Biberleri yıkayıp kurulayın. İçlerini temizleyip yemeklik doğrayın. Tek kullanımlık miktarlarda poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın. Özellikle evde kullanabileceğinizden fazla biber varsa bozulmadan bu şekilde dondurucuya kaldırabilirsiniz.
Bunlardan biri dondurma yöntemi ile ister buzdolabında ister derin dondurucuda saklanır. Derin dondurucuda saklanan acı Arnavut biberi çok fazla dayanıklı olmasa da yani ömrü bir iki hafta olsa da derin dondurucu da bulunan Arnavut acı biberi oldukça uzun süre dayanabilir. Bir diğer yöntem ise kurutma yöntemidir.
Biberler yıkanıp sap kısımları kesilir. Kuruladıktan sonra kızgın yağ da kızartılıp yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alınır, soğuduktan sonra poşetlere paylanıp dondurucuda ki yerini alır.
İlgili 16 soru bulundu
Poşetin havasını aldıktan sonra poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içerisine yerleştirin. Biberler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz. Hazırladığınız bu yöntem ile yemeklik biberleri buzlukta üst üste yerleştirip, uzunca bir süre saklayabilirsiniz.
Biberlerinizi Koroplast Kilitli Poşet içerisine yerleştirin ve ağzını sıkıca kapatın. Biberleri, buzdolabında 4 gün boyunca taze tutabilirsiniz. O süreye kadar tüketilmesi önerilir.
~Biberleri yıkayıp çekirdek kısımlarını temizleyin. ~İstediğiniz büyüklükte doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyun. ~Poşetlerin içindeki havayı çıkarıp ağızlarını sıkıca bağlayarak dondurucuya koyun. İşte bu kadar kolay.
Kırmızı kapya biberlerin sap ve çekirdeklerini temizliyoruz. Balkona güneş gören bir yere koyup 1 veya 2 bekletiyoruz (Hacmi küçülüyor yer kaplamıyor). Yıkayıp suyunu sürdürüyoruz. Buzdolabı poşetlerine yerleştirip dondurucuya kaldırıyoruz.
Tavamıza bol yağ koyupk kızdıralım. Kızartma yapacağımız tava derin olursa, kızartmak daha kolay olur. Biberleri ekleyip kızartalım ve süzgecin altına derin kase koyup, biberleri süzgece koyalım ki yağı süzülsün. Bütün biberler bitene kadar bu işlemi yapalım ve soğumaya bırakalım.
Biberleri bütün halde ya da parçalara bölerek kayanayan su içerisinde 5 dakika beklettikten sorna buzlu soğuk suya alarak şoklayın. Bu şekilde porsiyonlara bölerek dondurucuda ya da buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu şekilde saklanılan biberleri yemeklerinizin içerisinde ya da çorbalarınızda kullanabilirsiniz.
Dondurucudan çıkartılan biber hiç bekletilmeden kızgın yağa atılarak yüksek olmayan orta ateşte pişirilir. Böylece biberin rengi kararmadan yeşil olarak kalacak ve lezzetinde önemli bir kayıp olmayacaktır.
Biberleri yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini temizleyip uzun şeritler halinde ayırıyorum. Sonra şeritleri üçe dörde ayırıp ince ince doğruyorum. Birer pişirimlik saklama poşetlerine koyup pipetle havasını alıyorum. Bu şekilde dondurucuya yerleştiriyorum.
Derin dondurucunuzun içindeki tüm malzemeleri dışarı çıkardıktan sonra bir miktar elma sirkesi karıştırdığınız su ile silerek hem oluşan bakterilerden hem de kokudan kurtulabilirsiniz. Elma sirkesi uçucu bir madde olduğu için sonradan kendine has kokusu derin dondurucuda kalmayacaktır.
Biberlerin tepe kısımları kesilerek bardak şekline getirilir. İçleri boşaltılır ve yıkanır. Suyu süzülüp kuruyan biberler fotoğraftaki gibi iç içe gelecek şekilde yerleştirilir ve birer pişirim olacak şekilde poşetlenir. Derin dondurucuya kaldırılır.
Taze fasulye konserveleri, bin bir çeşit domates sosları, köz patlıcanlar ise en leziz kış hazırlıklarındandır. Bamya sevenlere ise bamyanın dondurucuya atılmış hali mutlaka tavsiye edilir. Turşu, tarhana ve erişte ise hemen ilk akla gelen kış hazırlıklarındandır.
Doğradığınız kırmızı biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetlerin üzerine eliniz ile hafifçe bastırıp, havasını alın. Ardından poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içine koyun. Sebzeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
Biberler yıkanır kafası koparılır ve 3 yerinden delinir ve süzülür. Kuruyan biberleri buzluk poşetlerine konulur.Poşeti bağlarız. Buzluğa atarız. Dolma yapmak istediğimizde çıkarıp buzu çözülmeden içine dolma harcını koyarız.
kaynatıp kenara aldığınız tencerenin içinden kavanozlarınızı çıkarın, önce yine kapakları ters duracak şekilde oda sıcaklığında güzelce bekletip soğumasını sağlayın. Yaklaşık 7-8 saat bu şekilde bekletip tamamen soğuttuğunuz kırmızı köz biber konservelerinizi serin ve güneş ışığı almayan bir yerde güvenle saklayın.
Dondurucudan çıkardığımız dolma biberlerine(buzu çözülmeden) hazırladığımız iç harcı çok tepmeden tatlı kaşığı yardımı ile dolduruyoruz. Tencereye dizdiğimiz dolmalarımızin üzerini domates ile kapatıp 2 bardak suda 1 yemek kaşığı salçayı eziyor ve üzerinden boca edip kısık ateşte pişiriyoruz.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Çiğ dolma buzluğa konur mu? - Buzlukta saklayacağınız iç harcı dolmaları doldurduktan sonra buzdolabı poşetinin içine koyup havasını alın. Sıkıca bağladıktan sonra buzluğa atabilirsiniz.
Lezzetli ana yemeklerin yanına çıkarılan bir kase lezzetli yeşil biber turşusudur. Yazdan kışa saklanan menemenliklerin domatese eşlik eden tadıdır. Gavurdağı salata, şakşuka, lahmacun börek, yeşil biber kavurması, tavuk veya et fajita biber tadının epey ön planda olduğu aperitifleri veya yemekleri denebilir.
Her tarafı iyice közlenince, soğutun ve kabuklarını soyun. Biberler büyükse ikiye kesin ve çekirdek yuvalarını alın. Küçük buzluk poşetlerine tek kat olarak düzgünce yerleştirin, poşetin havasını alarak kapatın.
Fırında biber közlemesi için yeşil veya kırmızı biber seçebilirsiniz. Bu seçim kişilerin zevkine kalmış bir durumdur. Közlediğiniz biberleri dilediğiniz şekillerde kullanabilirsiniz. Ayrıca közlenmiş biberleri buzdolabı poşetlerine koyarak buzlukta saklayabilirsiniz.
Nitekim haşlanmaksızın dondurulan yeşil biberlerin 6 aylık depolama sonunda taze özelliklerini tamamen koruduğu, ancak 6 aydan sonra lezzet ve kokusunda değişme eğilimi belirdiği saptanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri