Çünkü lavanta suyunun saç rengi üzerindeki etkisi değişkendir. Sarı ve açık tonlardaki saç renklerini bir ton açtığı görülmüştür. Ancak doğal siyah ve siyah boyalı saçların rengini açma konusunda başarılı sonuçlar görülmemiştir.
Saç tellerini yumuşatan lavanta suyu, saçın parlak ve canlı görünmesini sağlar. Saç dökülmesi gibi pek çok sorunun önlenmesini sağlayan lavanta suyu, cilt derisini arındırarak kepek oluşumunu engelleyebilir.
“Lavanta saça nasıl uygulanır?” sorusunun yanıtı oldukça basittir. Her duşun ya da saç yıkamanın ardından saçlarınız nemliyken kafa derisine lavanta suyunu yedirebilirsiniz. Söz konusu ürünün sahip olduğu kokunun sakinleştirici ve dinlendirici etkisi sayesinde saçlarınız yumuşacık olur.
LuxyBio Lavanta Suyu yatıştırıcı ve sakinleştirici etkilerini cildinize sunar. Cildinizi günün yorgunluğundan, kirlerden ve makyajdan arındırır. Cildinize sağlıklı ve duru bir görünüm sağlarken sivilce oluşumuna karşı koruyucu bir tabaka oluşturur.
Bir fincan veya çaydanlık içerisine 1 çay kaşığı kuru lavanta çiçeği ekleyin veya lavanta çay poşetini içine atın. Kaynar suyu lavanta üzerine dökün. Lavanta çayını demlemek için üzerini bir kapakla kapatın ve 5-10 dakika kadar demlemeye bırakın. Demleme süresi ne kadar uzun olursa çayın aroması o kadar yoğun olur.
İlgili 40 soru bulundu
Cildinizi serinletir, rahatlatır ve pürüzsüzleştirir. Tüm cilt tipleri için besleyici ve nemlendiricidir. Cildinizi korur.
Yapılışı: Yapılış aşamaları diğer toniklerden birazcık farklı. 1 tatlı kaşığı kuru lavantayı 1 su bardağı kaynamış suda demleyin. Soğuduğunda 8-10 damla lavanta yağı ve 5 damla limon yağı ekleyin. Toniğiniz hazır.
Böylece saç renginizin açılmasını sağlayabilirsiniz. Dilerseniz bu suya birkaç damla lavanta yağı da damlatabilirsiniz. Böylece sirkenin keskin kokusunu önleyerek daha keyifli bir deneyim elde edebilirsiniz. Düzenli olarak yaptığınız bu işlemle güçlü, sağlıklı ve hacimli saçlara kavuşabilirsiniz.
Tencereye bir litre su ekleyerek içine de bir tutam lavanta çiçeğini koyabilirsiniz. Tencerenin kapağını kapatarak suyu kaynamaya bırakmalısınız. Bir süre sonra su iyice kaynamaya duracaktır. Daha sonra bir müddet kaynayan suyun altını kapatın fakat kapağını hemen açmayın.
Saç ve saç derisi problemlerinden birçoğuna iyi gelen lavantanın saça olan faydalarını daha yakından inceleyelim. Mevsimsel saç dökülmelerinin dışında kalan saç dökülmelerinin önlenmesine yardımcı olur. Saçların daha fala çıkmasına dolayısıyla da gürleşmesine yardımcı olur.
Özel formülü sayesinde, bitlerin saça yaklaşmasını engelleyerek çocuk ve yetişkinleri bitlerden korur ve bitlenmeyi önler. Var olan biti de kaçırır. Kullanımı: Günde 1 defa, kuru saça 20-30 cm uzaktan 1-2 kere spreyle püskürterek uygulanır.
Lavanta Yağının Saç Bakımında Kullanımı
Kullandığınız şampuanın içine 2 ya da 3 damla lavanta yağı damlatarak saçınıza dairesel hareketlerle uygulayabilirsiniz. Karışımı saçınıza uyguladıktan sonra 4 ya da 5 dakika bekleterek saçınızı durulamanız yeterli olacaktır.
İbrahim Saraçoğlu tarafından karaciğer yağlanmasına karşı önerilen lavanta kürünü hazırlamak için 2 bardak sıcak suyun içinde 1 tatlı kaşığı lavantayı demleyin. İçmek için ise süzün ve bardağa aktarın.
Lavanta çayı şeklinde diğer bitki çayları gibi demlenerek tüketilebilir. Yani sıcak veya ılık içildiğinde çay, soğuduğunda lavanta suyu haline gelir. Çay olarak tüketildiğinde kabızlık önleyici, tansiyon düşürücü, ağız bakım ürünü ve diş minileri için destekleyici bir ürün olarak faydalanabilirsiniz.
Karşımı kapağı kapalı bir kavanozda 15 dakika demlenmeye bırakın. Hazırladığınız karanfil suyunu boş bir spreyli şişeye doldurup saç derinize uygulayabilirsiniz. Karanfil suyunu saçınıza sıktıktan sonra saçınızı yıkmaya gerek yok, ancak yine de rahatsız olursanız 2-3 saat sonra sadece su ile durulama yapabilirsiniz.
Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Tek kişilik hazırlamak için bir su bardağı içme suyunu kaynatmakla başlamalısınız. Su kaynadıktan sonra bir tatlı kaşığı kurumuş lavantayı içine ekleyebilirsiniz. Ardından ocağınızın altını biraz kısmalısınız. Kurumuş lavanta değil, hazır poşet lavanta çayı da aynı etkiyi verecektir.
Lavantanın sakinleştirici ve ferah etkisi tüm evinizi sarsın, gece uykularınız rüyalara bulansın! Su dolu bir kabın içine biraz karbonat ekleyin ve karıştırın. Üzerine birkaç damla lavanta yağı damlatın ve tekrar karıştırın. Karışımı bir şişeye koyup güzelce çalkalayın ve ev yapımı lavanta kokunuza merhaba deyin!
Kuru Ciltler İçin;
1 yemek kaşığı lavanta yağı ile 1 yemek kaşığı zeytinyağını bir kap içerisinde karıştırın. Pamuk yardımıyla ya da elinizle sürüp yarım saat kadar bekleyin ve ılık su ile cildinizi durulayın.
LuxyBio Lavanta Cilt Bakım Sabunu ihtiyaç duyduğunuz her an kullanabilirsiniz. Bir miktar su yardımıyla elde edilen yumuşak köpük cilde uygulanır ve kısa bir süre bekletilir. Sonrasında soğuk su ile iyice durulanır.
Buzdolabında ağzı kapalı olarak saklanmalıdır. Isıdan ve güneş ışığından uzak, serin yerde muhafaza ediniz.
Sağlıklı saç derisinin oluşumuna yardımcı lavanta yağı faydaları ile daha parlak ve güçlü saç telleri oluşumu mümkün hale gelir. Antimikrobiyal özellikleri sayesinde çeşitli nedenlerle oluşabilen iltihaplanmaları da önlemeye yardımcıdır. Saç derisini güçlendirerek kepek oluşumunun önüne geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri