Yağ ısındıktan sonra soğanları koy o zaman yağ soğanları kavurmuş olur. İyice yağ ile karıştır sonra kapağını kapat arada bir karıştır. 2-3 dakika içinde soğanlar ölür zaten. Yemeklerde sakın özellikle de et tarzı yemekleri kızartırken yağ kızarmadan atma.
Geniş bir tencere içine soğanları yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Doğradığınız soğanların üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ekleyip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, soğanları orta ateş üzerinde 10 dakika ara ara karıştırarak, pişirin.
Teflon tavaya sıvı yağ ve tereyağı alınır, eritilir. Doğranılan soğanlar eklenerek kavrulur. Soğanların suyunu bırakması ve tavaya yapışmaması için orta ateşte kapağı kapalı olmalı. Soğanlar pembeleştiğinde salça ve domates rendesi eklenir, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edilir.
Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır, sıvı yağ tavaya konur. Isınınca içine soğanlar atılır. 5 dakika kadar orta ateşte kavrulur. Sonra içine tuz, karabiber, sirke, şeker de atılır. Soğanların rengi yanmayacak kadar koyulaşıncaya dek kavrulur.
Soğanı ortadan iki eşit parçaya bölün. Soğanın kestiğiniz yüzünü kesme tahtasında yukarıdan aşağıya doğru sıra sıra ve ince bir şekilde dilimleyin. Soğanı yatay bir şekilde tekrar ince ince doğrayın. Son olarak soğanı elinizle dağıttığınızda parçalara ayrılacaktır.
İlgili 36 soru bulundu
- Pişmiş soğan vücuttaki insülin seviyesini azalttığı için şeker hastaları rahatlıkla tüketebilir. Aynı zamanda pişmiş soğan vücuttaki şeker oranını da dengeler. - Şekeri dengelemesi sebebiyle kandaki toksinleri azaltır ve vücuttan atılmasına yardımcı olur. - Pişmiş soğan sayesinden kan damarlarda daha rahat dolaşır.
Soğanın uzun süre yavaş yavaş pişmesi için kullandığınız tencerenin geç ısınıp geç soğuyan kalın tabanlı bir tencere olması gerekir. Emaye ve benzeri ince yapıya sahip tencereler ısıyı çok çabuk ileteceği için siz ocağın altını ne kadar kısık tutsanız da soğanların içi pişmeden dışı yanacaktır.
Et iyice suyunu salarak pişecek, suyunu sekince sıvı yağı karabiberini ve tuzunu ekliyoruz. Biraz karıştırdıktan sonra uzun uzun doğranmış soğanları da ekleyerek bir dakika karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz. Biraz diri kalmış soğanlar kapağını kapatarak bir iki dakika bekletince çok güzel lezzete kavuşacaklardır.
Kavurmanın içerisine etin lezzetini pekiştirmek için soğan ekliyor ve baharatlarla çeşnilendiriyoruz. Soğan karamelize olarak etin çok daha yumuşak olmasına yardımcı olurken baharatlar leziz bir aroma katıyor. Bu lokum gibi etleri hazırlamanın önemli bir püf noktası var.
Kasaptan aldığınız kıymayı çiğden kavurmak için öncelikle ısınmış tavaya kıymayı alın ve kısık ateşte kavurun. Kavrulan kıymanın üzerine zeytinyağı, küp doğranmış soğanı ve sarımsakları ekleyin. Kavurmaya devam edin ve son aşamada sevdiğiniz baharatlar ile lezzetlendirin.
Soğanlar küçük küçük kesilir kızgın yağda kavrulur kavrulduktan sonra salça, tuz, pulbiber eklenir bir kaç defa karıştırılır ve hazır.
Soğanların acılığını almak için, doğradıktan sonra üzerine tuz serpin. Sonra ovuşturarak soğanları öldürün. Yıkayarak tuzun gitmesini sağlayın. Ya da doğradıktan sonra soğanları birkaç saat zeytinyağında bırakın ve süzün.
Soğanları atarak hafifçe kavurun. Ardından haşlanmış patatesleri ilave edin ve şekillerinin bozulmamasına özen göstererek dikkatli bir şekilde kavurun. Son aşamada tuz ve diğer tüm baharatlarını ilave ederek ocaktan alın. Sıcak sıcak servis edin.
Soğanlarımız yemeklik olarak doğranır. Geniş bir tavanın içine sıvı yağ konulup soğanlar eklenip yumuşayana kadar kavrulur. Tuz ilave edilir, üzerine salça da ilave edilip hepsi birbirine karıştırıldıktan sonra biraz daha kavrularak ocağın altı kapatılır ve servise hazırlanır.
Kuru soğanlarımızın kabuklarını soyup tüm bir şekilde tencereye koyuyoruz. Üzerini geçecek kadar su koyup kapağımızı kapatıyoruz. Ocağımızı orta ateş yakıyoruz. Su kaynadıktan sonra ortalama 25 dakika soğanları pişirmeniz yeterli olacaktır.
İç yağı erittikten sonra, kavurma yapacağınız etleri yüksek ateşte mühürleyin. Mühürlenen etler daha yumuşak ve lezzetli olacaktır. Mühürleme işlemi için tencere veya tavayı iyice ısıtmanız gerekir. Etleri mühürlerken kesinlikle çatal veya bıçak kullanmayın.
Dana Kavurmanın İyi Pişmesi İçin 1 Bardak Su Konulmalı
Dana kavurmanın da benzer şekilde yapıldığını dile getiren Türk, ancak dana kavurmaya bir bardak su eklenmesi gerektiğinin altını çizdi.
Tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım. Tereyağı eridikten sonra doğranmış soğanı ekleyerek kavuralım. Kuşbaşı doğranmış eti de ilave edelim. Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
Yeşil çay, soğan kokusuna son derece etkilidir. Yeşil çayın içeriği polifenoller ve soğanda bulunan kükürtsü bileşenleri yok edebilen güçlü antioksidanlar bakımından oldukça zengindir. Limonun ekşi tadı ağızdaki soğan kokusunu etkisiz hale getirmeye yardımcı olabilir.
Soğan,sarımsak kabuğu yakmanın hem uğursuzluk getireceğine inanılır hem de günah olduğu kabul edilir. Soğan ya da sarımsak kabuğu yakmanın kişileri çok kötü durumlarla karşı karşıya getireceğine , başına bir bela geleceğine inanılır. İncir ağacının dalları ocağa atılmaz.
Soğan çiğ tüketilmelidir çünkü çiğ hali antioksidan ve antikanserojen özellik gösteren sülfürlü bileşiklerden daha zengindir.
Yağda kavurma esnasında yağ yanar. Yağ yandığı için kanserojen maddeler daha çok ortaya çıkar. Kızartmada olduğu gibi soğanı da yağda kavurmak sağlıklı değildir. Soğanlı yemek yapılırken tüm sebzeler tencere birlikte çiğden konularak yapılmalıdır.
Soğan suyu düzenli tüketimi sonucunda yeni saç oluşumunu destekler, saç dökülmesini önler, saçın uzamasını ve gürleşmesini sağlar. Testosteron Üretimini Arttırır: Testosteron vücut tarafından sentezlenen, erkeklerde seks karakterlerinin gelişmesini ve sperm oluşmasını sağlayan bir hormondur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri