Öncelikle yazılım öğrenmek için yaş konusunun çok öneminin olmadığını bilmemiz gerekir. Yani her yaştan insan, bu meslekte ilerlemek istediği sürece yazılım öğrenebilir. Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz.
Çok özel bir elektronik devrenin programlamasında uzmanlaşmış 50+ yazılımcılara ve pek çok bankanın uzman sisteminde 45–50 yaşında Cobol yazılımcılarına rahatlıkla rastlanabiliyor. Özetle, 35–40 yaşından sonra firmaların sizin maliyetinizi karşılayabilmek için gerçekten anlamlı bir teknik problemi olması gerekiyor.
Eğer bu alana ilgi duyuyor, merak ediyorsanız, keşfetme ve öğrenme motivasyonunuz varsa her yaşta yazılımcı olabilirsiniz.
Hiçbir şey için geç değildir.
Yazılımcı olmak isteyen kişilerin bilgisayar mühendisliği ve üniversitelerin yazılım mühendisliği bölümlerini tercih etmesi gerekir. Sadece bu bölümleri tercih eden kişiler değil programcılık ve yazılım alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilir.
İlgili 18 soru bulundu
Cevabın nedir? Yazılım öğrenmek için başlangıç yaşı gibi bir sınır olmamakla beraber, geç kalmış olduğumuzu hissettirebilecek bir yaşta yok. Kendinizi geç kalmışlık hissinden arındırmanızı ve en kısa zamanda başlamanızı tavsiye ederim.
Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün. Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir.
Yazılım Ne Kadar Sürede Öğrenilir? Bir programlama dilinde uzmanlaşmanız, geçmiş birikiminize ve öğrenme isteğinize bağlı olarak 3-6 ay arasında sürebilmektedir.
Hiçbir zaman geç değildir.
Bir yazılım mühendisinin günlük çalışma saatleri üzerinde çalıştığı proje, kendisinin konuya olan hakimiyeti ve birlikte çalıştığı şirket gibi pek çok faktörden etkilenir ve kişiden kişiye değişkenlik gösterir. Ancak bir yazılım mühendisi günde ortalama 8-10 saat arası çalışır.
Öncelikle yazılım öğrenmek için yaş konusunun çok öneminin olmadığını bilmemiz gerekir. Yani her yaştan insan, bu meslekte ilerlemek istediği sürece yazılım öğrenebilir. Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz.
Kursa Giderek Yazılımcı Olunur mu? 4 yıllık bir üniversite yerine 3-4 ay süren hızlandırılmış bir kurs programına gitmeyi de tercih edebilirsiniz. Böyle bir kursu bitirdiğinizde başlangıç seviyesinde bir yazılımcının niteliklerine sahip olabilirsiniz.
Bir yazılımcının analist, tasarımcı ve bilgisayar programcısı gibi ilişkili meslek gruplarının yapabildiği işler konusunda fikir sahibi olması da gerekir. Dolayısıyla yazılımcılar ne yapar geniş cevabı olan bir sorudur. Alanda kendini geliştirmiş bir yazılımcı kamu ve özel sektörde kolaylıkla iş bulabilir.
Okunur, okumanın yaşı yoktur.
Bir programlama dilini öğrenme kapasitene bağlı olarak 3-4 aylık bir süreçte öğrenebilirsin fakat asıl süreç zaten bundan sonra başlar.
Yazılım mühendisliği eğitiminin süresi dört yıldır.
Soru: Yazılım mühendisliğinde eğitim süresi kaç yıldır? Cevap: Eğitim süresi yazılım mühendisliği programı (MTOK dahil) için 4 yıldır.
Sıfırdan bir proje üretildikten sonra yazılım daha kolay bir şekilde öğrenilebilir. Web yazılımları da en iyi şekilde proje üretilerek öğrenilir. Yazılım öğrenmek istiyorsanız temel düzeyde de olsa matematik bilginizin de olması gerekir.
Kısaca yazılımı öğrenmek zorunda değilsiniz elbetteki yazılım öğrenmeden de mesleğinizi yapabilir veya mesleğinizi devam ettirebilirsiniz. Ancak ilerleyen yıllarda veya şu an diğer işlerden öne çıkmak istiyorsanız yazılımı bir araç olarak kullanabilirsiniz.
Nesne yönelimli programlama, temel Python sözdizimi, veri türleri, döngüler, değişkenler ve işlevler dahil olmak üzere Python programlamanın temellerini öğrenmek ortalama olarak beş ila 10 hafta sürebilir.
Bütün yazılımcılar işlerinde yüksek matematik kullanmazlar, böyle bir genelleme yanlış olur. Fakat yazılım mühendisliğinin yeni nesil uygulamalarında ve yazılım mühendisliğini okurken yüksek matematik gereklidir.
Olabilirsin ama işin kolay değil. Meslek lisesinde bilişim gibi bir bölüm okudun ve programlama temelin varsa nispeten işin kolaylaşır. Yine de bir lisans bölümü veya programcılık ön lisans okuman iyi olur.
Üniversitelerin dört yıllık Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi altında bulunan Yazılım Mühendisliği bölümü, öğrencilerin sayısal puan ile tercih edebileceği bir bölüm. Yazılım Mühendisliği (Soft Engineering) yazılımlarla ilgilenen bilim dalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri