Bu inanışı doğrulayan bilimsel bir çalışma yoktur. Mevsimler ya da sıcaklıklar operasyonları ve iyileşmeyi etkiliyor olsaydı, ekvator ya da kutuplara yakın ülkelerde hiç bir zaman ameliyat yapılmaması gerekirdi. Mevsimler, iklim ve sıcaklıklar bir ameliyatın başarısını hiç bir şekilde etkilemez.
Bütün ameliyatları yaz mevsiminde olabilirsiniz. Hatta hastalar için tatil dönemi daha rahat bakım için olanak sağlar. Bazı hastalar işlerine ve eğitimlerine engel olmaması ve bazı durumlarda ameliyatın bilinmemesi nedeniyle ameliyat için yaz mevsimini tercih ederler.
Burun estetiği için herhangi bir mevsim kuralı vb bulunmuyor. Yani yılın 365 günü uygulanabilir bir operasyondur. Ancak yaz aylarına denk gelen operasyonlarda operasyon sonrası konfor ve iyileşme süreci için birkaç noktaya dikkat etmek gerekiyor.
Sıcak Havadan Uzak Durun: Yaz aylarında burun estetiği ameliyatı yaptırdığınızda hızlı bir iyileşme için, sıcaklığın çok yüksek olduğu dış mekanlarda çok fazla zaman geçirmekten kaçınmalısınız. Çünkü fazla sıcak hava, burundaki şişmeyi artırabilir ve hatta kanamaya neden olabilir.
Şunu belirtmeliyim ki 'yaz aylarında burun ameliyatı olmaz' algısı tümüyle yanlıştır. Kışın yapılan ameliyatlarla yazın yapılan ameliyatlar arasındaki komplikasyon oranı benzerdir. Literatürde yazın yapılan ameliyatlarda sorun yaşama oranının yüksek olduğuna dair bir bulgu da yoktur.
İlgili 34 soru bulundu
Fakat her bireyin anatomik yapı farklılığı olduğundan, burun estetiği kişiye özel uygulanmalıdır. Yapılan estetik operasyon genel olarak her mevsim uygulanabilir. Ancak burun estetiği yapılması için en uygun dönemin kış ve bahar ayları olduğu söylenebilir.
İstanbul burun estetiği ücretleri 30.000 TL ile 40.000 TL arasında hastanın beklentilerine göre değişmektedir. Burun estetiği işlemlerine rinoplasti adı verilmektedir. Bu operasyonlarda burun ucu kaldırma işlemleri ya da revizyon burun ameliyatı da gerçekleştirilebilmektedir.
Bu inanışı doğrulayan bilimsel bir çalışma yoktur. Mevsimler ya da sıcaklıklar operasyonları ve iyileşmeyi etkiliyor olsaydı, ekvator ya da kutuplara yakın ülkelerde hiç bir zaman ameliyat yapılmaması gerekirdi. Mevsimler, iklim ve sıcaklıklar bir ameliyatın başarısını hiç bir şekilde etkilemez.
Genel olarak burun ameliyatları sonrasında doktorlar en az iki hafta süreyle güneş ışınlarından korunmayı öneriyorlar. Güneş ışınlarının zararlı ışınlarından korunmak özellikle burun bölgesinin iyileşme sürecinde olumlu yönde etki ediyor.
Ameliyattan 2 gün sonra baş geriye alınarak duşa girilebilir. 1 hafta sonra rahat duş alınabilir. 1, 3 ve 6'ıncı ay ile 1'inci sene kontrolleri aksatılmamalıdır.
Burun ameliyatları sonrası, burun estetiği ameliyatı sonrası ilk aylarda iyileşme biraz daha hızlı olmakla birlikte iyileşmenin tamamlanması 6 ayla 1 yılı bulabilir. Değişiklikler ilk 6 ayda yüzde 60-70 oranında gerçekleşir.
Burnunuzun üzerindeki plastik koruyucu çıktıktan 2 hafta sonra denize girmeniz ve güneşlenmeniz mümkün... Uygun ameliyat tekniği ve güneşten koruyucunuz ile şapkanızı eksik etmediğiniz sürece güneş herhangi bir olumsuz etkiye neden olmayacaktır.
Estetik burun ameliyatı olan hastaların çoğu iki gün içerisinde ayağa kalkıp dolaşır ve ameliyattan bir hafta sonra okula veya çok yorucu olmayan iş hayatına dönebilir.
Rinoplasti (burun estetiği) ameliyatı sonrasında, ilk 2 hafta güneşten tamamen uzak durmak gerekmektedir. Erken dönemde güneşe mazur kalmak burun cildinde aşırı şişme ve nedbe dokusu oluşumuna neden olabilir.
Buz uygulaması, akut yumuşak doku yaralanmaları ve ortopedi ameliyatları sonrası sıklıkla önerdiğimiz bir tedavi yöntemidir. Soğuk uygulanan bölgede ağrı, ödem ve inflamasyon azalır. İncinme, sakatlanma sonrası ilk 48-72 saat içerisinde yapılması halinde etkinliği daha yüksek olur.
Ameliyat odasının sıcaklığı 20-23 °C olmalıdır. Ameliyatın türüne ve ihtiyaca göre 18-26 °C arasında ayarlanabilmelidir.
Yatma Şekli
Burun estetiği sonrası ilk iki hafta yüksek yastıkta ve sırt üstü yatmaya özen gösteriniz. Daha sonra yan yatabilirsiniz. Yüz üstü yatmak için 3 ay bekleyiniz.
Burun Estetiği sonrasında yüz değişir mi? Burun Estetiği sonrası yüzde hafif şişlikler olması normaldir. Burun ve çevresindeki ciltte değişiklikler olabilir. Sebasöz bezlerin salgılarında artış olabilir cilt yağlı görünebilir, Sivilcelerde artış olabilir.
Kemik iyileşmesi de 1 ay sonunda oldukça tamamlanmış olacaktır. 1. aydan sonra rahatlıkla yan yatabilirsiniz.
Ameliyattan Önce Aç Olmanın Önemi. Anestezi verilecek hastaların midesi boş olmalıdır. Hasta anestezi altındayken, dolu midede bulunan gıdalar ve asitli mide sıvısı yemek borusundan geri gelerek, nefes borusuna kaçabilir bu da istenmeyen bir durumdur ve hayati tehlikeye neden olabilir.
Ameliyathanede hava neden soğuk tutulmaktadır? Enfeksiyonların önlenmesi amacı ile ameliyat salonları soğuk tutulmaktadır. Hastaların bu durumdan etkilenmemesi için ısıtıcı battaniyelerle örtülmektedir.
Taburcu olma süresi ameliyatın cinsine, genel sağlık durumunuza, yaş ve cinsiyetinize göre farklılıklar gösterir. Açık kalp ameliyatı ya da klasik anevrizma ameliyatı geçiren hastaların hastanede kalış süresi ortalama 5-7 gün arasındadır. Diğer girişimler için ise 1-3 gün içinde evinize dönebilirsiniz.
Burun estetiği ameliyatı, mevcut duruma göre belirlenen ameliyat seyrine göre şekillenecek ve buna göre bir süre sonunda tamamlanacaktır. Bu da 2 ile 2,5 saat arasında bir süre demektir. Kişiden kişiye değişmekle birlikte, ortalama olarak bir burun estetiği ameliyatının bu süre zarfında tamamlanması gerekir.
– Bitki çayları ve yoğun sarımsak tüketimi nadiren de olsa kanamayı artırabilmektedir. Bu yüzden ameliyatınızdan önce tercih etmeyiniz. – Kadınların regl dönemleri tıbbı açıdan ameliyata engel durum değildir.
Türkiye'deki devlet hastanelerinde burun estetiği operasyonları genellikle ücretlidir. Ancak sağlık sigortası bazı durumlarda ve belirli koşullar altında bu tür prosedürlerin masraflarını karşılayabilir. Devlette burun estetiği genellikle ücretli bir işlemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri