Emniyetten LPG'yi ruhsata işlemek için iki yaprak ruhsat alınıp bu alınan iki yaprak ruhsatı sigortacıya gidilerek sigortacıya verilecek. Bu iki yaprak ruhsatı sigortacı dolduracak. Daha sonra bu yapılan işlemleri bir dosya içinde muhafaza etmeniz size daha kolaylık sağlayacaktır.
Genellikle, LPG takıldığı günden itibaren 30 gün içinde bu işlemin arabanın ruhsatına işlenmesi gerekmektedir. Aksi halde ceza yazılma ihtimali olabilir. Herhangi bir değişiklik yapmanız için ruhsata LPG tanımlaması şarttır.
Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır.
Aracına LPG Taktıran Kişi Kaç Gün İçerisinde Bildirmesi Gerekir? Tüp taktırma işleminden sonra 1 ay içerisinde bildiriminin yapılması gerekmektedir. Bunun içinde egzos emisyon ölçümleri ve araç muayenesinin yaptırılarak ruhsata işlenmesi gerekmektedir.
aracın lpg'li olduğunun araç ruhsatında resmi olarak yer aldığını ifade eder. önemli bir ibaredir nitekim bunu yapmak için lpg muayenesi yaptırmanız, ruhsatı değiştirmeniz, aracı tekrar muayene ettirmeniz, yani hem muayeneciye, hem devlete hem de muameleciye bir miktar para bayılmanız gerekir.
İlgili 16 soru bulundu
Vergi dairesine gidilerek, araç muayene borcu yoktur kâğıdı almak gerekiyor eğer borç varsa borç ödenmelidir. Daha sonra Makine Mühendisleri Odasına gidilerek sızdırmazlık raporu alınması gerekmektedir. Bir sigortacıya giderek ya da Şoförler Cemiyetine giderek EK-1 belgesi doldurulması gerekmektedir.
LPG/CNG tadilatlarında ek olarak, sistemin montajını yapan firma tarafından düzenlenmiş Yakıt Sistemi Montaj Belgesi ile birlikte araç muayenesi için gerekli diğer belgeleri (Ruhsat/TrafikTescil Belgesi, vergi borcu sorgusu, zorunlu trafik sigortası) hazır ederek TÜVTÜRK Muayene İstasyonları'na gelmelidir.
LPG Sistemi İptali İçin Adımlar
Araç ruhsatınında yakıt sistemi Benzin-LPG ibaresinin kaldırılması için araç lpg söküm tadilat projesi yaptırmamız gerekmektedir. LPG sökümü yapıldıktan sonra TSE yetkili makine mühendisine LPG söküm projesi için başvuru yapıyoruz.
LPG'nin korozyon etkisi 10 yıl olarak belirlendiğinden, ömrü dolan tankın değiştirilmemesi durumunda patlama riski oluşturmaktadır. Kullanım ömrü dolan tankların ve diğer gerekli tüm tadilatların yetkilendirilmiş otogaz dönüşüm firmaları tarafından değiştirilmesi gerekir.
LPG sistemine sahip olan bir aracın bakımları 10.000 kilometre veya 6 ayda bir ( önce hangisi dolarsa) şeklinde yapılması gerekir. Bakımların geciktirilmesi sonucunda aracın sadece yakıt tüketimi etkilenmez. Bakımlarının yapılması durumunda motor arızası vererek yolda kalmanıza neden olabilir.
LPG ruhsata işlenirken yapmanız gerekenler:
- Projelerinizi aldıktan sonra mutlaka yeniden Egsoz emisyon ölçümü yaptırmalısınız. Bedeli 59 TL dir. - www.tuvturk.com adresinden muayene randevusu alarak aracınızı muayene ettirmeniz gerekecek.
tankın tarihi 2010 yılını doldurmuş oluyor. bu şekilde muayeneden geçmedi. araç muayenede. her 10 yılda bir lpg tankın değişmesi zorunludur.
Otogaz servisinde aracın gaz tankı sökülerek yeni gaz tankı montajı yapılır. Otogaz servisinde aracınıza uygun proje çizilerek evraklar size verilir. Verilen evraklarla birlikte muayene istasyonunda gerekli işlemleri yaparak; aracınızın muayeneden geçmesini sağlayabilirsiniz.
Aracın trafik ve tescil belgesiyle TÜVTÜRK ve diğer yetkili istasyonlarda gerçekleştirilebilen muayeneye ait belge olmaksızın aracın muayeneden tek seferde geçebilmesi mümkün olmaz. Son olarak LPG'li araç sahiplerinin Yakıt Sistemi Montaj Belgesi'ni muayene esnasında yanlarında bulundurmaları gerekir.
Otogaz montaj ve tadilat işlemlerinden sonra Mmo Makine Mühendisleri odasından ve TSE araç kontrol merkezlerinden alınan sızdırmazlık raporu artık yetkili Otogaz dönüşüm servisleri tarafından verilecek ..Yeni uygulamanın ne zaman başlanacağı ve uygulama ile ilgili tüm detaylar videomuzda..
LPG tanklarındaki 10 yıllık garanti süresi o tankın üretildiği yıldan itibaren başlıyor. Araç sahipleri de LPG tankının ne zaman üretildiğini bilmediği için o tankı yeni taktırmış olsa dahi araç muayene istasyonlarında 'bu tank 10 yılını tamamlamış değiştirmeniz gerekir' diye vize vermiyorlar.
Kontrolün en önemli ögelerinden bir diğeri ise LPG tankının incelenmesi ve bakımı. LPG tanklarının kullanım ömrü, imalatçıları tarafından belirlense de genel kanı, LPG tanklarının her 10 yılda bir yenileriyle değiştirilmesi gerektiği yönündedir.
Sıvılaştırılmış petrol gazı tüplerinin tamamı imalat veya son periyodik muayene tarihinden itibaren her 10 yılda bir periyodik kontrolleri yapılır. Kaza geçiren, ve tamir gören tüpler, periyodik muayene süresini beklemeden yeniden muayene, veya denemeye tabi tutulur ve raporu düzenlenir.
LPG'si sökülen araçlarda dönüşüm ruhsata nasıl işlenir? - YouTube. LPG'si sökülen araçlar fenni muayeneden geçmelidir.
NOT: Sökülen LPG OTOGAZ SİSTEMİ başka bir araçta kullanılamaz , eger kullanılırsa araç tuvturk muayene istasyonlarından ve sızdırmazlık istasyonlarından geçemez..
Bu Muayene ücretidir. Proje ücretleri hakkında bizleri arayabilirsiniz. LPG söküm ücreti illere göre değişiklik göstermektedir. Lpg iptal projesi fiyatları KDV dahil TSE ücreti 1866 TL'dir.
lpg dolum ağzını benzin deposunun kapağının oraya alınması gerektiğini duydum, bunu yaptırmayanlar muayeneden geçemiyor mu ? lpg kanundan önce takıldıysa bir problem olmuyor.
Bu randevu kapsamında, genel muayene, LPG – tadilat muayenesi ve egzoz muayenesi yapılır. Muayene sonunda edindiğiniz bütün belgelerle en yakın noterden yeni ruhsatınızı alabilirsiniz.
Günümüzde benzinli ya da dizel motora sahip neredeyse tüm binek araçlara LPG takılabilir. Ancak çok güçlü motorlara sahip yarış arabaları ya da arazi gibi özel amaçlar için üretilmiş araçlara LPG kitlerinin takılması bir hayli pahalı olduğu ve aracın performansını düşürdüğü için pek tercih edilmemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri