Bir yazılımcı olarak uzaktan çalışabilir miyim? Kesinlikle uzaktan çalışabilirsiniz. Özellikle son Covid-19 pandemisi sırasında gerçekleşen radikal değişimlerden sonra bu daha kolay. Bir uygulama programlamak ve geliştirmek için sadece bir bilgisayara ihtiyacınız var.
Bir dizüstü bilgisayar eşliğinde internet bağlantısı olan her yerden iş yapmana imkân tanır. Bu sebeple özellikle son yıllarda giderek yaygınlaşan uzaktan, evden çalışma seçenekleri içinde yazılımcılık önemli bir konuma sahip.
Bilgisayar programcıları, Java, C++ ve SQL gibi kodlama dillerini kullanarak programları yazıp test ederler. Birçok başarılı programcı, işleri bilgisayar tabanlı olduğundan rahatlıkla evden çalışabilir.
Bir yazılımcının analist, tasarımcı ve bilgisayar programcısı gibi ilişkili meslek gruplarının yapabildiği işler konusunda fikir sahibi olması da gerekir. Dolayısıyla yazılımcılar ne yapar geniş cevabı olan bir sorudur. Alanda kendini geliştirmiş bir yazılımcı kamu ve özel sektörde kolaylıkla iş bulabilir.
diploma olmadan çok iyi bir yazılımcı olabilirsiniz. sadece ciddi sorumluluk isteyen projelerde yazılımın altına imza atamazsınız. imza atabilmeniz için belli bir diplomaya sahip olmanız gerekmektedir. diplomasız, bir bankaya ya da tüm ülkeyi ilgilendiren konularda devlette bir yazılım yapamazsınız.
İlgili 29 soru bulundu
Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz. Buna ek olarak bir kıstas olmaması devam ederken genelde 19- 20 yaş arası gençler yazılım öğrenme konusunda daha yüksek başarılar sağlayabiliyor.
Son dönemlerde oldukça popüler hale gelen ve ülkelerin bu alanda yatırım yaptığı yazılım alanı geleceğin meslekleri arasında yer alıyor. Endüstri 4.0, nesnelerin interneti (IoT), yapay zekâ ve birçok teknolojik yenilik yazılıma ihtiyaç duyuyor.
En iyi yazılımcılar hangi ülkeden çıkıyor? Bu sorunun cevabı her ne kadar değişiklik gösterse de ABD, Hindistan, Rusya, Çin, Kanada, İsrail gibi ülkeler yazılım alanında başarılı yazılımcılar yetiştirmekle bulunan ülkeler arasındadır. Bu yüzden en iyi yazılımcılar bu ülkeler arasından çıkıyor diyebiliriz.
Yazılımcılar Günde Kaç Saat Çalışır? Yazılım uzmanlarının günlük çalışma saatleri üstünde çalıştıkları proje, çalışma stilleri, çalışılan şirket ve konuya hakimiyet gibi pek çok etkenden etkilenmektedir. Tüm bu etkenlere rağmen yazılım uzmanlarının ortalama günlük çalışma saatleri 8-10 saat arasında değişmektedir.
Yazılım mühendisliği alanı sürekli gelişmekte, bu da onu heyecan verici ve dinamik bir kariyer yolu haline getirmektedir. Yazılım mühendisleri yüksek talep görmektedir ve ABD İşgücü İstatistikleri Bürosu, yazılım mühendisleri için istihdam fırsatlarının 2030'a kadar olan on yılda %22 oranında artacağını öngörmektedir.
Yazılımcı olmak isteyen kişilerin bilgisayar mühendisliği ve üniversitelerin yazılım mühendisliği bölümlerini tercih etmesi gerekir. Sadece bu bölümleri tercih eden kişiler değil programcılık ve yazılım alanında kendini geliştiren kişiler de yazılımcı olabilir.
Öğrenim süresince edindikleri bilgi ve tecrübe doğrultusunda bilgisayar programcısı, bilişim uzmanı, yazılım uzmanı, yazılım geliştiricisi, bilgi teknolojileri teknikeri, mobil uygulama tasarlayıcısı pozisyonlarında görev alabilirler.
Türkiyede 140 bin yazılım geliştirici olduğu görülürken, birinci sıraya 837 bin ile Almanya'nın yerleştiği kaydedildi. Almanya'ya en yakın ülke ise 814 bin ile İngiltere olurken, üçüncü ülke 467 bin yazılım geliştiriciyle Fransa olarak kayıtlara geçti.
Çeşitli kurumların tahminlerine göre Türkiye'de 2020 yılında 170 bin yazılımcı vardı. Son yıllarda eklenenler ve yurtdışına gidenler dikkate alındığında, bugün 180 bin düzeyinde olduğu tahmin ediliyor. 2023 hedefi 500 bin idi ama talep artmasına rağmen bu hedefe ulaşmak zor görünüyor.
Bir programcı olmak istiyorsan, elbette bir programlama dili bilmek zorundasın: C ++, Java, belki Python veya JavaScript. Ne istersen onu seçebilirsin ama en azından Java'yı bilmen gerekir. Başlamak çok kolay ve bu yüzden yeni başlayanlar için iyi bir seçim.
Yazılım mühendislerinin genel olarak iş alanları; veri tabanı uzmanlığı, programcılık, iş analistliği, test ve proje yöneticiliğidir. Bilgisayarların, akıllı telefon ve bilgisayarların ve hatta otomobillerin bile yazılımını yazılım mühendisleri üstleniyor.
“Yazılıma nereden başlamalıyım?” sorusunun ana cevabı, statik dilleri öğrenmek ile başlar. Üst düzey mobil uygulamalar ve en iyi web site back-end'leri genellikle statik dillerden biriyle oluşturulmuştur. Java, C, Swift, C++ ve C# gibi her amaca uygun diller statik dillerdir.
Hiçbir şey için geç değildir.
Çok özel bir elektronik devrenin programlamasında uzmanlaşmış 50+ yazılımcılara ve pek çok bankanın uzman sisteminde 45–50 yaşında Cobol yazılımcılarına rahatlıkla rastlanabiliyor. Özetle, 35–40 yaşından sonra firmaların sizin maliyetinizi karşılayabilmek için gerçekten anlamlı bir teknik problemi olması gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri