Buzdolabı, ocak, fırın, davlumbaz, bulaşık makinesi, blender, mikrodalga fırın, su ısıtıcısı, kahve makinesi, çay demleme makinesi, tost makinesi, ekmek kızartma makinesi gibi elektronik eşyalar arasından sizin için öncelikli olanları seçerek mutfağı oluşturmaya başlayabilirsiniz.
İlgili 28 soru bulundu
“Allahümme Mâlike'l-mülki tü'til mülke men teşâu ve tenziu'l mülke mimmen teşâ', ve tüızzu men teşâu ve tüzillü men teşâ', bi yedikel hayr, inneke alâ külli şey'in kadîr.”
Eve girerken sağ ayağınla içeriye gir ve selam ver! Evde kimse yoksa, şu şekilde selam verebilirsin: 'Esselâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhissâlihîn. ' Bununla beraber, bir kere Kulhüvallâhü sûresini ve bir kere de Âyetelkürsîyi okursan evine şeytan giremez.
Eûzü-besmele çekerek eve girmek ve ev halkına selâm vermek müstehaptır. Yüce Allah, bu konuda “Evlere girdiğiniz zaman birbirinize, Allah katından mübarek ve hoş bir esenlik dileği olarak, selâm verin.” (Nur, 24/61) buyurmaktadır.
âyete göre evde kimse olmasa bile eve giren şahsın kendi kendine selâm vermesi gerekmektedir. böyle bir durumda verilecek selâm da “es-selâmü aleynâ ve alâ ibâdillâhi's-sâlihîn” şeklinde olacaktır.
Bu nedenle daha az işin olduğu ve çalışanların daha rahat çalışabilecekleri günleri seçmeniz hem sizin için hem eşyalarınız için en iyi seçim olur. Yukarıda bahsettiğimiz tarihlere denk gelmediği sürece Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri evden eve nakliyat için işlerin daha az olduğu günlerdir.
Öğrenci evinde en çok çatal, bıçak, kaşık, tabak, tencere, tava, kettle, süzgeç, bulaşıklık, çaydanlık ve tost makinesinin bulunması gerekir.
Evlerimiz dahil olmak üzere herhangi bir yere girerken veya çıkarken besmele ile başlamak sünnettir. Zira her hayırlı işe besmele ile başlamak sünnettir. Eve girerken veya çıkarken Ayetü'l-kürsi de okunabilir.
Hattâ boş bir eve giren kimse de, = Es-selâmü aleynâ ve alâ ibâdi'llâhi's-sâlihin” demelidir. Yanımızda veya yakınımızda bulunmayıp da kendilerine selâm vermek yâni devamlı sağlık ve esenlik dilemek istediğimiz kimselere vakit vakit mektup yazıp onları selâmlar, hatırlarını hoş ederiz.
"Bismillahi valhamdulillahi ve la ilahe illallahu vallahu ekber. "Bu duanın anlamı şudur: "Allah'ın adıyla, hamd Allah'adır, Allah'tan başka ilah yoktur ve Allah en büyüktür." Bu dua, banyoya girerken okunması gereken en temel duadır.
Odaya giren, odadakine selam verir. Yani, küçük, büyüğe; memur, âmire; talebe, hocasına; oğlu babasına selam verir. Telefonda ise, telefon eden selam verir.
EVDE KİMSE OLMASA DA SELAM VERİLİR VE GERİ ALINIR. UNUTULAN SÜNNETLERİ CANLANDIRANLARA ŞEHİT SEVABI VARDIR.
Namaz kılmak, Kur'an okumak, tefekküre dalmış olmak, hutbe dinlemek, ilimle uğraşmak, yemek yemek ve defi hâcette bulunmak gibi durumlar selâm almaya engel teşkil ettiği için onlara selâm verilmemelidir; verildiği takdirde selâmı almamanın bir sorumluluğu yoktur (İbn Âbidîn, I, 618).
tevekkeltü ala'llâhi lâ havle ve lâ kuvvete illâ billah. ' Allah'ın adıyla dışarı çıkıyorum.
“Allahümme innî eûzü bike mine'l-hubsi ve'l-habâis.” Tuvalete girerken sol ayakla girilir; çıkarken de sağ ayakla çıkılır. Ayakta ihtiyaç giderilmez, konuşulmaz, bir şey yenilmez.
Banyoya Girişte Okunacak Dua Hangisi? Allahumme inni eseluke minel cenneti ve naimiha ve euzu bike minen nari ve hamimiha. Rabbim, senden hem cenneti hem de cennetin sunduğu güzellikleri istiyorum.
Eşi ile sorun yaşayan kişilerin bol bol Ya Vedud, Ya Kaviyy isimlerini zikretmeleri gerekir. Aile içi huzurun sağlanması için Yasin Suresi okuyarak ailedeki kişiler için dua edilebilir. Saf Suresi'ni okumak da aile içerisinde huzuru sağlayacaktır.
BEREKET DUASININ TÜRKÇE OKUNUŞU
Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va'dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es'elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin.
Çünkü göz (değmesi) gerçektir." (İbn Mace, Tıb, 32; Buhari, Tıb, 36; Müslim, Selâm, 41). DUA: Allah'ım peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) gibi bizde üzerimizdeki Nazarlardan sana sığınır senden yardım isteriz, nazarların kalkması niyetiyle 7 Felak, 7 Nas, 1 Ayetel Kürsi, 1 Fatiha dinliyorum makbul eyle Allah'ım..
Allah Resûlü (s.a.s.) iki Müslümanın karşılaştığında söze önce selâmla başlamalarını öğütlemiş; küçüğün büyüğe, bir vasıta üzerinde gidenin yürüyene, yürüyenin veya ayakta olanın oturana, sayı bakımından az olan topluluğun çok olana selâm vermesinin uygun olacağını bildirerek selâmlaşma âdâbını öğretmiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri