Yenidoğan Bebek Kısa Kollu Giyer mi? Yenidoğan bebeklerin kısa kollu giyebilmesi, bebeğinin doğduğu mevsime ve bulunduğu iklim koşullarına göre değişebilir. Eğer bebeğinin doğduğu mevsim yaz ise, kısa kollu kıyafetler giydirmek uygun olabilir.
Doğumdan 2-3 hafta sonra zıbın yerine, pamuklu atlet veya kısa kollu badiler giydirmeye başlayabilirsin. İlk 3-4 ayı doldurduktan sonra pamuklu tulum tarzında giysiler tercih edebilirsin.
30-25 derece: Bu sıcaklıklarda bebeğinize bebek bezinin üstüne şort ve kısa kollu t-shirt giydirip güneş gözlüğü takabilirsiniz.
Sıcak yaz günlerinde güneşten korunması için gereklidir. Aksamları serin olursa üzerine uzun kollu ve bacaklı bir giysi giydirilebilir. Giysilerin açık renkli, bol kıyafetler olması, boyalı olmaması ve %100 pamuklu olması, mümkünse organik pamuk dokumadan olması tercih edilmelidir.
Yeni doğan bebeğin kıyafetlerinin teri emen, cildin havalanmasını sağlayan, tüylü olmayan, pamuklu kumaşlar olmasına dikkat edilmeli. Yumuşak, az dikişli ve mümkün olduğu kadar üzerinde metal veya sert parçalar barındırmamasına özen gösterilmeli. İlk aylarda iç giyim için tulumlar tercih edilebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Bebekler doğdukları andan itibaren oldukça fazla ihtiyacı olan ilk kıyafetleri genellikle zıbınlar, tulumlar, ayağı açık tulumlar, uzun pantolonlar, şapka, eldivenler ve hastane çıkışlarıdır. Bebekler ilk etapta hızlı büyüyecekleri için bu ürünler kısa sürede kullanılmaktadır.
Üç aylık ve üzeri bebeklerde kısa kollu bodyler, kısa ya da uzun alt giyim ürünleri tercih edilebilir. Kolay giydirilip çıkarılabilen alttan çıtçıtlı bodyler de idealdir. 1 yaşını geçmiş bebekler ise artık yetişkinlere benzer giyinebilir. Kısa kollu tişört ve kısa şortlar gündüz giyimine uygun olabilir.
Yaz aylarında bebeklerin giyiminde tercih edilen kıyafetler genellikle ince ve pamuklu olmalıdır. Pamuklu kumaşlar, hava alabilen ve teri emen özellikleri nedeniyle bebeklerin cildini rahatlatır. Ayrıca açık renkli giysiler tercih etmek, güneşin etkisini azaltarak bebeğinizi serin tutmaya yardımcı olur.
Yenidoğan Bebek Yazın Üşür Mü? Yetişkinlere göre daha geçirgen bir cilde sahip olan bebeğiniz, büyüklere göre sıcaktan daha çok etkilenir. 24 derecenin üzerindeki sıcaklıkta yenidoğan bebekler tek kat giydirilebilir. Pamuklu bir çıtçıtlı badi ve ince bol bir pijama bunun için yeterli olur.
Çok kalın olmayan, cildin hava almasına olanak veren pamuklu kıyafetler yeterli olacaktır. Yünlü, polar, kalın kıyafetlere gerek yoktur. Uyurken ise üzerine yine çok kalın olmayan pamuklu bir penye örtü örtülmesi yeterlidir.
24 derece ortam sıcaklığında bebeğinize sadece uzun kollu bir body giydirmeniz yeterli olacaktır. Hava sıcaklığı 25 derece ve üstüne çıktığı zaman kumaş kalınlığı 0.5 tog olan ürünlere geçmenizi tavsiye ederiz. 25 derece ortam sıcaklığında 0.5 tog kalınlığa sahip uzun kollu body tercih edebilirsiniz.
Emzirirken tutmayı kolaylaştırmak için bebeğin kolları örtülecek şekilde gevşekçe sarılabilir. Bebeğe her temas öncesi ellerin temiz olduğundan emin olunmalıdır.Bebek için en uygun ortam ısısı yenidoğan döneminde 24 derece ile 26 derece, sonraki dönemde 22-24 derece arasıdır.
İlk aylarda ise iç giyim için tulumlar tercih edilebilir. Erkek ve kız bebek hastane çıkışı setleri içinde yukarıda sayılan ürünlere ek olarak takımların içerisinde sıklıkla yelek, zıbın, patikli alt, çıtçıtlı body, eldiven ve bere bulunur.
Bebeğiniz için en sağlıklı olansa her zaman pamuklu olan uyku tulumlarıdır. Oda sıcaklığı 16 derece ve altı olmadığı sürece bebeğinizi uygun TOG değeri belirlenmiş pamuklu bir uyku tulumuyla yatırmanızı tavsiye ederim. Ama 16 derece ve altı oda sıcaklığında polar olanları da tercih edebilirsiniz.
Gece boyu üstü açık kalan bebekler üşüyebilir. Ancak endişelenmenize hiç gerek yok. Bebeklerin bulundukları oda sıcaklığına göre özel olarak üretilen uyku tulumları onların gece uykusu sırasında üşümelerini engeller. Bebekler için uyku tulumu seçimi için ilgili yazımıza göz atabilirsiniz.
İlk aylarda bebek hediyelik kıyafet olarak 0-6 ay bedenler alınması önerilmektedir. Ayağa kadar fermuarlı veya çıt çıtlı olan kıyafetlerin seçilmesi, iyi bir tercih olmaktadır. Sık bez değiştirileceği için altının kolaylıkla açılabilmesi, önem arz etmektedir.
Ayrıca bebeğinizi yeni doğan döneminde uyurken kundak da yapabilirsiniz. Yenidoğan bebeklere şapka, eldiven ve çorap giydirilmesi genellikle tavsiye edilir.
Bebeklerin çorapla uyumasının faydaları
Ayaklar üşüdüğünde bu durum engelleniyor. Uykuya geçmek için vücut ısısının 0,5-0,8 derece düşmesi gerekiyor. Bebek çorapla uyuduğunda kan damarları genişliyor ve kan akışı için daha fazla alan oluşuyor buna bağlı olarak kan basıncı yani tansiyon düşüyor.
Bebeğin üşüdüğü düşünülüyorsa burun, el ya da ayak bölgesinden anlaşılmaz. Bu bölgelerde dolaşım bozukluğu olduğu için ortam ısısı iyi olsa bile dokunulduğunda soğuk olarak algılanabilir ve bebeğin üşüdüğü düşünülebilir. Oysa ki bebeğin üşüdüğü boyun ve yanak kısmından anlaşılabilir.
4–6 tane body, bunlardan 1–2 tanesi yenidoğanlar için diğerleri 0-3 ay olarak seçilebilir. Göbek bağı düşene kadar body yerine 1–2 tane t-shirt de alınabilir. 4-6 tane pijama ya da tulum alınabilir.
“Dışarıda 1 aylık bebek yazın nasıl giydirilmeli?” sorusuna nefes alabilen, serin tutan, ince uzun kollu tişört ve bol pantolon şeklinde yanıt verebiliriz. Yaklaşık 3 aya kadar çocuklar için bu giyim tercih edilebilir. 3-6 ay arası çocuklar için ekstra korumaya özen göstererek tişört ve şort tercih edilebilir.
Bebekler için tercih edilen kıyafetler açık renkli, pamuklu, keten veya organik pamuk malzemeden üretilmiş ürünler olmalıdır. Zıbın üstüne penye gibi kat kat giyim anlayışından uzak durulmalıdır. Bebekler ince ve bir kat giydirilmelidir. Giydirilen kıyafetlerin kol, bacak ve yakaları sıkı ve kapalı olmamalıdır.
Kolluk ve deniz simidi 2 yaşının üzerindeki tüm çocuklar için kullanıma uygundur. Güvenlik açısından bebekler için deniz simidi çeşitleri kollukla birlikte de tercih edilir. Çocuk yüzme simidi çeşitleri kullanıcıların yaş aralığına göre tasarlanır.
Yeni doğan kıyafetleri alerji yapmayan kumaşlardan üretilmelidir. 0-3 ay çok kısır bir zaman. Bu dönemde bebeğin o kadar çabuk büyüyecek ki sen bile inanamayacaksın. 4-5 taneden fazla bu şekilde takım almana hiç gerek yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri