SMS ile kredi kartı şifresi almak için; KKSIFRE yazıp boşluk bırakıp, kredi kartınızın son 6 hanesi yazıp boşluk bırakıp, kartın arka yüzündeki 3 haneli güvenlik kodunun son 2 hanesini yazarak 5724'e SMS gönderebilirsiniz.
Eğer sahip olunan kartın mevcut şifresi hatırlanmıyorsa banka şubesine gitmek gerekiyor. Şahsen yapılması gereken başvurunun ardından sorun giderilir. Kimlik gösterilerek banka çalışanları yardımı ile yeni bir kart ya da yeni bir şifre almak mümkün olur.
Yeni Gönderilen Kart Ne Zaman Aktif Olur? Yeni gönderilen kredi kartı il veya ilçenin durumuna göre 3 ile 10 gün arasında teslim edilebilir. Teslim edilen kredi kartı hemen kullanıma uygundur. Kredi kartının teslim edilmediği süre içerisinde müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartını online kullanıma açtırabilirsiniz.
Bankamızca kartınızı ilk aldığınızda tarafınıza gönderilen kredi kartı şifreniz, geçici bir şifre olup, söz konusu şifreyi en kısa sürede değiştirmeniz gerekmektedir. Tarafınızca belirlenecek yeni şifre, kredi kartınızın kalıcı şifresi olmakta ve bu şifreyi alışveriş ve nakit işlemlerinde kullanabilmektesiniz.
Hem alışverişlerde hem de ATM'lerde kullanacağınız şifrenizi almak için SIFRE yazıp bir boşluk bırakarak Bankomat Kart numaranızı 5724'e SMS olarak gönderebilir, Bankamız ATM'lerinden, VakıfBank Şubesi'nden veya 0850 222 0 724 Müşteri İletişim Merkezini arayabilirsiniz. 5724'e gönderilen kısa mesajlar tüm operatörlerin ...
İlgili 23 soru bulundu
Kartınızın kapalı olması durumunda 0850 222 0 724 numaralı Müşteri İletişim Merkezi'ni arayarak ya da şubelerimizden kartınızı kullanıma açtırabilirsiniz.
SMS ile kredi kartı şifresi almak için; KKSIFRE yazıp boşluk bırakıp, kredi kartınızın son 6 hanesi yazıp boşluk bırakıp, kartın arka yüzündeki 3 haneli güvenlik kodunun son 2 hanesini yazarak 5724'e SMS gönderebilirsiniz. Ekstrelerimi e-posta olarak nasıl alabilirim? Kampanyalara Nasıl Katılabilirim?
Kullanıma açılmamış olan kartı ilk olarak bankamatiğe vererek şifre belirle işlemi yapılabilir. Şifre almak için bir başka yolda telefon yani SMS yöntemidir. Kartın ulaştırıldığı belge üzerinde yer alan SMS numarasına istenilen bilgiler mesaj ile iletilerek şifre alınabilir.
Müşteri İletişim Merkezi, Şubelerimiz, ATM ve SMS kanalıyla şifre alınabilmektedir. SMS ile şifre almak için SIFRE yazıp, boşluk bırakıp, Bankomat Kart numaranızı 5724'e SMS göndererek alabilirsiniz. 5724'e gönderilen kısa mesajlar tüm operatörlerin kendi tarifeleri üzerinden 1 kısa mesaj olarak ücretlendirilecektir.
Bazı banka ATM'lerinde “Şifremi Unuttum” seçeneği ile yeni şifre de alınabilir. Şifre değişikliği şu şekilde yapılır: Eğer mevcut şifre biliniyorsa ATM'de kart ile giriş yapılıp şifre değiştir menüsü üzerinden talep edilen bilgiler girilerek şifre değişimi yapılabilir.
Kredi kartı, normal şartlar altında, ilgili borç tamamen ödendikten sonraki birkaç saat içinde kullanıma açılabilir.
Burada izlenmesi gereken adım; kredi kartları sekmesine giriş yapmak, devamında ise aktifleştirme bölümüne yönelmektir. Bir diğer yöntem ise smstir. SMS atarak da aktifleştirme işlemi çok hızlı bir şekilde yapılabilinmektedir. Bankalar müşterilerine sms ile kredi kartı aktifleştirme içi bilgilendirme yaparlar.
SIFRE yazıp, kartınızın son 4 rakamını aralarında boşluk bırakarak 4440'a SMS gönderdikten sonra telefonunuza gelecek aramada talep ettiginiz 4 haneli şifreyi tuşlayabilirsiniz.
Kredi kartı şifrenizi oluşturmak için; KKSIFRE yazıp bir boşluk bırakarak şifre almak istediğiniz kredi kartınızın son 4 hanesini 4425'e gönderin. (Örnek: KKSIFRE 1234) Akbank Kart şifrenizi oluşturmak için; BKSIFRE yazıp bir boşluk bırakarak şifre almak istediğiniz Akbank Kart'ınızın son 4 hanesini 4425'e gönderin.
Bankkart için şifreniz hem kredi kartı özelliği hem de banka kartı özelliği için aynıdır.
Kart Başvurusu
Onay SMS'inden sonra Bankamız ATM'sinde öncelikle banka kartınız ile şifreli bir işlem gerçekleştirmeniz, sonra kartınızı ATM'ye tekrar takarak görüntülenen menüden kredi kartınızı seçmeniz gerekmektedir. Böylece kartınızın kredi kartı özelliği açılacaktır.
Kartlar | Kredi Kartı Ayarları | Şifre İşlemleri adımı ile 4 haneli kredi kartı şifrenizi (PIN) belirleyebilir ve değiştirebilirsiniz. Şifre bilgilerinizin gizliliği için özen gösteriniz.
Şifre Al'ı kullanabilmek için Bankomat ya da kredi kartınızın olması yeterli. Tek yapmanız gereken sitemizde bulunan Şifre Al tuşuna tıklayarak açılan pencerede sizden istenilen bilgileri doğru bir şekilde girmek. Siz de Şifre Al kullanın, vakit kazanın. *Sadece bireysel müşterilerimiz, Şifre Al hizmetini kullanabilir.
Böylece banka süresi dolan kartın yerine yenisini gönderecektir. Yeni kart müşteriye ulaştığı andan itibaren eski kart kullanım dışı olur. Bazı bankalar eski kartın fiziksel olarak teslim edilmesini talep ederler.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi için ilk işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması yönünde bankalara talimat verdi.
Kartın ön yüzünde, kartın son kullanım tarihine ait bilgiler de bulunmaktadır. Kredi kartı veya banka kartı numarasının (16 haneli sayı dizisi) altında yer alan 4 haneli sayı dizisidir. Örneğin; 08/22 yazan kredi kartının son kullanım süresi Ağustos 2022 yılı (ağustos ayının sonuna kadar) olur.
Örneğin kartının şifresini 3 kez yanlış giren bir bireyin kartı bloke olur. Bu durumun ortadan kaldırılması sağlamak için müşteri hizmetlerinden, mobil bankacılık uygulamalarından veya ATM'den kredi kartı bloke kaldırma işlemi gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde bloke devam eder.
Bu cevap, konu sahibi tarafından kabul edilebilir bir cevap olarak işaretlendi. Hocam iban bilgisi kesinlikle değişmez.
Müşterisi olunan bankanın şubesine giderek bireysel müşteri temsilcisi ile görüşerek internet bankacılığı için şifre almak istendiği belirtilebilir. Kişiden alınan bilgiler doğrultusunda (TC kimlik numarası, müşteri numarası vb. gibi) bankaya kayıtlı cep telefonuna tek kullanımlık şifre gönderilecektir.
Genellikle kredi veya banka kartınızın arka yüzünde bulunan üç haneli bir güvenlik numarasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri