Yaz için parfüm notaları ararken taze, canlandırıcı, havadar ve sizi bunaltmayan taze kokulara şans verin. Hanımeli, paçuli, nane, biberiye ve çiçek kokuları bu sınıfa girebilir. Hafif çiçek kokuları teninizde çiçek açtırırken, yeşil notalar taze ve ferah hissetmenizi sağlar.
Vücut ısımız parfümün vücudumuzdan ne kadar uzaklaşacağını, nasıl bir yoğunlukta uzaklaşacağını etkiler. Bu yüzden sıcak yaz günlerinde daha çok çiçek ve narenciye gibi hafif kokuları, kış aylarında ise vanilya, gül ve karamel gibi daha yoğun kokuları tercih edebilirsiniz.
- Yazın esintisini etrafınızdakilere taşıyacak parfüm tasarımı hafif ve baharın canlı renklere sahip çiçeklerinden oluşan parfüm tasarımlarıdır. Bahar ve yaz döneminde notaları yoğun ve güçlü kış parfümlerini kullanmaya devam etmek, etrafa rahatsız edici bir kokunun yayılmasına neden olabilir.
Soğuk havalar parfümün etkisinin üzerinizden daha çabuk gitmesine neden olur. Bu nedenle yaz aylarında kullandığınız hafif kokuların kış aylarında kullanımı önerilmez. Kış aylarında ağır ve oryantal esansları olan kokular tercih edilmelidir.
Her Zevke Özel Kokuları ile Şekerli Parfüm
Özellikle de sıcak yaz günlerinde bu ürünler, ter kokusunu bastırarak etki gösterir.
İlgili 25 soru bulundu
Parfümlerin en özel üyelerinden biri olan fresh kokular, her yeni günde tazelenmiş hissetmenize yardımcı olur. Limon, bergamot, portakal, greyfurt gibi birçok ferahlatıcı notaya sahip taze kokular; yarattığı temizlik hissi ile sizi canlandırmayı, serinletmeyi ve ferahlatmayı amaçlar.
Vanilya ve amber notalı kokuları yaz akşamlarına saklayın.
Özellikle havalar biraz serinlediğinde akşamları bu kokuları kullanabilirsiniz. Tüm gün ısınmış olan teninizde normalden daha belirgin olacağı için bol kullanmanıza gerek yok.
EDP ile EDT arasındaki temel fark EDP parfümlerin daha uzun süre kalıcı olmasıdır. Ayrıca EDP'de yüksek bir konsantrasyonda bulunduğu için daha aromatik olmaktadır. Sıcak havalarda EDT parfümler tercih edilirken soğuk havalarda EDP parfüm seçilmesi daha uygun olmaktadır.
Sıcaklık arttıkça parfümün havaya yayılımı da artar bu yüzden yazın eğer kışın kullandığınız ağır kokuyu kullanıyorsanız, koku daha çok yayılır ve etrafa kışın olduğundan daha yoğun bir koku yayarsınız. Bu sebeple ilkbahar ve yaz aylarında daha hafif, çiçeksi, fresh kokular tercih etmek her zaman daha iyidir.
Kişi üzerinde kısa süreli etki bırakan sıcak baharatlı parfümlerin, kış aylarında kullanılması öneriliyor. Yaz ayları için tercih edilen soğuk baharatlı parfümler ise, yoğun kalıcılığı ile uzun süreli ferahlık sağlıyor.
Dr. Çoksüer, "Parfüm terli iken kötü kokuyu bastırmak için değil, temizken terlediğinizde bu ter kokusunu daha hafif yaymak için kullanılmalıdır. Ayrıca parfümlerin çok yakından sıkılması cilt problemleri ile karşılaşmalarına neden olacaktır.
Yasemin: Estetik görünümü kadar etkileyici kokusuyla da dikkat çeken yasemin, stresli ve endişeli durumlarda oldukça güzel bir his bırakıyor. Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliği sayesinde stres seviyesini azaltarak huzuru artıran yasemin kokusu aynı zamanda egzotik ve bitkisel bir aroma sunuyor.
İsveç'teki Karolinska Enstitüsü ve Oxford Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen araştırma, insanların kültürleri ne olursa olsun koku alma konusunda benzer tercihleri paylaştığını ortaya koydu. Sonuçlara göre en hoş koku vanilya olurken onu şeftali takip etti.
Kış mevsiminin odunsu kokuları yazın sıcak aylarında kullanmak için uygun değil. Yaz parfümlerinin esansiyel kokuları ise daha ferah bir koku bırakarak yaz aylarının sıcaklığında sizi boğmuyor.
Buğday tenli kadınlar; çiçeksi ve baharatlı kokuları rahatlıkla tercih edebilir. Ancak ter bezleri fazla çalışan buğday tenli kadınların, içeriğinde gül olan parfümlerden uzak durması önerilir. Çünkü gül, gül ağacı özü, gül suyu vb. içeren parfümler, ter ile birleşince tende ekşimeyi andıran kokulara dönüşür.
EDP türü parfümlerdeki alkol ve su oranı, EDT ve EDC türü parfümlere nazaran daha az; esans oranı ise daha fazladır. Parfümde kullanılan esansın kalitesine göre değişmekle beraber en az 4-5 saat arasında kalıcılık sunması beklenir. EDT türündeki parfümler piyasada en yaygın olarak bulabileceğiniz türdür diyebiliriz.
EDC ürünler genellikle 1 – 2 saate kadar, EDT'ler 3 – 5 saat aralığında, EDP'ler 6 – 8 saat süre ile tende kalır. Extrait de Parfum ürünlerinin kalıcılığı ise 12 saate kadar uzayabilir. Her parfüm herkeste aynı kokmayacağı gibi, her tende de aynı sürede kalmaz.
Eau De Parfum (EDP) ile Eau De Toilette (EDT) parfüm arasındaki en önemli fark kokuların konsantrasyonlardır. EDT parfüm yaklaşık 4-6 saat süren %8-15 oranında koku esansına sahip olur. Buna karşın EDP parfüm ise koku esansı %30'a kadar çıkabiliyor. EDP parfümler 8-10 saat arasında kalıcılık gösteriyorlar.
Erkekleri kendine hayran bırakan kokuların başında vanilya kokusu gelir. Bu yüzden yüzlerce parfüm markası içeriklerine vanilya esansı ekler. Vanilya kokusunun erkeklerde yoğun şehvet uyandıran etkisi de yıllar boyunca süregelmiştir.
Günlerini arkadaşlarınla buluşarak, akşamları ise serinleyen havanın tadını çıkararak geçirmek istiyorsan kokun da tüm gün etkisini koruyacak bir koku olmalı! Sandalağacı, amber ya da misk notaları içeren kokuları tercih edip gittiğin her yere imzanı atabilirsin.
Amber denilince muhtemelen akla, güzel rengi, derinliği ve parlaklığı nedeniyle yüzyıllardır takılarda değerli taş olarak kullanılan fosilleşmiş ağaç reçinesi geliyor. Ağaç reçinesinin kokusu, geldiği ağacın türüne göre biraz değişiklik gösterse de tatlı, baharatlı ve aromatik bir kokuyla bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri