Neden Keten, Yazlık Kıyafetler İçin Pamuktan Daha İyidir? Keten, yüksek derecede nefes alabilen ve emici bir özelliğe sahiptir, bu da daha uzun süre serin kalmanızı ve herhangi bir nemin hızla uzaklaştırılmasını sağlar. Bu, yazın ve hava koşulları ideal olmayan ofislerde çalışmak için idealdir.
Keten Kumaş Terletir mi? Keten kumaş; iri gözeneklere sahiptir. Bu yüzden sıcak aylarda tercih edilen bir kumaş çeşidi olup, terletmeyen yapılı olması, tercih edilmesinde önemli bir etkendir.
Rahat bir yaz için gerekli olan her şey keten kumaşında var. Koku yapmayan, terletmeyen keten kumaşından tercih edeceğiniz kıyafet çeşitleri sayesinde yaz sıcaklarından hiç korkmanıza gerek yok.
Yazın en büyük sorunlardan biri giysilerimizde hangi kumaşı tercih edeceğimizdir. İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Pamuklu Giysilerin Avantajı
Nefes alabilen bir yapısı vardır, sıcağı hissettirmemesi sayesinde sıcak, soğuk tüm iklimlerde ve tüm mevsimlerde yaygın olarak giyilmektedir. Rahat ve yumuşak olduğundan en çok iç çamaşırı giyiminde kullanılır.
İlgili 26 soru bulundu
%100 pamuk kumaş yazın giyilir mi? %100 pamuklu kumaşlar yumuşak, hafif yapısı ile özellikle de nem çekme özelliğinden dolayı yazın tercih edilen kumaşların başında gelir. Nefes alma özelliğinden dolayı yazın serin tutar.
Pamuk sıcak iklimleri sever.
Keten, keten elyafından elde edilen özel bir kumaş türüdür. Genellikle bahar ya da yaza özgü kıyafetlerde kullanılır. Takım elbiselerde sık tercih edilen bir kumaştır.
Pamuk: Pamuk kumaş, sıcak yaz günlerinde rahat ve serin hissetmenizi sağlar. Nefes alabilen bir kumaş olduğu için terlemeyi önler. Ayrıca hafif bir kumaş olduğu için vücudunuzu rahat ettirir. Keten: Keten kumaş da yaz aylarında tercih edebileceğiniz bir diğer kumaştır.
Sıcak hava koşullarında nefes alabilen bir kumaş türü arıyorsanız, keten en iyi seçeneklerinizden biridir. Oldukça hafif bir kumaş olan keten gevşek dokusuyla ısının vücudunuzdan uzaklaşmasına olanak tanır. Nemi emme eğilimindedir ve çabuk kuruyan yapısıyla sizi serin ve kuru tutacaktır.
Keten; şık ve havalı görünümü, emici ve serin tutan yapısıyla özellikle bahar ve yaz aylarının en çok tercih edilen kumaşlarından.
Her mevsim kullanılabilir. Keten hava alan bir kumaş olduğu için, sıcak havalarda terletmez ve soğuk havalarda üşütmez. Hafif, dökümlü ve nemi emen yapısı ilkbahar ve yaz mevsimlerinde serin kalmanızı sağlarken; serin havalarda da terletmeden sıcak tutar.
Keten elbiselerin yıkanması esnasında uygun program ve sıcaklık seçimi sonucunda çekme sorunu söz konusu olmayacaktır.
Buna göre pamuklu kumaş nemi iyi bir şekilde emer ve ısıyı vücudun dışına taşıyıp kişiyi daha serin tutar. Her türlü hava şartlarına uyum sağlayan pamuklu kumaştan üretilen giysiler yazın kişiyi serin, kışın ise sıcak tutmaktadır. Bu yönü ile pamuklu kumaş cildi korurken terlemeyi de engeller.
Günümüzde en sağlıklı kumaş türü pamuklu kumaş olarak bilinmektedir. Keten, Pamuklu, İpek, Yünlü, Kaşmir, Angora, Akrilik, Lateks, Naylon, Polyester. Pamuklu kumaş, kumaş türleri arasında maksimum kullanılan maksimum kullanılandır.
+Keten kumaşı iri gözeneklere sahip olduğu için hava geçirgenliği fazladır. Bu yüzden terletme yapamamaktadır.
Hiperhidroz durumunda ve aşırı terlemekten kaçınmak için, yalnızca pamuk veya yün gibi doğal liflerden yapılmış giysiler giymek en iyisidir.
Neme ve sıcağa karşı hafif yapısı ve estetik görünüm sunması sebebiyle kadınların şal, eşarp ve tesettür seçimlerinde büyük rol oynar. Dolayısıyla keten kumaş özellikleri sıkça tercih edilmesindeki en önemli etkendir. Keten kumaşın tercih edilme sebebi olan özelliklerden bazıları şunlardır: İmal edilmiş ilk kumaştır.
Yün Kumaşlar
Kışlık giysiler için kumaş söz konusu olduğunda, yün kesinlikle en başta gelmektedir. Yün, koyunlardan elde edilen doğal bir elyaftır ve oldukça şaşırtıcı özelliklere sahiptir. Birincisi, yün harika bir yalıtkandır, bu da sizi soğuk havalarda sıcak tutması anlamına gelir.
Keten gömlek özellikle yaz aylarında oldukça popüler parçalar arasında yer alır. Bahar ve yaz aylarında giyim konforu sunan parçalardan biri olması nedeniyle her erkeğin dolabında yer alması gereken klasik ve günlük bir parçadır.
Pürüzsüz, parlak bir dokudan sert ve pütürlü dokuya çeşitlilik gösteren keten kumaş koltuklar şeklini uzun kullanım sonrasında dahi kaybetmez, ilk günkü gibi sağlam durur. Kalabalık veya evcil hayvanı olan aileler için ideal koltuk kumaşı olan ketenin en önemli özelliği de uzun yıllar sağlamlığını korumasıdır..
Keten, sıcaklığın yüksek olduğu yaz aylarında açık hava düğünlerinde ve sıcak ve rahat kalmanız gereken kış aylarında giyilebilir. Gelin kıyafetlerine gelince, keten bir açık hava düğünü için idealdir. Bu elbiseler, tıpkı yapıldıkları yumuşak kumaş gibi hafif ve havadardır.
Pamuk alanlarındaki ana zararlı, hastalık ve yabancı otlar bölgelere göre değişiklik göstermektedir. Örneğin Akdeniz Bölgesi'nde Pamuk yaprakbiti, Yeşilkurt, Beyazsinek ana zararlı durumunda iken, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde Kırmızıörümcekler ve Tütün thripsi ana zararlı durumundadır.
Pamuk sıcağı seven, 32 ºC Güney ve 47 ºC Kuzey enlemleri arasında kuru ve sulu şartlarda yetiştirilen bir bitkidir. 120-200 güne kadar değişebilen büyüme devresinin "don" suz geçmesini ister. Ortalama ısısının 15.5 ºC den aşağı olduğu yerlerde pamuk yetişmez.
37 ° C ve üzeri sıcaklık tercih edilmez. Ayrıca, ortalama bir pamuk bitkisi kısa bir süre boyunca büyük zarar görmeden 43 ° C'ye kadar varan sıcaklığa da dayanabilir, fakat bitkinin bu sıcaklığa dayanabilmesi bölgenin nem seviyelerine de bağlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri