JavaScript kodlamaya hemen başlayabilirsiniz. JavaScript ile programlamaya başlamak için, diğer dillerde olduğu gibi, geliştiricilere yönelik araç/gereçlerin kurulumuna ihtiyacınız yok.
Yazılıma başlarken hangi programlama dilini tercih etmeniz gerektiği, seçtiğiniz alana ve hedeflerinize bağlıdır. Zira zaten bu nedenle dil seçimine geçmeden önce bunları belirledik. Ancak bunu bir kenara bırakarak, yazılıma, nesne yönelimli bir programlama dili olan C# ile başlamanızı tavsiye ederiz.
JavaScript web geliştirme için Python'dan daha mı iyi? Web geliştirme söz konusu olduğunda JavaScript açık ara önde. Verimli bir web sitesi istiyorsanız JavaScript kullanmalısınız.
JavaScript'i şimdi öğrenmek, kariyeriniz boyunca size fayda sağlayabilir. JavaScript Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Genel olarak, JavaScript'in temellerini öğrenmek yaklaşık iki ila altı ay sürer. Fakat JavaScript'in çeşitli kütüphanelerinde uzman olmak aylar veya yıllar bile alabilir.
JavaScript, geliştiricilerin etkileşimli web sayfaları oluşturmak için kullandığı bir programlama dilidir.
İlgili 37 soru bulundu
JavaScript, Mayıs 1995'te Brendan Eich tarafından yalnızca 10 günde yazıldı, evet 10 günde. Tabii koskoca dil 10 günde bu hale gelmedi. Eich, bu programlama dilini Netscape Navigator için yazmıştı ve o zamanki adı Mocha'ydı. Sonra Eylül 1995'te LiveScript olarak değiştirildi.
Öğrenmesi en kolay programlama dillerinden biri olan JavaScript, Html sayfalarının içeriklerini dinamik olarak eklemenize ve değiştirmenize izin verir. JavaScript, web sayfalarının hayat bulmasını sağlayan ve onları etkileşimli hale getirmek için kullanılan güçlü bir programlama dilidir.
Sık gelen sorulardan bir tanesi de JavaScript öğrenmek için HTML ve CSS bilmeye gerek olup olmadığıdır. Aslında buna evet veya hayır diye bir cevap vermek gerekirse, günümüzde HTML ve CSS bilmeden evet JavaScript öğrenebilirsiniz.
JavaScript üst seviye betik bir dil olduğu için öğrenmesi kolay bir dildir. Fakat daha öncesinde HTML ve CSS bilmek önemlidir. Öğrendikten sonra geniş bir ürün yelpazesinde geliştirme yapmak için kullanılabilir.
Bununla birlikte, JS, CSS'nin kendi başına yapamayacağı bir şey olan kullanıcı etkileşimini sürdürür. JS'nin web, mobil uygulama ve oyun geliştirme içindeki uygulamaları, betik dilini öğrenmeye değer kılar.
Java kullanım kolaylığı açısından düşünüldüğünde Python kadar kolay bir kullanıma sahip değildir. Bunda Java'nın dinamik değil, statik bir programlama konseptine sahip olmasının ve kodların Python'daki kodlardan oldukça uzun olmasının etkisi büyüktür. Bununla beraber Python'da kodlar daha kısa ve yazımı daha kolaydır.
Bu üçlüde ki temel başlangıç HTML'dir. HTML öğrenmeye başladığında zaten css ve javascript arkasından otomatik olarak geliyor.
VUEJS nedir ve nasıl öğrenilir? Öncelikle Vuejs dünyası sürekli gelişmektedir. Javascript'i de bitirdikten sonra artık asıl eğlenceli kısım olan VueJs (veya benzer şekilde ReactJs, AngularJs de olabilir) öğrenmeye başlanılabilir.
Java. Java programlama dili yıllardır bu listenin başında yer alıyordu, ancak 2023 yılı gereksinimleri nedeniyle Python daha popüler hale geldi.
Bir programcı olmak istiyorsan, elbette bir programlama dili bilmek zorundasın: C ++, Java, belki Python veya JavaScript. Ne istersen onu seçebilirsin ama en azından Java'yı bilmen gerekir. Başlamak çok kolay ve bu yüzden yeni başlayanlar için iyi bir seçim.
Java ve JavaScript arasındaki temel farklar: Java bir OOP programlama dilidir, Java Script bir OOP komut listesi oluşturma dilidir. Java, sanal makinede veya tarayıcıda çalışan uygulamalar oluşturur, JavaScript kodu sadece tarayıcıda çalıştırılır. Java kodunun derlenmesi gerekir, JavaScript kodları metinlerden oluşur.
Javascript Bir Backend Programlama Dilidir
Tamamen server tarafında çalışan uygulamalar Javascript ile nodejs sayesinde geliştirilebilir.
Türkçeye “Önyüz” olarak çevrilmiştir. Web sitesinin ön yüzünün (client-side) HTML, CSS ve JavaScript gibi teknolojileri kullanarak web sitesinin görsel tarafını oluşturma işlemi frontend olarak tanımlanır.
JavaScript günümüzde gelişmiş olan tüm web sitelerinin neredeyse tamamında kullanılan ve web sitelerinin dinamik olmasına katkı sağlayan bir programlama dilidir. Web sitelerinin kullanıcılar ile iletişim kurmasını sağlar. JavaScript, kullanıcı taraflı ve sunucu taraflı çalışabilir.
JavaScript Öğrenmeye Nereden Başlamalıyım? JavaScript'in en temel kaynaklarının bulunduğu teknik belge ve standartların bir arada toplandığı resmi bir web sitesi olmadığından dolayı JavaScript öğrenmek için ilk olarak JavaScript standartlarını tanıyarak başlamalısınız. Javascript'in resmi adı ECMAScript'dir.
Web tasarımına başlarken öncelikle HTML öğrenilmeli, ardından CSS bilgisi ile desteklenmelidir. CSS tek başına bir işe yaramazken, HTML'in üzerine inşa edilerek daha görsel ve estetik bir yapı sağlar. Bu nedenle önce HTML öğrenilip, daha sonra CSS konularına geçilmelidir.
HTML/CSS'den sonra öğrenmeniz gereken bir diğer önemli beceri ise JavaScript'dir. HTML ve CSS, sayfanın sunumuyla ilgili olduğu gibi JavaScript de sayfanın fonksiyonlarını belirler.
Frontend ve backend developer arasındaki fark nedir? Front-end geliştirici, bir web sitesinin ön yüzünden, başka bir deyişle kullanıcının web sitesinde gördüklerinden sorumludur. Back-end geliştirici ise web sitesinin sunucu tarafında, örneğin bir web sitesinin daha hızlı yüklenmesini sağlamak için çalışır.
Son olarak, JavaScript, eşzamansız programlama desteği nedeniyle popüler bir dildir. Bu, geliştiricilerin paralel çalışabilen kodlar yazmasına izin vererek, onu yüksek performanslı ve ölçeklenebilir uygulamalar oluşturmak için çok uygun hale getirir.
Bunlar içerisinde en çok kullanılan Notepad ++'tır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri