Motor teknolojilerindeki gelişmeler maksimum 150-200 bin kilometreye kadar gidebilen benzinli motorların ömrünü 300 bine kilometreye çıkarırken, en büyük fark dizel motorlarda görüldü. Modern dizel motorlar 500 bin kilometrenin üzerine rahatlıkla çıkabiliyor.
Bir aracın motor ömrü kaç km? Geçmişte 150.000 km seviyelerinde olan araç motor ömrü günümüzde benzinli araçlar için 300.000 kilometreyi aşarken dizel araçlar için de 500.000 kilometre seviyelerin görmekte. Öyle ki kimi dizel araç motorlarının 1 milyon kilometreyi devirdiği de görülmekte.
2 yıl 20-30 bin km garanti verirler. Kitapçıkta kullanım ömrü 10 yıldır yazar genelde. Bunlar verilen ortalam değerlerdir yani. 200 bin km yapar biter veya 50 binde tükenir. Tamamen kullanıcı, bakım vs. durumlarına bağlı.
Tüm bakımları yapılmış bir motor ile ortalama 50.000-75.000km yol alabilirsin.
Genel olarak rektifiye öncesinde bir motor için 500 bin kilometre ömür değeri biçilmektedir. Bu değer genel olarak benzinli araçlar için geçerlidir. Dizel araçlar içinse 600 bin kilometre sınırı söz konusudur.
İlgili 42 soru bulundu
Motoru yenilenme işlemi gören araç için usta kişilerin çalışmış olması tercih sebebi sayılabilir. Böyle bir durumda usta eller tarafından motoru yenilenen bir araç alınabilir. Bunda bir sakınca yoktur. Böyle bir uzun yıllar boyunca kullanılabilir.
Motor sıfır yapıldı demek; motor piston, gerekirse piston gömleği, krank taşlaması, ana kol yatak değişimi, emme eksoz subaplar ve gaydları, eksantrik yatakları, krank ayı, eksantrik ve v. kayışlarının değişimi, tam takım conta v.b. malzemeler ile motorun rektefiye edilmesi demektir.
Külbütör kapağından yanık yağ dumanı geliyorsa motor bitiktir. Motor kontrol çubuğundan yağ sıçraması ve yanık yağ dumanı geliyorsa yine motorda büyük bir sorun olabilir. Normalde buradan yağ, duman ya da buhar çıkmaz. Egzoz dumanı da bilgi vericidir.
-Motosikleti azami olarak ilk 300-500 KM arası zorlamadan dikkatli kullanmalısınız. İlk bakımdan hemen sonra yeni yağa alıştırmak gerekir. Bundan sonra devir yüksek tutulur. 6-7 bin devirde sürmeye başlanabilir. Düzlük alanlarda motoru ısıtarak gaza basmanız daha uygundur.
2. El Motor Alırken Kaç En Fazla Km Olmalıdır? Motosiklet gibi pratik ulaşım araçları da tıpkı arabalar gibi ne kadar uzun yol kat ederse, yıpranma payı o kadar artar. Motosiklet kullanıcıları tarafından sıkça sorulan “2.el motor alırken kaç km olmalı?” sorusuna verilebilecek en iyi yanıt, 25-30 bin km arasıdır.
Motosikletlere genellikle 1000, 2000, 4000, 6000 ve 12000 km'de, 2, 4, 6 ve 12 aylık periyotlar halinde bakım yapılabileceği gibi marka ve modele göre değişmek gösterebilir. Motosikletinizin hangi zaman aralıklarıyla ve ne tür bakımının yapılması gerektiği, motosikletinizin kullanım kılavuzunda yer alır.
Ya kontağı açınca eski kilometreyi tekrar yazar, yada hata vererek hiç kilometre bilgisi göstermez. Kilometrenin düşürüldüğü ancak ve şanslıysanız motosikletin yetkili servis kayıtlarına bakılarak anlaşılabilir. Ancak araç biraz yaşlıysa epey bir süredir servise gitmiyor olabilir ve sizde bir şey öğrenemeyebilirsiniz.
teşekkürler. Akünün kalitesine göre değişmekle birlikte, 1 ay bekleyen akü bitebilir, uzun süre çalışmayacak ise aküyü sökmeniz gerekirdi. Nemden bujiden olmaz, aküyü söküp bir yerde doldurtun akü satan yerler ücretsiz doldururlar.
Motor teknolojilerindeki gelişmeler maksimum 150-200 bin kilometreye kadar gidebilen benzinli motorların ömrünü 300 bine kilometreye çıkarırken, en büyük fark dizel motorlarda görüldü. Modern dizel motorlar 500 bin kilometrenin üzerine rahatlıkla çıkabiliyor.
Benzinli Araçların Motor Ömrü Ne Kadardır? Benzinli motorlu araçların motor ömürleri dizel motorlara göre biraz daha uzun olsa da, gerekli bakım yapıldıysa aralarında çok fazla fark yoktur. Doğru kullanıldığında, benzinli araçlar 500.000 ila 600.000 kilometre yol kat edebilir.
Motor rodaj kısaca, aracın ilk dönemde daha dikkatli ve fazla zorlanmadan kullanılması temeline dayanıyor. Bunun için ilk başlarda araç kullanılırken yüksek devirde uzun süre kalmamalı, ani ara hızlanmalardan kaçınmalı, yüksek hızlara çıkmamalı ve ani ya da sert frenden uzak durmalısınız.
Rodaj Yapılmazsa Ne Olur? Motosiklet rodajı motora alışmanızı sağlamak içindir. Eğer rodaj yapılmazsa motora alışmanız gecikir ve motoru kullanırken gerekli hakimiyeti kuramayabilirsiniz. Motorun işleyen parçalarının uyum sağlaması zaman alacağından performansı düşük olabilir ve doğru verimi alamazsınız.
motorun aşınması(çapaklanma)fazlasıyla olacaktır ondan ilk bakımda yağ filtresini bile değiştirirler. şanzıman yeniyken zorlarsan vites geçişlerinde sıkıntı çekebilirsin.
Sıfır Km motor yağ değişimine kadar çok yakar ama motorun açıldıktan sonra normale dönecektir. Çok yakma olayı senin sürüşüne görede farkeder yüksek devirde binmeyi seviyorsan her şeyin bir bedeli olduğu gibi onunda benzin bedeli çok olacaktır.
Başlangıç motoru tercih etmek için ise, en uygun motor 50 cc'lik motosikletler olduğu bilinmektedir. Daha çok sağlamlığı, az sorunlu olması ve nispeten küçük motor hacimlerinden dolayı, her motora başlayacak insana tavsiye edilebilecek motorlardır.
Birbiri ile muazzam derecede uyumlu çalışan bu mekanik aksam yağsız kalırsa pistonlar rahat hareket edemez hale gelecek ve kısa bir süre sonra motora yapışacaklardır. Eğer araba motorunun yağsız kalması durumu uzar ve motor çalışmaya devam ederse silindir kapağı hasar görebilir ve piston yerinden çıkabilir.
Araba almaya karar verenlerle ikinci el araba almayı düşünenlerin kafasını karıştıran bir soru motoru yenilenmiş bir araç alınır mıdır. Bu sorunun cevabı, motor komple tamir edildikten ve değiştirildikten sonra bu işlemleri yapanların güvencesine bağlıdır.
Teşhis, yakıt ekonomisi ve performans dahil olmak üzere aracın çeşitli işlevlerini kontrol etmekten sorumludur. Bu nedenle motor beyninin değiştirilmesi aracın performansını ve verimliliğini etkileyebilir. Ancak, kilometreyi sıfırlamaz.
Araçlarda rektefe sonrası ilk 1000 km ön rodaj ilk 10,000 km tm rodaj süresidir. Bu süre zarfında yağ eksiltme görülebilir ama rodaj süresi sonunda yağ eksiltme kesilir (eğer bir kaçak yok ise) (genelde yeni tip motorlarda olmaz eski tiplerde ilk bakımda yağ eksiltme görülür.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri