Yeni doğan için biberon emziğinde bir diğer fark ise delik çapıdır. En küçük delik çapına sahip olan ve az akışlı emzikler yeni doğanların kullanımına uygundur.
Bebeğin yoğun emme isteğini kolayca karşılayan kiraz uçlu emzik, bebeğin sağlığına hiçbir yan etkisi bulunmayan silikondan imal edilmekte olup, bu sayede oldukça dayanıklıdır. Kısacası, yeni doğan bir bebekte emzik kullanımına ilişkin karar tamamen anneye aittir.
Bu yüzden yenidoğanlar için belli bir yaş aralığında damaklı emzik kullanımı önerilir. Yenidoğan emzik önerisi malzeme olarak ise kauçuk ve silikon olarak ikiye ayrılır. Dişleri daha çıkmamış yenidoğanlar için silikon malzemeden yapılmış emzikler önerilir.
Özellikle emziğin tabanının bebeğinizin burnunu kapatmayacak şekilde yüzü ile uyumlu olmasına özen göstermelisiniz. Damaklı emzikler anne memesini daha çok andırdığı için bebeklerin daha çok hoşuna gitmektedir. İlk aylarda damaklı emzikler rahatlıkla tercih edilebilir.
Kauçuk malzemenin alternatifi silikondur. Silikon, silisyumdan oluşan doğal ve organik bir malzemedir. Silikonun herhangi bir tadı ve kokusunun olmaması, bu tip uçlu emziklerin en çok tercih edilme sebebidir. Kauçuk emziklere göre daha sert olan silikon emzikler, aynı zamanda daha dayanıklıdır.
İlgili 28 soru bulundu
Damaksız emziklerin ucu anne memesine benzediğinden genellikle 1 yaşın altındaki bebeklerde kullanılır. Daha büyük çocuklarda kullanılan damaksız emzik modelleri, damağa baskı yapabileceğinden ağız ve diş yapısını bozabilir.
Kauçuk biberon emziği birçok ebeveyn tarafından tercih edilir, çünkü daha yumuşak ve daha esnek oluşundan dolayı bebeğin alışmasını kolaylaştırır; aynı zamanda ısırmaya karşı daha dayanıklıdır. Eğer bebeğiniz kauçuk emziği tadından dolayı reddediyorsa, silikon emziği tercih edebilirsiniz.
Yeni doğan döneminde bebeğiniz için; anne memesine uygun kiraz uçlu emzik olarak da adlandırılan ucu şiş yuvarlak, bebeğinizin dudağına gelen kısım daha ince ve yassı emzikleri tercih etmelisiniz. Damaksız emzikler anne memesine benzediği için 1 yaşın altındaki çocuklarda daha uygundur.
Anne Göğsüne en Yakın emzik: Yuvarlak Uçlu Emzik
Kiraz uçlu emzik, özel olarak dizayn edilmiş yuvarlak yapısıyla annenin meme ucuna en yakın emziktir. Bu sayede, bebeğin emziğe adaptasyonu çok hızlı bir şekilde gerçekleşmekte, bebek emerken hiçbir yabancılık çekmemektedir.
– 1 yaşından küçük olan bebeklere damaksız emzikler tercih edilmelidir. Emzik tercihi yapılırken bebeğin yaşı ve ağız yapısı dikkate alınmalıdır. – Tercih yaparken emziğin çabuk kırılabilecek dayanıksız malzemelerden yapılmış emzikler tercih edilmemelidir.
Philips Avent emzik çeşitlerinden ortodontik model damaklı yapısı ile bebeğin damağına tam oturarak kullanmaya olanak sağlar.
Eğer bebek nazlı emiyor ve emme olgunluğu henüz gelişmemiş bir bebekse altı hafta beklenerek altı haftadan sonra emzik verilebilir.
Emzik özellikle bebeğinizin uykuya dalmasına yardımcı olabilir. Bebeğiniz sakinleşmekte güçlük çekiyorsa, emzik işe yarayabilir. Emzik kullanımının bir bebeğin uyku süresi veya gece uyanışları üzerinde herhangi bir etkisi olduğu görülmemektedir. Emzik emmek, uçaktaki rahatsızlığı azaltabilir.
Güvenlik ve hijyen nedenlerinden dolayı emziği 4 hafta kullandıktan sonra değiştirmenizi öneririz; ısırma gibi nedenlerden dolayı hasar görürse emziğin daha da erken değiştirilmesi gerekir. Ayrıca, her kullanımdan önce güvenliğini kontrol etmek için emziği her yöne çekerek dikkatle incelemeniz önerilir.
Kiraz uçlu emziklerde, emziğin siper olarak adlandırılan bölümü üzerinde havalandırma delikleri mevcuttur. Bu sayede, emzik siperi ıslak kalmaz ve emzik bebeğinizin yanaklarında tahrişe sebep olmaz. Ayrıca, emziğin dizaynının da bebeğinizin yüz yapısına uygun olması gerekir.
Damaklı uçlu emzikler ise bebeğin ağız ve damak yapısına uygun bir biçimde üretilmiş, ortodontik silikon uçlu özellikte emziklerdir. Bu tür emzikler bebeğin diş ve damak gelişimini olumsuz etkilemez. Bu sebeple de anneler tarafından tercih edilmektedir.
Seçim yaparken temel amacınız bebeğinizin diş ve damak gelişimini olumsuz etkilemeyecek bir ürün seçmek olmalıdır. Bu bakımdan, ortodontik yapıya sahip, doğal silikon bir emzik modeli tercih etmelisiniz. Ayrıca, satın almaya karar verdiğiniz emziğin ambalajında 'BPA free' ibaresinin olmasına mutlaka dikkat edin.
Bunun için, bebeğiniz doğar doğmaz emzik emebilecek kapasitedir desek yanlış olmaz. Ancak, pek çok uzman bebeklere doğar doğmaz emzik verilmemesi konusunda hemfikir. Bebeğin emziğe alışıp anne memesini reddetmesi durumuna karşı doğduktan sonraki ilk ay emzik kullanımı önerilmemektedir.
Evet, tüm Philips Avent emzikler güvenlidir. Emziklerimiz yumuşaktır ve küçük emzik ucu kolayca düzleşir. Bebeğin diline ve damağına uyum sağlar. Emziğin şekli; basıncı bebeğin çenesine, dişlerine ve diş etlerine eşit şekilde dağıtır.
Diş çıkartan bebeklerin kauçuk emzik kullanması daha uygundur. Ancak kauçuk emziklerin formu daha çabuk bozulur. Silikon maddesiyse silisyumdan üretilir. Bu emziklerin formu kolay bozulmaz, ancak diş darbelerine karsı dayanıklı değillerdir ve diş çıkarmamış bebekler için daha uygunlardır.
Bebedor B-102 Silikon Kiraz Uçlu Emzik 6-18 Ay No:2 Pembe (AB-00000002/4)
Kauçuk emzik, dil ucunun doğru biçimde konumlandırılarak emme anında uygun çekiş ve doğru yutkunma adına küçük çıkıntıları bulunur. Nuk emzik modelleri damak üzerinde emme gücünü doğru bir şekilde dağıtır. Nuk kauçuk emzik ürünlerini bebeğiniz için gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.
Yuvarlak uçlu emziğin belli başlı özelliklerini şu şekilde özetlemek mümkündür; - Anne göğsüne benzer bir şekilde dizayn edilmesi dolayısıyla bebek, bu tür emziklere kolayca alışabilir, zorluk yaşamaz, - Bu tür uçlar silikondan üretilmektedir. Silikon sağlığa hiçbir zararı olmayan, esnek ve dayanıklı bir materyaldir.
Tüm AVENT yalancı emzikleri silikondan üretilmiştir.
Emzik seçmek kadar emzik temizliği de bir o kadar önemli bir konudur. Kauçuk emzikler kullanıldıktan bir süre sonra şekil değiştirerek büyür. Bu büyüme bebeğinizin ağız yapısını değiştirebileceği için kauçuk emziği değiştirmeniz gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri