YDS'den 90 üstü almak için bir kişinin öncelikle çok iyi İngilizce okuma ve anlama becerisine sahip olması gerekiyor. Bunun da olması için İngilizceyi dersten derse değil, her gün her yerde, internette, telefonda, kitapta, hikayede okumak aktif olarak kullanmak gerekiyor.
Süre kullanımı çok önemli, ilk 36 soru+6 çeviri sorusu; yani ilk 42 soru en fazla 1 saat içerisinde çözülmeli, bunu başarmanın yolu sorulara teknik olarak yaklaşmak. Hedefi 90+ olan öğrenci için önce ilk 42 soruyla başlanmalı sınava, çünkü bu bölüm çok dikkat gerektirir ve bir saatte 52.5 puan getirir.
72 doğru 90 puan getirir. 76 doğru 95 puan getirir. 80 doğru 100 puan getirir.
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, 70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, 60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, 50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi, olarak değerlendirilir.
Düzenli bir şekilde denemeler çözmek ve sorulardaki yanlış cevaplarınız üzerine analizler yapmak, bir sonraki denemenize ve YDS sınavına kendinize güvenerek girmenize ve aynı hatalara düşmeyerek daha yüksek puanlara ulaşmanıza yardımcı olacaktır.
İlgili 37 soru bulundu
YDS İÇİN NE KADAR SÜRE ÇALIŞMALIYIM? Eğer YDS veya e-YDS'ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
YDS Zor mu? YDS sınavı, yeterli İngilizce bilgiye sahipsen hiç zor değil. YDS, en basit tanımıyla İngilizce anlama becerini ölçen bir sınav. Güncel sınav programına göre sana 80 soru soruluyor ve bu soruları 180 dakika çözebilmen bekleniyor.
80-89 puan: C1 seviyesi.
a) Öğretmenlik formasyon bilgisine sahip olduğunu ve KPDS/ÜDS/YDS'den 80 ve üzeri puan aldığını veya ÖSYM tarafından "Yabancı Dil Sınavları Eşdeğerlikleri" esas alınarak, diğer uluslararası sınavlarla KPDS/ÜDS/YDS'de 80 ve üzeri puana denk gelen İngilizce dil bilgisine sahip olduğunu belgelendirenler.
C1 İngilizce seviyesi, işte ya da akademik bir pozisyonda tam hakimiyet sağlar. C1 seviyesi, İngilizce konuşulan bir ülkede tam kapsamlı karar verme hakkı da sağlar. Resmi CEFR ilkelerine göre C1 İngilizce seviyesindeki bir kişi: Geniş yelpazedeki zorlu ve daha uzun metinleri anlayabilir ve tam anlamını kavrayabilir.
YDS'den 80 almak için 4000-5000 kelime bilinmesi gerekir. Bu nedenle sürekli olarak kelime tekrarı yaparak kelimeleri unutmadan hatırlanma açısından önemli olacaktır.
YDS'den Kaç Puan Almak Gerekir? YDS sınavında her soru 1.25 puan olup, toplamda 80 adet soru bulunmaktadır. Sınav sonuçları 100 puan üzerinden hesaplanmakta olup, doçent adaylarının minimum 65, doktora ve sanatta yeterlilik adaylarınınsa minimum 55 almaları gerekmektedir.
(YDS)'den en az A-B-C düzeyi 100-70 arası not alınması gerekmektedir. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından bu düzeyde not alan kamu çalışanları aldığı nota göre aşağıdaki cetveldeki gibi yabancı dil tazminatı göstergeleri belirlenir.
YÖKDİL ve YDS'den elde edilen puan lisansüstü eğitim, başvurularında, doçentlik sınavlarında, KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı olarak kullanılabilmektedir. Tıp ve Diş Hekimliği uzmanlık sınavı ve çeşitli ülkelerde denklik sınavları kapsamında da kullanılabilmektedir.
İngilizce dünyada yaklaşık olarak 427.000.000 kişinin konuşmakta olduğu dildir. İngilizce öğrenilmesi en kolay dil olduğundan Yds sınavında da en kolay dil olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu nedenle de bu dil üzerinden Yds sınavına giren kişi sayısı oldukça fazladır.
KPSS sınavından 96 puan ve üzerinde puan alan memurlar için örnek olarak 500 TL gibi bir yabancı dil tazminatı ödemesi yapılır. KPSS sınavından 80 ila 89 arasında puan alan memurlar için örnek olarak 358 TL gibi bir yabancı dil tazminatı ödemesi yapılır.
Resmi seviye tanımlaması "orta seviye üstüdür". Öğrenciler bu seviyede İngilizce konuşulan çeşitli akademik ve profesyonel ortamlarda bağımsız olarak hareket edebilirler, ancak nüans ve doğruluk hususları sınırlıdır.
Yüksek lisans başvurularında;
-Türkçe yüksek lisans programlarına başvuracak adayların YDS' den en az 50 ya da ÖSYM tarafından YDS' ye eşdeğer kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından en az 50 ye denk gelen bir puan almış olmaları gerekir.
Yani, YÖKDİL sınavı, yalnızca yüksek lisans ve doktora programlarına giriş için gereklidir. Ayrıca, YDS'den farklı olarak, YÖKDİL sınavında konuların lisans seviyesinde daha derinlemesine incelendiği ve soruların daha zor olduğu bilinmektedir.
Kelime Hazinesini Geliştirin: YDS sınavında kelime bilgisi çok önemlidir. Bu nedenle, kelime ezberleme yöntemleri, kelime testleri veya kelime kartları gibi çeşitli teknikler kullanarak kelime hazinenizi geliştirebilirsiniz. Gramer Konularını Çalışın: YDS sınavında gramer konuları çok önemlidir.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), e-YDS Kılavuzunda yaptığı değişiklikle, adayların yıl içerisinde sınava girme hakkını 1'den 4'e çıkardı. E-YDS'de kapasite artışı nedeniyle e-YDS Kılavuzunda değişikliğe gidilmiştir. Bu değişiklikle adaylar 3 ayda bir kez olmak üzere yılda 4 defa sınava girebilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri