Yünlü giysiler çamaşır makinesinde yıkanacak ise 40 derecenin altında ve hassas yıkama programında yıkanmalıdır. Yünlü kumaşları yıkarken elektriklenmesini önlemek ve toz toplanmasını engellemek için yumuşatıcı kullanılır. Ancak bebek-çocuk giysilerinde yumuşatıcı kullanılmamalıdır.
Yumuşatıcı ise içeriğinde kimyasal birtakım etmenler barındırdığı için bebek kıyafetleri için zararlıdır. Aynı zamanda parfüm etkisi yapar ve yüksek oranda bebeklerin istemeyeceği bir koku yayabilir. Cildi çok hassas olan bebeklerin onları özel sağlıklı ürünler eşliğinde kıyafetlerini yıkanması gerekir.
Bu yüzden yenidoğan bebek çamaşırlarında bebeğinizin sağlığı için bebek deterjanı veya bebek çamaşır sabunu kullanmanız kesinlikle daha doğru bir seçenektir.
Bebek kıyafetleri kaç derecede sıkılır sorusu ile kaç derecede yıkanmalı sorusunun cevapları aynıdır. Yeni ve etiketli bebek kıyafetleri daha düşük sıcaklıklarda yıkanabilir. Yani lekesi olmayan kıyafetlerin 30 derece su sıcaklığı ile temizlenmesi mümkündür.
Hassas cilde sahip olan bebeklerin kıyafetleri için birçok anne - baba deterjan kullanır. Ancak tercih edilen deterjan yetişkinlerde kullanıldığı gibi değildir. Genellikle bitkisel içerikli, kimyasal maddelerden uzak, tamamen bebek cildine göre üretilen çamaşır deterjanları kullanılarak kıyafetler yıkanabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Genel olarak, çamaşır deterjanı ne kadar doğal ise, bebeğinizde alerjik reaksiyonların tetiklenme ihtimali o kadar düşük olur. Bebek çamaşırlarının; boyasız ve alerjen etkileri en aza indirilmiş sıvı deterjanlarla yıkanması tavsiye edilir.
Bebekler için özel olarak üretilmiş parfümsüz ve renksiz temizlik ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bebeğinizin kıyafetlerini kendi kıyafetlerinizle birlikte yıkamamanız hijyen açısından daha uygun olabilir. Deterjan seçimi yaparken kokusuna önem vermeyin. Koku verici kimyasallar bebeğinizde alerjiye sebep olabilir.
Sıvı deterjan olmalıdır. Organik deterjanlar seçilmelidir. Giysileri, ortalama 6 yaşına kadar bebek deterjanı ile yıkanmalıdır. Çamaşırların iyi durulanması ve herhangi bir katkı kalmaması için, doğal hammaddelerden üretilmiş ve kalıntı bırakmayan deterjanlar tercih edilmelidir.
Bebekler için yeni alınmış giysilerin canlı renkleri ve temiz görünümleri sizi yanıltmasın. Üretim, depolama ve nakliye süreçlerinde çeşitli zararlı kimyasallara ve bakterilere maruz kalmış giysilerin bebeğinizle temas etmesini önleyin. Kullanmadan önce mutlaka deterjanla yıkayın.
Bebek kıyafetlerinin yıkama ve kurutma işlemi bittikten sonra ütüleme işlemi yapılmalıdır.
Özellikle yenidoğan bebekler için her çeşit deterjan uygun değildir. Eğer bebeğiniz hassas cilde sahipse mutlaka doğal bebek deterjanı kullanmanız gerekir. Doğal deterjanlar kimyasal içerik yerine, limon tuzu ve karbonat gibi maddelerle üretilir.
Toz deterjanlar, bebek kıyafeti temizleme işlemi için doğru bir tercih olmayabilir. Deterjanların toz formda olan seçeneklerinin yıkanan giysilerde bebeğinizin cildini tahriş edebilecek kalıntılar bırakma ihtimali söz konusudur.
Doğal Deterjan Kullanmalıyız
Kendi kıyafetlerimiz için kullandığımız herhangi bir deterjan veya yumuşatıcıyı bebeklerimizin kıyafetlerini de yıkarken kullanmamalıyız. Dolayısıyla bebek kıyafetlerini ayrı bir şekilde, file kullanarak ve makineyi çok doldurmadan yıkamalıyız.
Makineniz son durulamaya geçtiğinde ürünü manuel olarak ekleyebilirsiniz. Çamaşırlarda herhangi bir leke oluşmaması için, yumuşatıcıyı direkt olarak kumaş üstüne dökmemeye özen göstermeniz gerekir.
Yumuşatıcı kullanmamanız gereken çamaşırlar arasında şunlar sayılabilir: Bulaşık bezleri, mikro elyaf kumaşlar, yünlüler ve sentetik kumaşlar.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Normal deterjanlar, bebek deterjanlarından farklı içeriklere sahip olduğu için bebek kıyafetlerini yıkarken tercih edilmemelidir. Çünkü doğal içerikli olmayan normal deterjanların içerisinde farklı kimyasal maddeler yer alır.
Bebek Banyo Suyu Kaç Derece Olmalı? Suyun sıcaklığını, kolunuzun iç kısmını suya daldırarak test edebilirsiniz. Ayrıca banyo termometresi de kullanabilirsiniz. En ideal su sıcaklığı 37-38 C'dir.
Bebek kıyafetlerini yıkamak için en ideal zaman, doğum çantası hazırlığına giriştiğin haftalar olabilir. Yani gebeliğinin 32. haftasına itibarıyla hazırlıklara başlayabilirsin.
Bebek deterjanı lideri Uni Baby, annelerin yenidoğan bebeklerinin sağlıklı gelişimi için hassas ciltlerine uygun doğal ve bitkisel içerikli temizlik arayışından yola çıkarak doğal kaynaklı Yenidoğan Sıvı Çamaşır Sabunu'nu geliştirdi! Doğal kaynaklı sıvı sabundur. Yıkandıktan sonra çamaşırda sabun kalıntısı bırakmaz.
Türkiye'nin ilk bor mineral içeren markası olan Minoris Baby deterjan, tamamen bitkisel ve doğal içeriği ile bebekler için en iyi deterjanlardan biri.
Yıkama işlemi bittikten sonra eğer mümkünse çamaşırları açık havada kurutmak gerekir. Ancak hava koşulları müsait değil ise kurutma makinesi de tercih edilebilir. Kurutma işleminde sonra bebek giysileri mutlaka yüksek ısıda ütülenmelidir. Bu sayede arta kalan mikrop varsa, bunların kırılması sağlanabilir.
Yenidoğan Bebek Kaç Günde Bir Yıkanır? Yenidoğan bebeğinize her gün banyo yaptırmanıza gerek yoktur. Bebeğiniz daha aktif hale gelene kadar haftada üç kez banyo yaptırmak yeterli olabilir. Çünkü yenidoğan bebeği yıkama konusunu fazla abartmak, zaten hassas yapıda olan cildini kurutup tahrişlere açık hale getirebilir.
Bebeğin ilk banyosu doğum sonrası hemen yapılması yerine, doğum sonrası 12 ila 24 saat içinde yapılmalıdır. Bu süre zarfında bebeğin vücut sıcaklığı düzelir ve cilt bariyeri olgunlaşır.
Renklileri ve beyazları ayırın; bebeğinizin kıyafetlerini yıkamadan önce beyazlar ile renklilerin farklı sıcaklık derecelerinde yıkanabilmesi, boyasının çıkıp, renk solmaması için yıkama işlemini ayırarak yapın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri