Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti 2023 yılı tarifesi şu şekildedir; Yetişkinler için Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti = 60 TL. Öğrenciler ve öğretmenler için Yerebatan Sarnıcı Giriş ücreti = 30 TL. Yabancı ziyaretçiler için Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti = 90 TL.
Yerebatan Sarnıcı Bİletleri ve Giriş ücreti 2023
Yerebatan sarınıcı haftaiçi sonu farketmeksizin giriş ücreti yerli ziyaretçi için 50 TL, yabancı ziyaretçi için 190 TL, öğrenci ve öğretmenler için ise 20 TL'dir.
Yerebatan Sarnıcı Giriş Ücreti 2022
Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti yerli ziyaretçi için 50 TL, yabancı ziyaretçi için 190 TL ve öğretmen-öğrenci ziyaretleri de 20 TL'dir. Sarnıç Kültür Bakanlığı'na bağlı olmadığı için müze kart geçmemektedir.
Yerebatan Sarnıcı İndirimli / Ücretsiz Giriş
8 yaşından küçük çocuklar hiçbir ücret ödemeden giriş yapabiliyor.
65 yaş üstü yerli ziyaretçilere girişler ücretsizdir. Çocuk, bedensel ve görme engelliler ile engel oranı %70 ve üzeri olan engelli vatandaşlarımıza iştirak edenler ve refakatçi kimliği olanlara ücretsiz giriş hakkı sağlanmaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Kurumumuz Kültür Bakanlığı'na bağlı olmadığı için Müze Kart geçmez. Kredi kartı ve nakit TL geçerlidir.
- 65 yaş üstü ve 7 yaş altı girişi ücretsizdir. - Öğretmen, öğrenci, polis ve askerler, kimliklerini ibraz etmek koşuluyla indirimli biletten yararlanabilirler. - Sarnıç yönetimi, uygun görmediği kişileri içeri almama hakkına sahiptir. - Satın alınan biletler aynı gün içerisinde bir kez giriş hakkına sahiptir.
Yerebatan Sarnıcına Nereden Bilet Alabilirim? Online Bilet Alınca Sıra Bekleniyor mu? Biletinizi internetten alırsanız hiç sıra beklemiyorsunuz.
Yere Batan Sarnıcı Medusa
Kendisine bakan kişileri taşa çevirme özelliğine sahiptir. O dönemde büyük yapıları ve önemli yerleri korumak için Gorgona kafalarının resim ve heykellerinin koyulduğu, Medusa'nın da bu düşünceyle buraya koyulduğu düşünülmektedir.
“İçeride fotoğraf ve video çekmek yasak mı?” Flaşsiz olmak kaydıyla fotograf ve video çekilebiliyor.
80.000 ton su depolama kapasitesiyle şehrin en büyük kapalı sarnıcı olan ve diğer kapalı sarnıçlardan daha fazla devşirme taşıyıcı elemana sahip olmasıyla dikkat çeken Yerebatan Sarnıcı; yaklaşık 10.000 m2 alanı kaplayan; uzunluğu 140 metre, genişliği 70 metre olan dikdörtgen biçimli devasa bir yapıdır.
Yenilikçi ve teknolojik yaklaşımlar eşliğinde kültürel etkinlikleri İstanbullularla buluşturan Kültür AŞ'den yenilik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür AŞ'ye bağlı Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi giriş biletleri artık www.passo.com.tr'den alınabilecek.
Sarnıcın içerisinde 80.000 metreküp su bulunuyor. Sarnıcın üst kısmı kapalı olup bu kısımda 12 sıra halinde 4'er metre aralıklarla dizilen 336 sütun yer alıyor. Sarnıcın kuzeybatı köşesinde yer alan 2 sütun, altında kaide olarak yapılan 2 Medusa başıyla Roma Dönemi'nin heykeltıraşlık sanatına da örnek gösterilir.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı 350'yi aşkın müze ve ören yerine sınırsız ziyaret olanağı sağlayan Müzekart'ın fiyatı, Bakan Mehmet Nuri Ersoy'un talimatıyla bu yıl da 60 lira olarak sabit bırakıldı. 1 Ağustos'tan itibaren ise müze ve ören yerlerine ziyaretler sadece Müzekart ile yapılabilecek.
YEREBATAN SARNICI / UYARILAR
- Müze kart geçerli değildir. - 65 yaş üstü ve 7 yaş altı girişi ücretsizdir. - Öğretmen, öğrenci, polis ve askerler, kimliklerini ibraz etmek koşuluyla indirimli biletten yararlanabilirler.
Aslında Medusa'nın kafasındaki yılanlar Athena'nın lanetidir. Medusa çok güzel bir kızdır ve altın sarısı saçları Poseidon'u cezbeder. Poseidon, Athena'nın bir tapınağında Medusa ile birlikte olur ve Athena buna karşılık Medusa'nın saçlarını yılanlara dönüştürür.
Sarnıç, uzunluğu 140 m. genişliği 70 m. dikdörtgen biçimde bir alanı kapsayan dev bir yapıdır. 52 basamaklı taş bir merdivenle inilen bu sarnıcın içerisinde her biri 9 m. yüksekliğinde 336 sütun bulunmaktadır. Birbirine 4.80 metre aralıklarla dikilen bu sütunlar, her sırada 28 tane 12 sıra meydana getirirler.
Yunan mitolojisinde Medusa, mitolojinin en şansız karakteri olarak kabul edilir. Medusa'nın yaygın olarak bilinmesinin nedeni insanları taşa çeviren, yılan saçlı, lanetli ve ölümcül olmasıdır. Aslında Medusa güzelliği ile gözleri kamaştırırken Athena'nın laneti sonucu güzelliğinin bedelini ödemek zorunda kalmıştır.
Yerebatan Sarnıcı Ziyaret Saatleri
Çok kalabalık günlerde ziyaret etmek istemiyorsanız hafta içi gitmeyi tercih edebilirsiniz. İnsanlarla iç içe bir tur için de hafta sonu sarnıca gidebilirsiniz.
Yerebatan Sarnıcı'na Marmaray İle Nasıl Gidilir? Yerebatan Sarnıcı'na Üsküdar'dan gelmek isteyen ziyaretçiler, Marmaray ile Sirkeci durağına gelerek, T1 tramvay hattına yapacakları aktarma ile Sultanahmet durağında inip ulaşabilirler.
Tarihi sarnıcı karanlıkta şifalı sesler eşliğinde deneyimleme imkânı sunan Night Shift: Bazilikanın Karanlığı etkinliği, ışık, koku ve mekân algısını bir arada yaşatıyor. Suzin Maçoro eşliğinde gerçekleşecek sound healing etkinliği ile katılımcılar tarihin derinliklerinden gelen sese ve ritme kulak veriyor.
Müzekart sahibi olmak isteyenler, kart basım istasyonlarından, fotoğraflı T.C. kimlik kartı, pasaport ya da sürücü belgesi ile Müzekartlarını alabiliyor. Ayrıca isteyenler, "https://muze.gov.tr/" adresine talep edilen bilgileri girerek kredi kartıyla Müzekart alabiliyor.
Müzekart almak isteyenler, kart basım istasyonlarından, “Fotoğraflı TC Kimlik kartı, Pasaport ya da Sürücü Belgesi” ibraz etmek suretiyle 40 saniye içinde Müzekartlarını alabilirler. Ayrıca “muze.gov.tr/urun-ekle” adresinden istenen bilgileri girerek kredi kartıyla online olarak Müzekart alabilirsiniz.
Sarnıcın, geçmişte üzerinde bulunduğu düşünüleni Basilika Stoa adlı anıtsal yapının ve bölgenin su ihtiyacını karşılamak için yapıldığı tahmin edilir. Yaklaşık 100.000 ton su depolama kapasitesine sahiptir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri