İmplant yaptırmak isteyenler ithal ve yerli implantın arasında fark var mı diye merak etmekte ve buna göre implant seçimi yapmaktadır. Bu iki tür implant arasındaki tek fark yurtiçinde ve yurtdışında üretilmiş olmasıdır.
Yerli implant, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde üretilen ve yerli teknoloji sayesinde ortaya konmaktadır. Üstelik Türkiye'de üretilmesi ve ekonomiye katkı sağlaması açısından değerli olan yerli implantı daha çok tercih etmek gerekir.
İmplant Dişlerinizi Korumak İçin Ağız Sağlığınıza Önem Verin
Ağız içi hijyene dikkat edildiğinde implant ömrü genellikle 30-40 yıl olarak kabul edilir. Ancak sigara, asitli içecekler ve diş sağlığı için zararlı olabilecek benzer maddelerden uzak durmak bu süreyi uzatarak bir ömre kadar çıkarabilmektedir.
Güney Güney Kore, son yıllarda dental implant alanında büyüme gösteren ve tanınmış markalara sahip bir ülke olmuştur. Dünay çapında en iyi implant markalarından bir bölümü Güney Kore implant markalarıdır.
Implance: Türkiye'nin FDA onayı alabilmiş tek implant markası olmayı başarmıştır. Türkiye'nin güvenilir markaları arasında yerini aldığı için diş hekimleri gönül rahatlığı ile tercih etmektedir.
İlgili 18 soru bulundu
Binlerce seçenek arasından sağlıklı olan implantın ayırt edilebilmesi için belli standartlar bulunmaktadır. Tercih edilmesi doğru olan implant markalarının FDA ve Ce belgelerine sahip olması bununla birlikte Sağlık Bakanlığı tarafından onay almış olması gerekmektedir.
Türk Diş Hekimleri Birliği 2023 Fiyat Listesi
Kemik içi implant uygulaması: 3500-12500 ₺ (KDV Dahil) Sert doku greftleme işlemi ( kemik tozu ücreti hariç): 1500-4500 ₺ (KDV Dahil) Overdenture implant dışında tek çene işlemi: 3500-10000 ₺ (KDV Dahil) İmplant çıkartılması işlemi: 1500-2000 ₺ (KDV Dahil)
Metal implantlar karşısındaki dayanıklılığı sonucunda kullanımları yalnızca implant diş hekimliği ile sınırlı değildir. Zirkonyum diş hem etkinlik hem maliyet açısından titanyum implantların önemli bir ikamesi olan uzun ömürlü ve yüksek kaliteli implantlar olarak bilinirler.
İmplantların tarihten itibaren bakıldığında ortalama implantların 20-25 yıl ağızda kalabilmektedir. Bu süreç hastanın ağız bakımına verdiği önemle alakalıdır. Çünkü implantlar, titanium metal ama diş eti hastalıkları olabilmektedir. Bu implantı kaybetmek değil ama ömrünü kısaltmaktadır.
Ostem implantlarının üretim yerinin neresi olduğunu merak edenlere bu şirketin bir Güney Koreli şirket olduğunu belirtmiştik. Şirketin üretim yeri ise Seul olarak bilinmektedir. Şirket her geçen gün ürünlerinin güvenilirliğini artırmak adına yeni çalışmalara imza atmaktadırlar.
İthal implantlara döviz kuru, vergi masrafları yansırken içeride üretilen implantların maliyeti daha düşüktür. Haliyle yurtiçinde yerli firmalar tarafından üretilen yerli implant ucuz olarak algılanmaktadır.
Türk implant markaları tatmin edici bir kaliteye sahip olup yapılan işleme ve seçilen implanta göre maliyeti 2500-3000 TL arası değişkenlik göstermektedir.
Maksillofasiyal travma, kist ve tümörlere bağlı olarak eğer maksiler ve mandibuler kemikte aşırı doku kaybı görülür ise; devlet implant tedavi masraflarını karşılamaktadır. Alt ve üst çenede tek taraflı serbest sonlu dişsizlik var ise; implant diş tedavisi devlet tarafından karşılanmaktadır.
20. İmplant kemik içinde paslanır mı? İmplantın paslanması gibi bir durum söz konusu değildir.
Vidasız implant ise üzerinde yiv bulunmaz ve özel bir tasarım sayesinde çene kemiğine tutunur. Vidasız implantın yerleştirilme sürecinde daha az cerrahi işlem kullanılır. Bu sebeple iyileşme süreci daha hızlıdır.
Belki 15 yıl sonra o implant kayboluyor oraya tekrar kemik greftleri kemik ilavesi yapıp yeniden bir implant yapılıyor. Yapılan implantın uzun süreli kullanılabilmesi için ağızda nelere dikkat etmemiz gerekiyor? Öncelikle hijyen diyoruz.
İmplant vidası takıldıktan sonra dişin takılması için doğru zaman beklenilmelidir. Bu uygulamanın doğru zamanda ve kurallara uygun olarak yapılıp yapılmaması tedavinin sonucunu direkt olarak etkiler. Genellikle 3 ay sonra titanyum vida ile kemik tam anlamıyla kaynaşır. Böylece diş yapımı süreci başlatılabilir.
İmplantın durumunu kontrol ettirmek, uzun ömürlü olmasını sağlar. Ağız Hijyenine Özen Gösterin: İmplantlar doğal dişleriniz gibi bakım ister. Dişlerinizi günde en az iki kez fırçalamalı ve diş ipi kullanmalısınız. İmplant çevresindeki bakteri birikimini önlemek için özel implant fırçaları da kullanabilirsiniz.
Eğer uzun ömürlü, dayanıklılık oranı yüksek olan bir sonuç bekleniyorsa sert ve dayanıklı olan zirkonyum, implant üzerine daha doğru bir kaplama yöntemi olacaktır. Zira biyouyumluluk sayesinde implant üzerine zirkonyumun uyum sağlama süreci oldukça hızlı ve kolay olacaktır.
Yanlış uygulanan implant tedavileri sonucu birçok sorun ile karşılaşılabilir. Yaşanabilecek olaylara örnek olarak; kanama, ağrı, yumuşak olan dokularda yaralanmalar, komşu dişlerin zarara maruz kalması, kemiklerde zedelenmelere, sinüslerin zarar görmesine ve iltihabi durumlara yol açabilir.
İmplant sonrası çok soğuk veya çok sıcak yiyecek içecek tüketilmemelidir. İmplant sonrası en az 2 saat boyunca besin ve sıvı tüketilmemelidir. İlk 24 saat katı besinlerden uzak durulmalıdır. Yumuşak yiyecekler tüketilebilir fakat sıcak besinlerden uzak durulmalıdır.
Buna göre SGK, implant tedavisinde yalnızca 4 implant dişe kadar ödeme yapmaktadır. SGK'nın her bir implant için hastalara ödediği ücret ise 90 TL'dir.
Toplamda ağız büyüklüğü ve çene yapısına göre tüm ağız implant için genelde 24 ila 28 adet dişten oluşan protez yapılır. İmplant destekli bir üst protez yapılırken, implant sayısı ve konumu dikkatlice planlanmalıdır. İmplantlar, protezin güvenli bir şekilde tutunması için stratejik olarak yerleştirilir.
Yazının başında da belirttiğimiz gibi, tamamen dişsiz olan bir ağızın üst çene kısmı için 4 ile 8 adet arası implanta ihtiyaç duyulur. Çoğu vakada üst çeneye 8, alt çeneye ise 6 implant yerleştirilerek tedavi gerçekleştirilir. Üst çenede en az 4 implant bulunması zorunludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri