Yeni Kimlik Kartı almak için, 15-18 yaş aralığındakiler için başvuru belgeleri ve gereklilikler: Nüfus Cüzdanı Banka dekontu (Güncel ücret listesi ve Anlaşmalı Banka listesi aşağıdadır.) Biyometrik Fotoğraf (1 adet, son 6 ay içinde çekilmiş)
1. Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? (On beş yaşını tamamlamış olanların biyometrik fotoğrafı gerekir.
On beş yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartlarında fotoğraf yer almaz.
Velisi (Anne veya Babası, 15 yaşında küçüklerin kendilerinin gelmesine gerek yoktur.) (İsteğe bağlı olarak ) Biyometrik Fotoğraf (7-14 yaş arasında, kimlik kartına fotoğraf konulması Veli'nin [Anne-Babanın] tercihine bağlıdır.)
15 yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartı başvuruları, ebeveynleri tarafından e-Devlet üzerinden yapılabilecek. Elektronik ortamda sunulan kamu hizmetlerinin sayısı ve nitelikleri her geçen gün artıyor. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü de e-hizmetlerine bir yenisini ekledi.
İlgili 36 soru bulundu
Ancak kişi cüzdandaki fotoğrafı ile tanınmasını engel teşkil edecek şekilde değişmişse cüzdan değiştirilir. Nüfus Cüzdanına Ne Zaman Fotoğraf Yapıştırılır? Nüfus Cüzdanı 15 yaşına kadar fotoğrafsız kullanılabilir. 15 yaşını doldurmuş olanların müracaatları üzerine fotoğraflı nüfus cüzdanı düzenlenir.
Yeni Kimlik Kartı almak için, 15-18 yaş aralığındakiler için başvuru belgeleri ve gereklilikler: Nüfus Cüzdanı Banka dekontu (Güncel ücret listesi ve Anlaşmalı Banka listesi aşağıdadır.) Biyometrik Fotoğraf (1 adet, son 6 ay içinde çekilmiş)
Vatandaşlar nüfus müdürlüğüne gitmesine gerek kalmadan, velisi veya vasisi olduğu 15 yaşını tamamlamamış çocuklarının kimlik kartı başvurusunu e-Devlet üzerinden yapabilecek.
On beş yaşını tamamlamış olanların şahsen başvurması gerekmektedir. Başvuru sonucunda kişiye başvuru belgesinin bir nüshası verilir. Başvuran tarafından talep edilmediği sürece onbeş yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartlarında fotoğraf yer almaz.
15 yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartlarında fotoğraf yer almaz. Ancak başvuran tarafından talep edilmesi veya T.C. Kimlik Kartını seyahat belgesi olarak kullanacağının beyan edilmesi halinde her yaş grubundaki çocukların T.C. Kimlik Kartı fotoğraflı olarak düzenlenir.
On beş yaşını tamamlamamış çocukların kimlik kartlarında fotoğraf yer almaz. Ancak başvuran tarafından talep edilmesi veya kimlik kartının seyahat belgesi olarak kullanılacağının beyan edilmesi hâlinde her yaş grubundaki çocukların kimlik kartı fotoğraflı olarak düzenlenir.
Kimlik kartı başvuruları çocuğun veli veya vasisi tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebilir. e-Devlet Kapısı üzerinden erişilen hizmette başvuru yapıldıktan sonra, T.C. Kimlik Kartı kayıt sırasında sistemde belirtilen adreste teslim edilecektir.
TCKK değerli kağıt bedeli, "https://ivd.gib.gov.tr" internet adresi üzerinden sanal pos uygulamasıyla kredi kartı veya banka kartı aracılığıyla ya da anlaşmalı bankalara yatırılabilecek.
BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:
Nüfus Cüzdanı, Uluslararası Aile Cüzdanı, Pasaport, Sürücü Belgesi, Memur Cüzdanı, Avukatlık Kimlik Kartı, Askeri Kimlik Kartı, Basın Kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı kimlik belgesi ve 1 adet Biyometrik fotoğraf ile yapılacaktır.
Kanuni bildirim süresi dışında doğum ve değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları için ödenen bedel 83 TL'den 130 TL'ye, kayıp nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartında ise 166 TL'den 260 TL'ye çıktı.
Kimlik belgesi üzerindeki fotoğraf eski yıllara ait ise bu kimlik belgesinin de geçerli olmayacağını göz önünde tutulmalıdır. Adayların nüfus cüzdanlarında fotoğraf yok ise, nüfus memurluğuna başvurarak nüfus cüzdanlarına yeni çekilmiş bir fotoğrafın yapıştırılıp onaylatmaları gerekir.
1-Biyometrik vesikalık fotoğraflar, standartları ICAO tarafından belirlenen ve makinede okunabilen kimlik kartlarında kullanılan yüksek kaliteli, belli ölçüleri ve özellikleri olan yüz biyometrisinin tespit edilebildiği fotoğraflardır. 2-Ebatı 50 mm X 60 mm, beyaz fonda ve desensiz olmalıdır.
Nüfus aile kütüklerine kayıt edilen her Türk vatandaşına bir nüfus cüzdanı verilir. Nüfus Cüzdanı yenileme ve kayıptan almak için, ikamet edilen yer muhtarlığınca düzenlenen fotoğraflı Nüfus cüzdanı kayıp ve değiştirme belgesi ve 1 fotoğraf ile birlikte İlçe Nüfus Müdürlüğüne başvurulur.
1 – Yeni doğan çocuğun nüfus kaydını yaptırmak için, anne veya babanın evlenme cüzdanı, eşlerden birinin veya ikisinin de nüfus cüzdanı ile birlikte Nüfus Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekir.
18 yaş altı kimlik kaybetme ya da kimlik yenileme işlemleri vatandaşın yaşına göre değişiklik gösteriyor. 18 yaş altında ancak 15 yaşını doldurmuş vatandaşların kendisinden istenen evraklarla birlikte bizzat randevusuna katılması gerekiyor. Kendinden istenen evraklar içinde biyometrik fotoğraf mutlaka olması gerekiyor.
60,00 TL T.C Kimlik Kartı/Sürücü Belgesi/Pasaport Bedelleri için Anlaşmalı Bankalar, PTT Şubeleri, Vergi Dairesi Veznesi veya İnteraktif Vergi Dairesi https://iyd.gib.gov.tr adresinden ödeme yapılabilir. 160,00 TL Tahsilatı Nüfus Personeli Yapıyor.
Yeni nüfus cüzdanı adına gerekli olan belgeler; - Aile cüzdanı, kimlik kartı ya da nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, - Bir tane biyometrik fotoğraf. Bunların yanı sıra kimlik yenileme ücretinin, randevu öncesinde yatırılması önemlidir.
Ankara. İçişleri Bakanlığının açıklamasına göre, önceki aylarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından "Nüfusta her geçen gün işler daha kolaylaşıyor, 15 yaş altı çocukların veli veya vasileri, e-Devlet üzerinden nüfus müdürlüklerine gitmeden kimlik başvurusu yapabilecek" açıklamasıyla duyurulan hizmet başladı.
Alo 199 Çağrı merkezinden ya da randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerinden randevu alabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri