HİÇ İNGİLİZCEM YOK. DOĞRUDAN SINAV HAZIRLIĞINA BAŞLAYABİLİR MİYİM? YDS, YÖKDİL ve YKS-DİL gibi sınavlara hazırlanma planları olan kişiler sınav hazırlığına başlamadan önce en az Intermediate yani orta düzeyde genel İngilizce bilgi ve becerisine sahip olmalıdır.
Sınava hazırlanabilmek için ideal İngilizce seviyesi B2 (Intermediate) olmakla birlikte sınava hazırlık için altı-sekiz aylık zamanı olan adaylar B1 (Pre-intermediate) seviyesinde de çalışmalarına başlayabilirler. YDS sınavı genellikle büyük illerin tamamında yapılmaktadır.
YDS Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere üç dilde yapılacaktır. Bu testlerde kelime bilgisi ve dil bilgisi, Türkçe'den yabancı dile yabancı dilden Türkçe'ye çeviri ve okuduğunu anlama ile ilgili sorular bulunacaktır (Tablo-1.B).
48 doğru 60 puan getirir. 52 doğru 65 puan getirir. 56 doğru 70 puan getirir.
60-69 puan: B1 seviyesi.
İlgili 32 soru bulundu
YDS'den 70 almak için 56 soruyu doğru yapmanız gerekiyor. YDS'den 70 almak zor değil, imkansız hiç değil! Düzenli ve odaklı bir çalışmayla bu puana erişebilmeniz mümkün.
YDS Zor mu? YDS sınavı, yeterli İngilizce bilgiye sahipsen hiç zor değil. YDS, en basit tanımıyla İngilizce anlama becerini ölçen bir sınav. Güncel sınav programına göre sana 80 soru soruluyor ve bu soruları 180 dakika çözebilmen bekleniyor.
YDS İÇİN NE KADAR SÜRE ÇALIŞMALIYIM? Eğer YDS veya e-YDS'ye ilk kez hazırlık yapıyorsanız veya dil seviyeniz başlangıç düzeyi ise (0-40) bu durumda en az ortalama 6-8 ay arasında bir hazırlık süreci size iyi gelecektir.
YDS'den 80 almak için 4000-5000 kelime bilinmesi gerekir. Bu nedenle sürekli olarak kelime tekrarı yaparak kelimeleri unutmadan hatırlanma açısından önemli olacaktır.
ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatı ile yapılan merkezi bir dil sınavıdır. Dilbilgisi, kelime, okuduğunu anlama ve çeviri becerilerini ölçmek için çoktan seçmeli olarak yapılır.
Yani, YÖKDİL sınavı, yalnızca yüksek lisans ve doktora programlarına giriş için gereklidir. Ayrıca, YDS'den farklı olarak, YÖKDİL sınavında konuların lisans seviyesinde daha derinlemesine incelendiği ve soruların daha zor olduğu bilinmektedir.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca, 23 Ekim'de düzenlenecek Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) başvuruları alınmaya başladı. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 2022 YDS/2, 23 Ekim 2022'de Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinden uygulanacak.
- 80 -89 arasındaki puanlar (B) seviyesi, - 70 -79 arasındaki puanlar (C) seviyesi, - 60 -69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, - 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir.
YDS sınavı Hedeflenen puana göre seviye önem kazanır. 50-60 puan hedefleyen bir aday Intermediate (orta) seviyesinde iyi bir eğitimle istediği puana ulaşabilecekken, 70 ya da üzeri puan hedefleyen bir öğrencinin Upper-Intermediate ya da Advanced (ileri) seviyesinde olması gerekir.
Dolayısıyla emin olamadığınızda, yakın hissettiğiniz şıkkı işaretleyebilirsiniz. YDS'den 55 almak için 44 soruyu doğru yapmanız gerekiyor.
Diğer Üniversite sınavlarına göre YDS daha uzun süreli kullanım imkanı tanımaktadır. ÖSYM mevzuatı üzerinden bakıldığı zaman, geçerli olan birçok farklı kurum adına YDS puanı 5 yıl boyunca kullanılabilmektedir.
E-YDS'de kapasite artışı nedeniyle e-YDS Kılavuzunda değişikliğe gidilmiştir. Bu değişiklikle adaylar 3 ayda bir kez olmak üzere yılda 4 defa sınava girebilecek. E-YDS'ye katılmak isteyen bir aday, son 3 ay içerisinde aynı dilden sadece bir kez sınava girmek için sınav ücreti ödeyebilir.
YDS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR? YDS başvuru ücreti 260 TL olarak açıklandı.
YDS / e-YDS puanı nerelerde kullanılır? YDS puanı yüksek lisans, lisans, doçentlik sınavlarında başta olmak üzere; KPSS A grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanırken, yurt dışı üniversitelerde okuyup Türkiye'de denklik alınırken; memuriyette dil tazminatı alınırken YDS / e-YDS sonuçları kullanılmaktadır.
E-YDS'nin uygulanması ile ilgili tüm bilgilendirmeler elektronik ortamda yapılır. Adaylara sözlü ve yazılı danışmanlık hizmeti verilmez, sınavda herhangi bir bilgilendirme yapılmaz.
B1 – Orta (1500-2500 kelime) – Günlük iletişim kurmak için tamamen yeterli ölçüde etkin sözcük bilgisi veya kendinden emin şekilde okuma yapabilecek kadar edilgen sözcük bilgisi. B2 – Orta-üst (3000-5000 kelime) – Genellikle neredeyse akıcı okuma veya teknik yazım için yeterlidir.
İlk adım olan A1 seviyesinde bir kişinin en temel 500 kelimeyi bilmesi yeterli olmakta. Fakat A2'ye geçtiğimiz zaman bu sayı 1000-1500'e ulaşıyor. B1 seviyesinde ise artık sosyal olarak aktif konuşabilmeye başlandığı için 2000-2500 kelimeye kadar çıkıyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri