Ne zaman ana kucağı kullanmaya başlanır? Ana kucağı doğumdan itibaren kullanılabilir.
Farklı işlevi olanlar hariç ev tipi bir ana kucağını doğumdan itibaren bebeğin kendi kendine oturmaya başlayana kadar kullanabilirsin. Bu aylardan başlayarak bebeğin emeklemeye, sonra sıralamaya ve yürümeye başlacak.
Bunun yanı sıra ana kucağı içerisinde uyuması da önerilmiyor. Sürekli olarak oturur pozisyonda durması, bebeklerin gelişimini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Sürenin yanında ana kucağı kullanırken temizliğine de dikkat edilmesi gerekiyor.
Bebekler Pusette Ne Kadar Durmalı? Bebekler uyku halinde değilse puset içerisinde aynı pozisyonda 1 saatten uzun süre durmamalı. Bilhassa da yürüyebilen bebekleri 1 saatin sonunda yere indirip hareket etmeye teşvik etmeniz gerekiyor.
Bebeğiniz ayak hareketleri ile doğal sallanma hareketini 3-4 aylık olmadan yapamaz. Ama doğumdan itibaren rahatlıkla kullanılabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Babybjörn Kanguru Mini, birkaç ayarlanabilir toka ile kullanımı çok kolaydır. Bu, yenidoğan bebeğinizi rahat taşımak için gece veya gündüz kullanabileceğiniz anlamına gelir. Böylece uyuyan bebekler uyandırılmadan kanguruya yerleştirilebilir ve kangurudan çıkartılabilir.
Yeni doğanlar için güvenli, ergonomik ve eşsiz tasarımıyla..
Bebekler cilde temas ve kalp atışlarının rahatlatıcı sesiyle yatıştırılır, bu nedenle BabyBjörn Kanguru Mini, yenidoğan bebeğinizin göğsünüzde kolayca dinlenmesini ve rahat hissetmenizi, aynı zamanda bebeğinizin size yakın olmasını sağlar.
Her bebeğin gelişimi farklı olmakla birlikte, genel olarak baktığımızda doğumdan ortalama 3 ay sonra bebekler ilk defa oturtulmaya başlanıyor. Doğum gerçekleşir gerçekleşmez, puset kullanacaksanız, uzmanların özellikle düz zemin tavsiye ettiğini dikkate alarak seçiminizi yapmanız önerilir.
Bebekler oturmaya başlaması ile beraber puset kullanımına ihtiyaç da azalmaya başlamaktadır. Bebekten bebeğe göre değişse de genellikle bebekler 3 aydan sonra yavaş yavaş oturtulmaya başlanmaktadır. Yeni doğan döneminden itibaren kullanılan pusetler bebeklerde en verimli olarak 6 ile 9 aya kadar kullanılmaktadır.
Özellikle bebek arabasında bebekler gezerken sallandıklarından dolayı hemen uykuya dalmaktadır. Artık yeni arabaların puset bölmesi olduğu için uykuya Dalan bebekler buradan rahatlıkla çıkarılıp evlerine götürülebilmektedir. Böylece puset bebeklere asla zarar vermemektedir.
Çekmez, ana kucağının kesintisiz maksimum kullanım süresinin üzerindeki kullanımların bebeğe zarar verebileceğini, çünkü ana kucağı içindeki bir bebeğin anne karnındaki gibi 45 derecelik bir açıyla durduğunu, uzun süreli kullanımda yeterli kan dolaşımının sağlanamadığını vurguluyor.
UNICEF ve Amerikan Pediatri Akademisi, bebeklerin 1 yaşına kadar hem gece hem de gündüz uykularında mutlaka sırt üstü uyutulmalarını önerir. Sırt üstü pozisyonu bebeğin rahat nefes alabilmesini sağlar. Bu da ani bebek ölümü sendromu (ABÖS) riskini düşürür.
Yenidoğan bebekler, uzun bir süre kendilerini hala anne karnında sanırlar. Bu nedenle yaklaşık 1 ay boyunca cenin pozisyonunda dururlar. 4 aylık olana kadar anne sesi ve annenin kalp atışları onları rahatlatır. Bu pozisyonda rahat edecekleri şekilde uyutulmaları gerekir.
Yeni doğan bebeklerin belli bir süre oturtulmaması ve düz bir zemine yatırılması isteniyor. Bunun nedeni olarak da vücut yapılarının oldukça esnek olması gösteriliyor. Bebekler oturmaya üçüncü aydan itibaren alıştırılmaya çalışıldığı için üçüncü aydan sonra ana kucağı kullanımı daha sağlıklı oluyor.
Anne ve babaların sık tercih ettiği puset modelleri, doğumdan itibaren kullanıma uygundur. Bebek, 9 aylık olana kadar rahatlıkla tercih edilebilir.
Puset ve Portbebe Arasındaki Farklar
Yalnızca bebeği taşıma amaçlı değil, aynı zamanda oto koltuk, bebek arabası portbebesi ve ev içinde de bebeği güvenli tutabilecek bir ürün arayışındaysanız, pusetler sizin için çok daha uygun olacaktır.
Bebeğinizi göğsünüze doğru kaldırın, bu noktada parmaklarınızın açıklığı bebeğinizi daha iyi kavramanız açısından önemli olacaktır. Bebeğin sırtıyla beraber başını ve boynunu destekleyen elini hafifçe kaydır, böylece başı ve boynu ön kolun boyunca kayarak kolunun ve dirseğinin içine sokulur.
Yenidoğan bebeğin kıyafetlerinin teri emen, cildin havalanmasını sağlayan, tüylü olmayan, pamuklu kumaşlar olmasına dikkat edilmeli. Yumuşak, az dikişli ve mümkün olduğu kadar üzerinde metal veya sert parçalar barındırmamasına özen gösterilmeli. İlk aylarda iç giyim için tulumlar tercih edilebilir.
Hastane çıkışında bebeğinize set olarak satılan bebek hastane çıkışı giysilerini giydirebilirsiniz. Tulum, alt üst takım, çıtçıtlı body ile çorap, bebek şapkası ve eldiven gibi aksesuarlardan oluşan setler bebeğinizi pratik bir biçimde giydirmenizi sağlar.
Yenidoğan bebeklerin doğumdan sonra düz şekilde yatırılması gerekir. Bu nedenle ilk aşamada yenidoğanlar için ana kucağı kullanılması doğru değildir fakat üçüncü aydan sonra alınabilir. Bebeğin gelişiminin sağlıklı şekilde ilerlemesi için üçüncü aydan önce ev tipi beşik tercih edilmemesi gerekir.
Puset seçerken aşağıdaki faktörlere dikkat etmelisiniz: Kullanım Kolaylığı: Pusetin açılması ve katlanması kolay olmalıdır. Ayrıca, tekerleklerin dönmesi kolay olmalı ve pusetin manevra kabiliyeti yüksek olmalıdır. Güvenlik: Pusetin, bebeğinizin güvenliği için tüm güvenlik standartlarını karşılaması önemlidir.
BabyBjörn Move 3D Mesh, hem iç hem de dış mekânda, bebeğinizin yeni dogduğundaki 3,2 kg ağırlığından maksimum 12 kg ağırlığa ulaşıncaya, 15 aya kadar kolaylıkla kullanılabilir.
Bebeğin yüz üstü pozisyonda yatması, nefes yollarının kapanması ihtimaline neden olabilir. Yüz üstü yatırılmasa bile, yan yatırıldığında kendi kendine yüz üstü dönmesi riski vardır. Bu nedenle bebeklerin sırt üstü pozisyonda uyuması sağlanmalıdır.
Hapşırık, hıçkırık, öksürük: Yeni doğan bebeklerde hapşırık çok sık görülmekle beraber genellikle bir hastalık belirtisi değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri