Genellikle 1 çay kaşığı kimyon, 1 bardak sıcak suda demlendikten sonra süzülerek bebeğe sabah ve akşam 1'er çay kaşığı olmak üzere içirilerek sancının giderilmesine müdahale edilir. Kullanım öncesi doktor onayı alınız.
Eğer bebeğiniz 1. ayını doldurmuş ise ve mama ile besleniyorsa, kimyonlu rezene çayı uygun görülebilir. Bebeğinizi emzirmeye devam ediyorsanız, süt onu iyileştiren bir madde olmaktadır.
KİMYON ÇAYI BEBEKLERE VERİLİR Mİ? Uzmanlara göre kimyon çayı bebeklerde sıklıkla karşılaşılan kolik ağrısına yani gaz sancısına şifa olur. Doktorunuzun onayıyla günde 1-2 çay kaşığı bebeğinize içirebilirsiniz.
Anneler için kimyon çayını demlerken bir çay kaşığı kadar şeker ve toz kimyonu karıştırmak gerekir. Bunu da ılık süt ile tüketmek önemlidir. Oldukça basit bir tarifi olduğundan bebek emziren her anne bu çayı rahatlıkla tüketebilir.
Evde bulunan kimyon ve elma sirkesi, bebeklerde gaz çıkarma yöntemleri için alternatif ürünlerdir.
İlgili 32 soru bulundu
Kucakta veya bebek arabasında gezdirmek, hafifçe sallamak, sarılmak, yumuşak bir battaniyeye sarmak, ninni söylemek, müzik dinletmek, araba ile gezdirmek, emzik vermek faydalı olabilmektedir. Bebeğin karnına ılık havlu koymak, ılık yağ ile karnına masaj yapmak, ılık su ile banyo yaptırmak etkili olabilmektedir.
5.Bebeğiniz için bir çay bardağı suya bir çay kaşığı kimyonu kaynatıp soğuduktan sonra süzerek bebeğinize tok karnına çok az verebilirsiniz. Kimyonda bebeğinizin rahatlamasını sağlayacaktır.
Gaz sancılarını giderir. Emziren annelerde sütün çoğalmasını sağlar.Sindirime yardımcı olur.Mide ve bağırsak gazlarını söktürür.İştah açıcıdır.Bronşite ve öksürüğe faydalıdır.
Suya 1 çay kaşığı kimyonu ekleyip karıştırın. Bir taşım daha kaynatın, şekerini ekleyin, ılımaya bırakın, ılıyınca bir tülbent yardımıyla kimyon çayını süzün. Yeterli ısıda soğuyunca bebeğinize 2 çay kaşığı verebilirsiniz. Kesinlikle faydasını görürsünüz.
Kimyon. Kemik dokusunu güçlendiren etkileri ve içerdiği vitaminler nedeni ile bebeklere yönelik pek çok gaz ilacının içerisinde de yer alan kimyon, kolik ağrısı için bebeklerde kullanılabilir.
Emziren anne bu besinleri deneyerek beslenmesine eklemeli. Süt gaz yapıyorsa yerine laktozsuz süt, yoğurt yerine probiyotik yoğurt veya kefir tüketilmelidir. Gaz problemi çok fazla yaşanıyorsa çiğ sebze – meyve tüketilmemeli, pişmiş meyve kompostoları ve haşlanmış sebzeler tüketilmelidir.
Bebeklerde gaz sancısı belirtileri kolaylıkla görülebilir. Gaz sancısı nedeniyle huzursuz olan bebek, emmek ister; ama kısa bir süre sonra ağlamaya başlar. Ağlarken ayaklarını karnına doğru çeker.
Özellikle kolik bebek annelerinin gaz sancılarını azaltabilmesi için gaz yapabilen kuru baklagiller, lahana, turp, karnabahar, brokoli, soğuk şekersiz süt ve yoğurt gibi besinlerin kontrollü tüketmesi gerekmektedir. Annenin yemeklerinde kimyon kullanması, bebeğin gaz sorununu azaltabilir.
100 ml hazırlanmış cayı gunde birkac defaya bolunerek bebeklere verilmesi tavsiye edilir.
Kimyon: Gaz problemini azaltır ve anne sütünü arttırır. Sarımsak: Emziren anneler için sarımsak oldukça önemlidir.
Bebeklerin gaz problemleri genellikle 3–4 aylıkken kendiliğinden geçer.
Kimyon çayı uykusuzluk problemi çekenler için idealdir. Kimyon çayının akşam saatlerinde tüketilmesi uykusuzluk problemini giderir. Kimyon beyin sağlığını büyük ölçüde korur. Hafızayı güçlendirmeye yardımcı.
Bunun için yaklaşık olarak 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu 1 bardak kaynamış su içerisine eklenmeli ve 5 dakika bu şekilde bekletilip demlenmelidir. Bu şekilde kimyon çayı günden 2 bardak kadar tüketilmesi önerilmektedir.
Bu Besinler Bebekler de Soruna Neden Olabilir
Portakal, mandalina, greyfurt, armut, şeftali, erik, ananas gibi meyveler ile inek sütü, acı biber, isot, kahve ve gazlı içecekler kararında tüketilmeli. Annelerin bu gıdaları tüketmesine bağlı bebeklerinde gaz sorunu yaşayabileceği akılda tutulmalıdır.
İlk aylarda anne sütündeki baharatlar ile tanışan bebeğe, alerjik bir reaksiyon ve sindirim rahatsızlıkları geliştirmiyorsa sekizinci aydan itibaren baharatlar ve sağlıklı otların verilmesinde bir sakınca yoktur.
Şişkin ve sert bir karın da gaz sancısının işaretlerindendir. Gazı olan bebek emmek isteyecek ancak yaşadığı rahatsızlık nedeniyle bu eylemden kısa sürede ağlayarak vazgeçecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri