Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
Üç yıllık üniversiteden mezun olanlar, 10. derece ve 2. kademeden göreve başlar. En çok 1. dereceye kadar yükselebilir. Dört yıllık üniversiteden mezun olanlar, 9. derece ve 1. kademeden göreve başlar.
Bu ibare 1 inci derece 4 üncü kademe memur anlamına gelir. Bu derecelendirme, ortaokul üstü 1 yıl mesleki veya teknik öğrenimi bitirenler içindir.
KADROYA GEÇEN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERE İKİ YILA BİR KADEME VERİLMELİDİR.
Sözleşmeli öğretmen, kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenlere denir.
İlgili 44 soru bulundu
Sözleşmeli öğretmen 4b grubuna dahildir. 4b sözleşmeli personel kamu kurumlarında yıllık sözleşme ile çalışır. 4b sözleşmeli öğretmen işçi sayılmayan kamu görevlilerdir. 4b grubunda hemşire, öğretmen, mühendis, teknisyen, sağlık memuru, koruma ve güvenlik kadroları yer alır.
Her yıl 1 tane kademe ilerlemesi yapılır. 3 yılın sonunda ise 1 derece ilerlenir. Derece dik, kademe ise yandır. Master ve doktora yapanlar 1. derece ve 1. kademe uygulamasından yararlanacaklar.
Atanan sözleşmeli öğretmenler üç yıl süreyle başka bir yere atanamaz. Sözleşmeli öğretmenler, aday öğretmenler için öngörülen adaylık sürecine tabi tutulur. Sözleşmeli öğretmenlerden sözleşme gereği üç yıllık çalışma süresini tamamlayanlar talepleri halinde bulundukları yerde öğretmen kadrolarına atanır.
Atanan öğretmenler en az 3 yıl boyunca sözleşmeli çalışmalıdırlar. 3 yıl sonunda kadroya geçiş yaparak 1 yıl da kadrolu olarak atandığı kurumda çalışmalıdır. Ancak 3 yılın dolmasıyla öğretmen evli olduğu halde aile birliği mazeretini kullanarak son 1 yılını eşinin yanında çalışarak doldurabilir.
Sözleşmeli öğretmenler işçi statüsünde olduğu için çalıştıkları kurumdan sevk almak zorundadır.
Yıllık izinde geçirilen süreler fiilen çalışılmış sayılır. İki yıldan az süreler dikkate alınmaz. Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayan memurlara, aylık derecelerinin yükseltilmesinde dikkate alınmak üzere bir kademe ilerlemesi uygulanır.
- 1 inci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300 ve daha yukarıda olanlar için en az 12 yıl, - 1 inci ve 2 nci dereceli kadrolardan ek göstergesi 5300'den az olanlar için en az 10 yıl, - 3 üncü ve 4 üncü dereceli kadrolar için en az 8 yıl, hizmetiniz olmalı.
Genel olarak, lise mezunları 13 üncü derecenin 3 üncü kademesinde, ön lisans mezunları 10 uncu derecenin 2 nci kademesinde, lisans mezunları ise 9 uncu derecenin 1 inci kademesinde memuriyet görevine başlar.
Bu hükümler ışığında; 16.06.2023 tarihinden önce Bakanlık Öğretmen kadrolarında göreve başlayan hiçbir öğretmen iki yıla bir kademe hakkından faydalandırılmayacaktır.
Zorunlu hizmet olan okulda göreve başlayıp zorunlu hizmeti bitmeden zorunlu hizmet olan başka bir okula geçen öğretmen 2 yıla 1 kademe alır. Zorunlu hizmeti bitmeden zorunlu hizmet olan başka bir okula geçen öğretmen burada zorunlu hizmetini tamamlayıp kalmaya devam ederse 2 yıla 1 kademe almaya devam eder.
1 2 3 derece memurlar kimlerdir, dediğimizde her yıl 1 kademe atlandığını öğreniriz. Memurda derece kademe nasıl ilerler, dediğimizde ise 3 kademe alnınca derece ilerlendiğini görürüz. Neye göre belirlenir, sorusuna eğitim sırasına göre belirlenir yanıtını veririz.
eleman.net verilerine göre, Sözleşmeli Öğretmen 2023 yılında ortalama 12.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Sözleşmeli Öğretmen , Temmuz 2023 yılında ortalama 12.700 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 9.500 TL maaş alıyordu.
Memur maaşlarına Ocak ayında yüzde 30 zam yapıldı. Söz konusu zammın ardından öğretmen maaşları da netlik kazandı. 2022 Ocak ayında 8.668 TL olan 1/4 öğretmen maaşı Temmuz ayı içerisinde 12.281 TL'ye yükseltilmişti. 2023 Ocak-Haziran döneminde uygulanacak olan yüzde 30 zammın ardından 1/4 öğretmen maaşı 15.965 TL oldu.
Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması sona erecek mi? Sözleşmeli öğretmenlik Milli Eğitim Bakanlığında 2016 yılında tanımlandı. Buna göre yeni atanan öğretmenlerimiz her yıl imzaladıkları sözleşmeyle görevlerini ifa ederek 3 yılın sonunda kadroya geçiyor.
http://ckysweb.saglik.gov.tr/personelgorevyeri/ adresinden yeni kimliklerle Seri numarasını bilgisi ile kadro yeri bilgilerinize ulaşabileceğiniz ekran bulunmaktadır.
Şöyle ki; Kadrolu öğretmenlerde mazerete dayalı tayin hakkı 1 yılın, il içi ve iller arası tayin hakkı 3 yılın sonunda olurken, sözleşmeli öğretmenlerde mazerete dayalı tayin hakkı 3.yılın, il içi ve iller arası tayin hakkı ise 4. yılın sonunda yapılabilmektedir.
Sözleşme Millî Eğitim Bakanlığınca imzalanır. Madde 8 - Geçici sözleşmeli olarak görevlendirilen uzman ve usta öğreticilerin haftalık çalışma süresi 40 saattir.
– 1.,2. ve 3. derece kadro karşılığı çalışan diğer kamu görevlilerine, Devlet memuru ve kamu personeli farklı şeyler mi derseniz, bu madde, devlette kadrolu olmayan, ancak sözleşmeli çalışan personeli ifade ediyor.
Kadro derecesi kişinin maaşını etkileyen faktörlerden biri. Devlet memurlarının maaşı girdikleri kadroya göre değişiklik gösterir. Maaş hesaplamaları kıdem ve kadro derecesine göre yapılır. Tazminat da kadro derecesi içerisinde ayrı bir kalem olarak yer alır.
Birinci derece yakınlar; anne, baba, eş, çocuk, kardeş gibi kişilerdir. Ölüm izni süresi, birinci derece yakınlar dışındaki diğer akrabalar için ise 1 gündür. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar için ise ölüm izni süresi, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda düzenlenmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri