Bebeklerin cildinin ne kadar hassas olduğu düşünüldüğünde, bebekler için kullanılan bir ürünün yetişkinler için yüze sürülmesinde hiçbir sakınca yoktur. Bebek yağını yüze sürerken dikkat edilmesi gereken tek konu miktarıdır. Özellikle yağlı bir cilt tipine sahip olan bireylerin bu miktarı çok iyi ayarlaması gerekir.
Nemlendirici Bebek Yağları Ve Losyonlar Kullanın
Yenidoğan bebeklerin ciltlerinde 2-3 haftaya kadar dökülmeler görülebilir. Bu nedenle cilt daha fazla kurur. Aileler bu nedenle bebeğin cildini temiz tutup nemlendirmelidir. Ilık duştan sonra yapacağınız nemlendirme bebeğinizin cildinin rahatlamasını sağlayacaktır.
Uzmanlar bebeklerin yüzünü ilk dönemlerde sadece saf su ile temizlemenizi önermektedir. Alerjiye müsait olan ciltler için bebek yağı bazı durumlarda kaşıntı ve kızarıklık yapabilir. 6. aydan sonra eğer bebeğin bebek yağına karşı bir hassasiyeti yoksa kullanılabilir.
bu nedenle çevresel faktörleri de göz önünde bulundurduğumuzda yenidoğan bebeklerde cilt bakım ürünlerinin kullanılması gerekir. özellikle bebek yağı, bebeklerin kuruyan ciltleri için iyi bir nemlendirici görevi görür.
Yağlı pomatlar, merhem ve kremler, deri gözeneklerini tıkayarak terlemeyi önlediği ve isiliğe neden olduğu için kullanılmamalıdır. Yenidoğan cildinde, kimyasal maddelerin çok daha hızlı emilebildiği de unutmamalıdır. Kimyasal içerikli bakım ürünleri kullanılmamalıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Kuru cilt ve egzamanın en önemli (ve önleyici) tedavisi, cildi iyice nemlendirmektir. Çocuğunuzu her gün 10 dakikadan fazla olmayacak şekilde ılık suyla yıkayın ve bunun ardından nemli cilde yoğun bir nemlendirici uygulayın. İyi nemlendiricilere vazelin ve yoğun kremler gibi yağlı merhem türleri dahildir.
Bebeklerin yüz ve boyun bölgesini temizlerken nemli bir tülbent, yumuşak bir bez veya pamuk kullanabilirsiniz. Bebeğinizin yüzünü temizlerken kaynatıp ılıttığınız su ile ıslattığınız pamuk kullanarak gözlerini, alnını, çenesini ve yanaklarını nazikçe silin.
Yenidoğan bebekler için bu dönemde nemlendirici bebe yağı veya losyonların kullanımı uygun olur. Bebe yağları, ıslak cilde sürülerek uygun nemlenme sağlayabilirler. Bebeğin cildiyle direkt temas eden giysiler, pamuklu kumaşlardan seçilmeli ve temizliğinde deterjan kullanılmamalıdır.
Bebeklere Banyodan Sonra Ciltlerine Ne Sürülmeli? Banyodan sonra tüm vücudu eğer kuruyor ise nemlendirici sürebilirsiniz. Belirgin bir kuruma yok ise hiçbir şey sürmeyiniz. Nemlendirici seçerken, içeriğinin doğal olduğuna dikkat etmenizde fayda vardır.
Bunun için bebek yağının bir pamuğa dökülerek makyajın silinmesi yeterli olmaktadır. Elbette ki ardından yüz ılık su ile yıkanmalı ve havlu ile kurulanmalıdır.
Bebek yağları cilde sürüldüğünde tüm gözenekleri tıkar ve cilt tarafından hemen emilemediğinden cildimizin üzerinde ince bir tabaka halinde kalır, işte bebek yağını kullandıktan sonar hissettiğimiz nem ve yumuşaklık aslında bu tabakanın ta kendisidir.
Bebeklerin yüzünde vazelin kullanırken dikkatli olunması gerekir. Vazelinin bebeğinizin göz çevresine değmemesine özen göstermeniz gerekir. Aşırı miktarda vazelin uygulanması bebeğinizin yüzünde sivilcelenmeye sebep olabilir.
Bebeğinizin cildi kuruysa banyodan sonra nemlendirici bir bakım kremi kullanmalısınız veya ara sıra bebeğin banyo suyuna bebek yağı koyabilirsiniz. Bebeğinizin cildi kuru değilse bile banyodan sonra nemlendirici bir bakım krem uygulamak, bebeğinizle bağlanmak için özel bir fırsat yaratmanızı sağlayabilir.
“Nemlendirmek için bebek cildine zeytinyağı sürülür mü?” diye merak ediyorsan da cevabımız hayır! Çünkü zeytinyağı, asidik bir ürün.
Bununla birlikte, her gün banyo yaptırmanız gerekmez; temiz bir sünger ile elini, yüzünü silip, poposunu yıkayarak da temizlik işini çözümleyebilirsiniz. Bu arada bebeğiniz kısa zamanda banyo yapmanın keyfine varacak, banyo yaşamınızın önemli bir parçası haline gelecektir. Cilt bakımında pudra kullanılmamalıdır.
Bebeklere, haftada bir kez banyo yaptırmak yeterli olacaktır. Ayrıca saç derisi 1 kereden fazla yıkanmamalıdır. Çünkü bebeklerin saç derisi yetişkinlerdeki gibi kısa sürede yağlanmaz ve kirlenmez. Özellikle kış aylarında bebeklere banyo yaptırırken 15 dakikadan fazla banyoda kalmamalarına özen göstermek gerekir.
Bebek, banyo sırasında onu döndürüp çevirirken biraz yorulur. Bu esnada çok hassas olan sindirim sistemi de onu rahatsız edebilir. Bu nedenle bebeğini banyodan önce değil de sonra emzirmen daha doğru.
Bebek dış ortama tamamen uyum sağlayıp anne sütü ile beslenmeye başladıktan sonra bebek hemşireleri tarafından ilk banyosu yaptırılmalıdır. Bunun içinde en uygun zaman ilk 12 -24. saatlerdir.
Cildinizi nemlendirmek için, yüzünüze hafifçe masaj yaparak bir miktar bebek yağı uygulayabilirsiniz. Hassas ciltler için uygun: Bebek yağı, hassas ciltler için de uygundur. Cildinizi tahriş etmeden nemlendirmek için kullanabilirsiniz.
- Yenidoğandan itibaren kullanıma uygundur. İlk kullanım öncesinde cildin küçük bir bölümünde test edilmesi önerilir. - Sadece bebekler için değil tüm aile bireyleri için kullanılabilir. - Ultra hafif taze sıkılmış hindistan cevizi yağının tüm faydalarını içerir.
Bebek aknesi genellikle kendiliğinden geçer. Bu durumlarda tıbbi tedaviye gerek yoktur. Bebeğin sivilceleri çok daha uzun süre devam ederse, hekimler ilaçlı bir krem veya başka bir tedavi önerebilir. Ancak doktora danışmadan herhangi bir ürün denenmemelidir.
Bebek doğduğunda henüz dış dünyaya karşı bir savunması olmadığından, bağışıklık sistemi de oldukça zayıftır. Bu sebepten dışarıdan korunmaya mecburdur. Bu bağlamda bebekler ilk doğduğunda tüm vücuduna sızma zeytinyağı ile güzelce masaj yapılır ve kundaklara sarılır. Kısa sürede tüm vücudunun bu yağı emdiği görülür.
Yenidoğan bebeklerde meydana gelen sivilcelerin, hamilelik sırasında anneden bebeğe geçen hormonlar nedeniyle olduğu düşünülmektedir. Bu sivilce tamamen zararsızdır ve tedaviye gerek kalmadan kendi kendine geçme eğilimi gösterir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri