Maden suyu sindirim enzimlerinin ve nörotransmitterlerin salgılanmasına yardımcı olduğu için aşırı yemek tüketiminden sonra oluşan şişkinliği ve hazımsızlığı gideriyor. Ayrıca mide yanmalarına ve ekşimelerine de iyi geliyor.
Tıpkı yemeklerden yarım saat önce ve yarım saat sonra içilen suyun zayıflamaya yardımcı olması gibi maden suyu da yemekler ile birlikte tüketildiğinde sindirimi kolaylaştırmaya yardımcı olur.
Ayrıca, yemek sırasında alkol ve soda içmek de tükürük salgısını azalttığı için sindirimi zorlaştırabilir. Soğuk su, soğuk kola, gazlı içecekler de bilinenin aksine yemek sırasında olumlu etki yapmayıp tam tersi sindirimi zorlaştırabilir, karın ağrısı ve kramplara yol açabilir.
Aynı zamanda bazik yani alkali yapısı midenin asiditesini düşürerek, rahatlamasına yardımcı olur. Yemeğin hemen üzerine maden suyu içmek rahatlatır. Yemekten hemen sonra maden suyu içmek yanlıştır denilemez; ancak bu zaten dolu olan mideyi daha da şişirerek hacmini büyütmeye neden olur.
Maden suyu üzerinden sade soda 0 kaloriye sahip bir içecek türü olarak öne çıkar. Bu sebepten dolayı herhangi bir şekilde kilo alma potansiyeli olmadığını söylemek mümkün.
İlgili 29 soru bulundu
Sağlık açısından yararlı olduğu gibi diyette kilo vermeyi de kolaylaştıran maden suyu içerisindeki karbondioksit ve çözünmüş minerallerle sağlığı olumlu yönde etkilemektedir. Sade bir maden suyu ve soda içerisinde 0 kalori barındırdığı için herhangi bir kilo alımına neden olmaz.
Günde Ne Kadar Maden Suyu İçilmeli? Maden suyu yetişkinlerde günde en az 2 şişe tüketilmelidir. Özellikle sindirim problemi yaşayan kişilerin günde 2 şişe maden suyu içmesi önerilmektedir. 7 yaşından büyük olan çocuklar günde 1 şişe maden suyu tüketebilir.
Yüzyıllardır yemeklerden sonra midenin rahatlaması için soda tüketilir. İçerdiği magnezyum, soydum ve flor sayesinde mide asidini dengeleyerek sindirimi kolaylaştırdığından hazımsızlık çeken birçok kişinin tüketmeyi tercih ettiği içecektir.
Maden suyu mideyi genişletir mi? Maden suyu ilk içildiğinde gazların açığa çıkmasıyla kısa bir süre midede genişleme yaratır ancak gaz çıkarılmasıyla bu genişleme de ortadan kalkar. Kalıcı bir etkisi söz konusu değildir.
Genel sağlık, sindirim desteği ve keyif için içiyorsanız: Sodyum alımını çok abartmadan en yüksek magnezyumu alabileceğiniz ürünü hedeflemenizi öneririm. Bu durumda yine Kızılay Erzincan, Uludağ, Beypazarı ve (bol bol içerim diyorsanız) San Pellegrino ile Akmina en iyi seçenekler.
Kabızlığa iyi gelir
Kabızlık beraberinde gaz, şişkinlik ve ağrı gibi şikayetleri de getirir. Maden suyu ise kabızlığın azaltılmasına yardımcı olur.
1- Soda: Maden suyu, içerdiği minerallerle mide asidini dengeleyerek mide yanmasına ve şişkinliğine iyi gelmektedir. Maden suyu, çok fazla yemek yemekten kaynaklı ortaya çıkan mide şişkinliğini hafifleterek hazmı kolaylaştırmaktadır. Mide fonksiyonlarının düzenli ve sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır.
Her gün maden suyu içmek kemik ve diş gelişimini destekler. Günlük kalsiyum ihtiyacını karşılayarak kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. Kalorisi olmayan sağlıklı bir içecektir. Büyüme dönemindeki çocukların ve hamilelerin artan mineral ihtiyacını karşılar.
* Kan basıncını dengeler, özellikle tansiyon hastalarının tüketmesi gerekir. *Sade soda, kötü kolesterolü düşürür ve kalp damar sağlığını korur. *Sindirimi kolaylaştırır, şişkinlik ve kabızlık gibi sorunların üstesinden gelir. *Kilo kaybına yardımcı olur, yağ yakımını destekler.
SODA VE MADEN SUYU FARKI
Soda ve maden suyu arasındaki ne fark olduğu sıklıkla karıştırılan bir konudur. Soda ve maden suyu arasındaki temel fark sodanın yapay, maden suyunun ise doğal bir içecek olmasıdır. Soda normal bir suya karbondioksit gazı eklenmesiyle elde edilen gazlı bir içecektir.
Yeşil çay, ıhlamur, adaçayı, melisa gibi bitki çayları tokluk hissini artıracağı gibi metabolizmaya da fayda sağlar. "İçmek yetmez, yemek istiyorum" diyorsanız çayınızın yanında bir avuç kuru üzüm iyi bir seçenek olacaktır.
GÜNDE 2 SODADAN FAZLASI BÖBREKTE TAŞ OLUŞUMUNA YOL AÇABİLİR
Minerallerin vücuda sürekli SODA ile yüklenmesi sonucunda, yani günde 2 ve daha fazla soda içilmesi halinde, bazı minerallerin birikimi zararlı bile olabilmektedir.
İşte muz ve gazoz birlikte tüketilirse ne olur sorusunun yanıtı. Birazdan görecekleriniz sizi hayrete düşürecek. Muz ve gazoz birlikte tüketilince midenizde öyle bir tepkimeye giriyorlar ki, inanmamak hayli güç. Her ikisi de asidik yapı da olan, muz ve gazozu, siz siz olun birlikte tüketmeyin.
Gazı “kaçmış” içeceklerin tatsızlaşması, azalmış olan karbondioksit içerikleri yüzündendir. Yine, maden suları da dahil “gazlı” ürünlerin soğuk içilmesinin önerilmesi, soğuk ta içecek içinde çözünmüş olan karbondioksitin korunmasıdır. Çünkü sıvı ve suda çözünürlülüğü sıcaklık ile ters orantılıdır.
1) Kula. En iyi maden suyu hangisi diyorsanız, bu maden suyu tam size göre! Kula maden suyu, yüksek kalsiyum değeri ve zengin mineral içeriği ile bilinir. Maden suları el değmeden %100 doğal olarak üretilmektedir.
İçeriğindeki bikarbonat sayesinde böbrekleri, idrar yollarını ve mideyi korur. Safra kesesi ve pankreas fonksiyonlarını destekler, kabızlığa da iyi gelir.
Bunun nedeni maden suyunda ki Co2 nin çoğunu sindirim sistemine karışmadan dışarıya atmamızdır. Maden suyunun kapağını açtığımızda içerisinde bulunan Co2 gazının bir bölümü dışarı çıkar. Bir kısmında maden suyunu içerken tuttuğumuz havaya karışır. Ve geğirmemize neden olur.
Sık tekrarlayan maden suyu kullanımı ve ödem, karaciğerde lipoliz (yağ yakımı) dolaylı olarak yavaşlatır. Çünkü: Ödemlerle birlikte vücutta toksik maddeler de birikir. Karaciğer çaresizlik içinde detoksa odaklanır ve yağ yakımı doğal olarak yavaşlamıştır.
Maden suyu içmek doğrudan taş oluşumuna neden olmaz. Maden suları, normalde tüketilen içme sularına göre daha düşük pH'ya sahiptir. Böbrekte taş hastalığı olan kişilerin pH'sı yüksek su tüketmesi önerilir.
LİMON VE MADEN SUYU BİRLEŞİMİ
Soda ile limon birleşirse; mide hazmı daha kolay olur. Mide şişkinliğine iyi gelir ve mideyi tüm gece rahatlatır. Soda ile limon karışımı; böbreklerdeki ve idrar yollarındaki iltihabı aynı zamanda da taş oluşumunu önler. Bunun dışında taşın kum haline dönüşerek, vücuttan atılmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri