bir sitede şöyle diyor: Yeni batarya çabuk bitiyor, sorunu yeni bir telefon bataryasının, gerçek performansına ulaşabilmesi için gereken şarj etme sayısı kadar, şarj edilmemiş olmasından kaynaklanır. Özetle, yeni batarya çabuk bitiyor, diyorsanız, bu durum yeni bir batarya için gayet normal bir olaydır.
Arka planda çalışan uygulamalar da şarj tüketimini etkileyebilir. Yeni telefonlar genellikle daha fazla uygulama ve hizmeti varsayılan olarak çalıştırır. Dolayısıyla bu pil ömrünü kısaltabilir. Ayrıca, uygulamaların kötü optimizasyonu veya arka planda gereksiz yere çalışmaları da enerji tüketimini artırabilir.
Yeni alınan telefonların ilk şarj süresi 6 saat ve üzeri olabilir. Özellikle yeni nesil iyon lityum bataryalar için 6 saat cihazın tam kapasite dolması için yeterli bir süredir. Pek çok teknoloji devi marka, kullanım kılavuzunda cihazların ilk şarj sürelerinin ne kadar olması gerektiğine dair bilgi paylaşır.
Uygulamalar, ekran parlaklığı, WİFİ durumu, konum bildirimi, titreşim durumu ve pil ömrü gibi nedenlerden dolayı telefonun şarjı bitebiliyor. Uygulamaların kullanım sıklığı ve arka planda çalışma durumu, telefonun şarjını yakından etkiliyor.
İlgili 22 soru bulundu
Samsung cihazlarda pil sağlığını kontrol etme
Teşhisler sekmesi altındaki “testleri görüntüle” seçeneğine dokunun. Bir sonraki ekranda, “pil durumu”'nu seçin ve “teste devam et”' seçeneğine dokunun. Bu, “Pil Teşhisi'”ni çalıştıracak ve size pil ömrünüzün sağlığını söyleyecektir.
Bataryaların sınırlı şarj döngüleri olması açısından her tamamlanan şarj döngüsü pile zarar veriyor. Bu nedenle pil ömrünü iyileştirmek ve ideal bir seviyede tutmak için şarjın %30'a geldiğinde şarj edebilir ve bu döngüyü tamamlamadan pilin uzun süre boyunca verimliliğini korumasını destekleyebilirsin.
Ona kalırsa lityum iyon ve lityum polimer bataryalarda bazı durumlarda farklılık gösterebiliyor. Birçok kafa karıştırıcı durum var ancak bu kadar kafanıza takmanıza gerek yok. %20 ile %80 arasında kalması yeterli. %100 şarj edince herhangi bir zararı olmaz.
Cep telefonları %50'nin altına düştüğünde şarja takılmalıdır. Daha verimli bir şarj içinse, %30 civarındayken telefonunuzu şarja takmanız gerekir. Şarjın tamamen doldurulması yerine, %70 ya da 80 civarındayken şarjdan alınması bataryanız açısından en verimli yaklaşım olacaktır.
Akıllı telefon ilk alındığında nasıl şarj edilmeli denildiği zaman ilk olarak var olan şarjının kullanılması gerektiği bilinmelidir. Örneğin yeni alınan telefon %60 şarj oranına sahip ise yaklaşık %5 şarja kadar kullanılması gerekir. Bu orana geldikten sonra güç kaynağına takılarak tamamen şarj edilmesi tavsiye edilir.
Her telefon modeli farklıdır ve üreticiler genellikle kullanıcılarına nasıl şarj etmeleri gerektiği konusunda öneriler sunar. Telefonunuzun kutusu veya kullanım kılavuzunda talimatları bulabilirsiniz. Genellikle, üreticiler yeni telefonların ilk şarjını ortalama yüzde 50-70 doluluk seviyesine getirmenizi önerir.
Android telefonlarda pil sağlığınızı kontrol etmenin işletim sistemine dahil edilmiş bir yolu bulunmuyor. Ancak bunun için kullanabileceğiniz ücretsiz pil koruyucu bir uygulama mevcut. AccuBattery adlı bu uygulamayı Google Play Store'dan indirebilir ve Android batarya sağlığını kontrol edebilir.
Telefon şarjını en hızlı tüketen ilk 5 mobil uygulama, Fitbit, Verizon, Uber, Skype ve Facebook olarak sıralanırken; Airbnb, Instagram ve Tinder de bu alanda ilk 10 uygulama arasına girdi. Pili en fazla tüketen ilk 20 mobil uygulama içinde Snapchat, WhatsApp, Zoom, YouTube, Amazon, Telegram ve Linkedin de yer aldı.
Yine de ortalama olarak 2 yıl gibi bir süre belirlenmiştir ve telefon batarya ömrü ne kadardır dediğimizde, bu süre 2 yıl olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu gibi durumlarda zaruri ihtiyaçlar ortaya çıkarken, ihtiyacınızı mutlaka uyumlu tercihlerden karşılamalısınız.
10.000 mAh / 2.000 mAh = 5 kez şarj eder. Yine aynı cihazı düşünerek, 20.000 mAh kapasiteli bir powerbank ile cihazı kaç kez şarj edebiliriz? 20.000 mAh / 2.000 mAh = 10 kez şarj eder.
Gece yatarken telefonu şarjda bırakmak bataryanın aşırı yüklenmesine ve ömrünün azalmasına neden olur. Dolayısıyla yatarken telefonunuzu şarjda bırakmak gibi bir alışkanlığınız varsa cihazınızın ömrünü uzatmak ve güvenliğini sağlamak için bu alışkanlıktan vazgeçmeniz gerekir.
Cihazın şarjı yüzde 100 olduğunda, fişten çekmemek telefona zararlı mı? Hayır. Hem notebook hem de telefon ve tabletlerde, telefonunuzun pili tamamen şarj olduysa, şarjda kullanmanız cihaza herhangi bir zarar vermez.
Pili Korur Nedir? Pili Korur, One UI 4.0 (Android 12) ve daha yeni sürüme sahip Samsung Galaxy model akıllı telefonlarda yer alan bir batarya yönetim sistemidir. Bu mod, cihazınızın batarya sağlığını korumak için maksimum şarj oranını %85 ile sınırlandırır.
Pilinizin yarısından fazlası boşaldığında telefonunuzu şarja takmak ve bunu gün içerisinde birkaç kez tekrarlamak, bataryanızın performansını artırıyor. Akıllı telefonlarda en fazla kullanılan batarya çeşidi, Li-ion bataryalar olarak karşımıza çıkıyor.
Telefonda bu kodu yazınca şarjını yükseltiyor veya azaltıyormus.
Öncelikle Samsung telefonun arama ekranı açınız. Ekranda *#0228# tuşlayın ve bu tuş ile kalibrasyon menüsüne girişi yapınız. Kalibrasyon menüsü altındaki Hızlı Başlat düğmesine tıklayınız. Sonra ekran bir süre kararıyor ve geri geliyor. Ekran geri geldiğinde kilit ekranına gidiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri