Turşular ışık almayan serin noktalarda saklanması gerekir.
Bozulma nedenlerinden bir diğeri de turşuların doğrudan gün ışığı alması ya da oda sıcaklığında yaşanan dengesizlikler. Bu durumda da turşu suyunun rengi değişir. Beyaz ya da bakır renkli bir hal alır. Bu da turşuların bozulmuş olduğunun bir diğer göstergesi arasında sayılabilir.
Turşuyu, ekşimesi için 18-20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin. Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin.
buzdolabının içinin ısısı 2-4 derece arasıdır turşunuzuda her zaman 2-4 derece arası ısıda muhafaza etmelisiniz. kış şartlarında turşunuzu serin bir balkonda saklayabilirsiniz ama kesinlikle ışık ve güneş ışığı almayacak Işık dahi almaması gerekiyor bir karton kutunun içerisine koyarak ışık almasını engelleyebilirsiniz ...
Artık kavanozunu ışık almayan, serin ve kuru bir yerde saklamalısınız. Turşunuz olmasını beklerken tabi ki ara sıra suyunun azalıp azalmadığını kontrol etmeli, eğer azaldıysa içine turşu suyu takviyesi yapmalısınız.
İlgili 39 soru bulundu
Karışık sebze turşuları, lahana turşusu, salatalık turşusu ve yeşil zeytin turşusu probiyotik özellik taşıyabilir. Ancak açıldıktan sonra buzdolabında saklanarak, en fazla üç ay içinde tüketilmelidirler.''
Öncelikle 20 dereceyi geçmeyecek sıcaklıkta, güneş görmeyen karanlık bir yerde bekleyecek olan renk renk, eşsiz lezzette turşuları hazırlamak için güz aylarının başlangıcı beklenmeli ki turşunuz olgunlaşmadan bozulmasın.
Isıtma Yöntemi: Kavanozları suyun altında tutup ısıtarak pastörize edebilirsiniz. Pastörizasyon, turşunun bozulmasını sağlayan mikroorganizmaları öldürür ve turşuyu muhafaza eder. Vakumla Kapatma: Kavanoz kapaklarını vakumla kapatmak, kavanozda ki fazla havayı alır ve bozulmasını engeller.
Ayrıca kullanılan kabın temizliğine ve hava almamasına dikkat edilmeli. Turşusu yapılacak sebze/meyvelerin de kapta tamamen salamura içinde kalması, üst yüzeyde hava ile temas etmemesi sağlanmalı. Hava ile temas eden sebzeler bozulur ve kesinlikle tüketilmemesi gerekir.
Oda sıcaklığından tutun da içinde kullandığınız malzemelerin birbirlerine oranlarına kadar birçok farklı nedenden ötürü turşularınız bozulabiliyor. Bu nedenle turşuların bozulma nedenlerini bilmekte ve turşu kurarken bu noktalara dikkat etmekte fayda var. İlk dikkat etmeniz gerekenlerin başında tuz dengesi geliyor.
Turşu kelimesini duyduğu gibi ağzı sulananlar, tam size göre bir tarifimiz var! Kahvaltıda bile turşu yemeyi seven biz, yaz kış turşusu hazırlayacağız. Yaz mevsimi sebzeleriyle harika ötesi bir turşu olacak.
Kaya tuzu ve sarımsak turşunun uzun ömürlü ve sert olmasında en önemli etkenlerdir. Diri bir turşu için malzemeler ufakça delinmelidir. Turşu suyu için içme suyu dışında bir su kullanılmamalıdır.
Turşuyu kurmak için plastik şişeler seçiyorsunuz
Bu sağlığınız açısından çok büyük bir yanlış. Aksi takdirde kaya tuzu, sirke gibi ürünler bekleme esnasında plastik malzeme ile kimyasal reaksiyona geçer ve sağlığınıza büyük zarar verebilir. Bu yüzden mutlaka büyük cam kavanozlar kullanın.
Turşu kavanozunun sakladığı yer, yalnızca karanlık olmamalı. Cam kavanozları yerleştirdiğiniz dolabın, nemlenmeyen kuru ve soğuk bir ortama sahip olması gerek. Böylece turşular çok daha uzun süre taze kalabilir.
Turşunun köpürmesi, nohut gibi yardımcılar sayesinde fermantasyonun hızlı olduğunun kanıtıdır. Bu durumda endişelenmeniz gereken bir şey yok.
Dolapta muhafaza ettiğiniz takdirde günlerce taze durabilen bir tarif. Her ne kadar tazeliğini korusa da çok fazla yapmadan da sık sık hazırlayıp çabucak tüketmeniz daha iyi olur:). Lokanta usulü lahana turşusu sofralarınızı renklendirecek, zengin gösterecek pratik ve çok ekonomik bir tariftir.
Koku: Turşunun kötü veya anormal bir koku yaydığını fark ederseniz, bu bozulma belirtisi olabilir. Renk Değişikliği: Turşunun rengi anormal bir şekilde değiştiyse veya matlaştıysa, bozulmuş olabilir. Kapakta Şişme veya Patlama: Turşunun kapağı şişmiş veya patlamışsa, içindeki gazlar nedeniyle bozulmuş olabilir.
Turşu kavanozu açmak kimi zaman zorlayıcı olabilir. Kapak ister çok sıkı kapatılsın, ister yiyecekle yapışmış olsun, herhangi bir turşu kavanozu doğru tekniklerle açılabilir.
Bulanık turşu suyunun rengini düzeltmek için sakın turşunun suyunu değiştirmeyin bu bütün faydalı bakterileri aşıp götürür ve turşunuz kısa sürede bozulabilir.
Tam Ölçüleriyle Turşu Kurma Tarifi İçin Malzemeler
5 litrelik turşu için; 1 çay bardağı iri kaya tuzu. 1,5 su bardağı üzüm sirkesi.
3 ve 5 Kiloluk Bidonda Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
4 tane kırmızı havuç (renk ve tat vermesi için) 4 tane havuç 5 yemek kaşığı kaya tuzu (eksik olursa ekleyebilirsiniz) 2, 5 litre hazır su (eksik gelirse ekleyebilirsiniz)
Turşu suyu yapımı için sirke ve tuz oranı doğru kullanılmalıdır. Sirke ya da tuzu fazla koyduğunuzda turşunuz daha çabuk olmaz. 1,5 litre suya 2,5 yemek kaşığı kaya ya da deniz tuzu ve sirke ekleyerek turşu suyunuzu hazırlayabilirsiniz.
Kaynar su ile Kütür kütür Salatalık Turşusu ✔️ 2 Günde Yenmeye Hazır 👌 2-3 sene saklayabilirsiniz ✔️ ✔️ Turşu için taze ve sert Salatalık seçin ✔️ Kavanozları kapatmak için mutlaka yeni kapak kullanın ✔️ Kullanacağınız kavanoz ve kapaklar temiz olsun ✔️ 1 lt kavanoz için tepeleme 1 yemek kaşığı kaya tuzu kullandım çok ...
1 Litre Turşu Suyu Hazırlama
Dolayısıyla olmazsa olmaz malzemeleridir. Öncelikle 1 litre suyu hazırlamalısınız. Bu su kaynamış su olmalıdır. Kaynamış suyun içerisine yarım su bardağı sirke katmalısınız.
Turşu suyu genellikle cam kavanozda saklanmalıdır. Plastik kavanozlarda turşu suyunun bozulma riski çok daha yüksektir. O nedenle turşu suyunun bozulmaması için mutlaka cam kavanoz kullanılmalıdır. Ayrıca turşu suyu ışık almayan, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri