baby plus Bebek Düz Kafa Yastığı, bebeklerin kafasının arka kısmının mevcut şeklini muhafaza etmeye yarar. Bebeklerin kafasının yanlış yatış pozisyonundan dolayı ve yanlış yastık kullanımından dolayı düz olmasını önler. Rahat uykuya dalmayı kolaylaştırır. Doğumdan itibaren kullanılabilir.
Bebek düz kafa yastığı kafanın arka tarafında oluşabilecek düzlüğü önlemek amacı ile kullanılır. 3 aylıktan 1 yaşına kadar kullanılabilen bu seçenekler, kaliteli kullanım avantajı ile fark yaratır.
Düz kafa yastığı kullanım süresi doktor kontrolünde olması gereken bir durum haline geliyor. Ancak ortalama olarak 3 ile 18 ay arasında kullanımı ön görülüyor. Bebekler için 3 aylık olduktan sonra 1 yaşına kadar da tercih edilebiliyor. Ancak bunlarla birlikte düz kafa yastığı kullanılmalı mı sorusu da soruluyor.
Bebeğin kafatasına uygun bir şekilde tasarlanan kaskın kullanımı, zaman içerisinde kafa tasanın şeklini ciddi oranda düzeltmektedir. Bir diğer tedavi yöntemi ise kafatası düzeltici operasyonlardır. Eğer kask kullanımı yeterli olmazsa, kafatasının şeklinin düzeltilmesini sağlamak adına gerekli cerrahi operasyon yapılır.
Uzmanlar 2 yaşına kadar bebeklerin yastıksız yatırılmasını öneriyorlar. 2 yaşa kadar solunum yolunun başlangıcının bulunduğu boynun kısa olması nedeniyle ani bebek ölümleri yaşanabilmektedir. İlk 6 aylık dönemde bebeğinizi emzirme sonrası hemen yatırmayın.
İlgili 40 soru bulundu
HALZEY Kafa Şekillendirme Yastığı Oluşabilicek Kafa Şekil Bozuklarını Engellemek ve ilk 6 Aylık Dönemde Yatma Şekli Sebebiyle Kafa Şekil Bozukluğunun Giderilmesine Yardımcı Olmaktadır. İlk 12 ay Kesinlikle kullanılması önerilmektedir.
Bebeklerde kafatası şekil bozukluğu gittikçe artmaktadır. 1992'den beri Amerikan Pediatri Akademisi, boğulmayı önlemek ve ani bebek ölümü sendromu (SIDS) riskini azaltmak için bebeklerin sırtüstü yatırılmasını tavsiye ediyor.
Böylece, bebeğinizin rahat bir uyku çekmesini sağlar ve düz kafa sendromu gibi sorunların önüne geçer. Bebek düz kafa yastığı, yumuşak ve nefes alabilir malzemelerden üretilmiştir. Bebeğinizin hassas cildine zarar vermez ve alerjik reaksiyonlara neden olmaz.
Bebeklerin sırtüstünde uyutulması çok önemlidir. Bunun yanında, bebeklerin gelişimi için gün içinde birinin gözetiminde yüzüstü aktivitelerin yapılması ve uyurken devamlı olarak başının pozisyonunun değiştirilmeside düzgün bir kafa şekli için bir o kadar önemlidir.
Bebeklerde kafa şeklini oluşturan en önemli unsur genetik faktördür. Ancak bebeğin anne karnındaki duruş şekli ya da doğumdan sonraki yatış pozisyonu düz kafa sendromuna sebep olabilir.
5. aya girildiğinde bebekler başını ve sırtını dik tutarak ve destek alarak oturmaya başlayabilir. Bacakları yana doğru açılan bebek, yerden destek için ellerini bacaklarının arasına aldığı bir pozisyonda oturabilir. Bu dönemde ebeveyn yardımı olmadan ancak belirli bir süre oturur pozisyonda kalabilir.
Bebeklerin kafasındaki yamukluğun 1 yaşına kadar düzeleceği bir değerlendirme ve tavsiye niyetine söylenmektedir. Ancak bu tavsiye bir yaşına gelinceye kadar geçen çok önemli bir zamanın kaybedilmesine neden olabilmektedir. Bebeklerin kafatası ilk aylardan itibaren ilk bir yaşına kadar hızlı bir şekilde büyümektedir.
Bebek yastığı; boyut ve şekil olarak destekleyici, yumuşak ve hipoalerjenik olmalıdır. Bunun yanı sıra havalandırmaya uygun bir formda olmalıdır. Kolay temizlenmeli ve toksik olmayan malzemelerden üretilmelidir.
Bebeklerde ön bıngıldağın 9-18 ay arasında kapanması beklenir. Doğumda veya ilk aylarda bıngıldağın kapandığı olgularda baş çevresi büyümesi normal ise müdahale edilmez.
Düz kafa sendromu, başın arkasında veya yanında kafa şeklinde bir düzensizlik olarak kendini gösterir. Ebeveynler genellikle sekiz haftalık bebeklerde düz bir kafa fark ederler, bebeklerinin başının biraz geniş olduğunu, kulağın bir yandan öne doğru itildiğini veya kaşının daha belirgin olduğunu fark ederler.
Düz Kafa Yastığı Ürün Özellikleri
Makinada ve elde 30 C° yıkanabilir.
Çoğunlukla doğumdan kısa bir süre sonra ya da ilk birkaç ayda kendini belli eden ve bası sonucu oluşan bu deformitelerin tedavisi, şekil bozukluğunun derecesine göre gerekli olabiliyor. Bebeğin kafasının arkasında ya da yanlarda düzleşme, hatta çökme olabiliyor.
Düz kafa sendromu, beyin hasarına neden olmadığı veya beyin gelişimini etkilemediği için genellikle endişelenecek bir şey değildir. Bebeğinizin baş ve boyun kontrolü arttıkça düz bir zeminde geçirdiği vaktin de azalmasıyla düz kafa sendromu kendiliğinden geçmeye başlar.
1 Yaşına Kadar Kafatası Şekil Bozukluğu'nun Düzelmesi Beklenmemeli! 12. ayına girdiklerinde bebekler beyin ve kafatası gelişiminin önemli bir kısmını tamamlamış olurlar. Sütürler önemli miktarda normal kapanma süreçlerini bitirmiş ve kafatasındaki kemiklerde artık iyice sertleşmiş olur.
Bu sorunlar kapsamında bebeğin aynı pozisyonda kalması ile kafa yamukluğu ortaya çıkar. Bunun çözümünü bulabilmek için ise kask ortez tedavisi ele alınır. Uzman bir doktor kontrolünde gerçekleştirilen bu tedavi yöntemi, özellikle 3 ile 6 aylık iken yapılması gerekir.
Peki bu kafa yastığı nasıl kullanılmalı? Bebeğinizi sırtüstü yatırın ve bebeğinizin kafasını yastığın içindeki boşluk kısmına gelecek şekilde ayarlayın. Eğer bebeğiniz, sürekli kafasını bir tarafa çeviriyorsa arada diğer tarafa çevirmeye dikkat edin.
baby plus Bebek Düz Kafa Yastığı, bebeklerin kafasının arka kısmının mevcut şeklini muhafaza etmeye yarar. Bebeklerin kafasının yanlış yatış pozisyonundan dolayı ve yanlış yastık kullanımından dolayı düz olmasını önler. Rahat uykuya dalmayı kolaylaştırır. Doğumdan itibaren kullanılabilir.
Bebekler doğduklarından itibaren hafif eğim verilerek sırtüstü veya her iki tarafa olacak şekilde yan yatma pozisyonunda yatırılmalıdır. Bebekleri yüzükoyun yatırmak tehlikelidir ve uygun değildir.
Yenidoğan bebeklerin yatakları en fazla 10 derecelik bir eğime sahip olmalıdır. Yenidoğan için kesinlikle yastık kullanılmamalı ve sırt üstü yatırılmalıdır.
Düz kafa yastığı yeni doğan döneminden itibaren ortalama 6.aya kadar kullanıma uygundur. Düz Kafa Yastığı Yıkanır Mı? Düz kafa yastıkları yıkama talimatına uyularak elde otuz derecede yıkanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri