Yeşil çay, içerdiği kuvvetli antioksidanlar sayesinde yaşlandırmayı geciktirici bir etkiye sahiptir. Dolayısıyla yeşil çay maskesi ciltteki gözenekleri gidermesinin yanı sıra yaşlanma belirtilerini de geciktirecektir. Düzenli uygulanan yeşil çay maskesi ciltteki gözenek görünümünün azalmasına yardımcı olur.
Cilde sıkılaştırıcı bir etki yapan yeşil çay cilt üzerindeki lekeleri de giderir. İçeriğinde önemli miktarda antioksidan barındıran yeşil çay cildi derinlemesine beslerken kırışıklıkları da önler.
Antioksidan zengini olan yeşil çay içeriğindeki enzimler, amino asitler, polifenoller ile cilde sağladığı faydalar oldukça fazladır. Ayrıca B vitamini, magnezyum, folik asit ve potasyum bakımından zengin bir bitkidir. Sahip olduğu mineral ve vitaminler cildi güzelleştirir ve cilt kusurlarını azaltmaya yardımcı olur.
En çok tercih edilen bitki çayı türlerinden birisi olan yeşil çay, cildi yumuşatır ve nemini korumasına yardımcı olur. Ayrıca parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Tüm bunların yanı sıra yeşil çayı cilt bakımı sırasında da kullanabilirsiniz.
Yeşil çayın faydaları
Anti-inflamatuar ve antioksidan olması nedeniyle yaşlanma belirtilerini yavaşlatıyor. Cildin elastikiyetini artırıyor. Cildi güneşin zararlı ışınlarından koruyor. Cilt lekelerinin tedavisinde oldukça etkili.
İlgili 34 soru bulundu
Bu faydalardan en iyi şekilde yararlanmak adına yeşil çayın düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla her gün 1-2 fincan yeşil çay, ara öğünlerde diyete eklenerek bu olumlu etkilerden yararlanılabilir.
Metabolizmayı ve dolayısıyla yağ yakımını hızlandırır. Tip 2 diyabet riskini düşürür. Cildi güzelleştirir. Enfeksiyon ve hastalıklara karşı koruyucudur, bağışıklık sistemini güçlendirir.
Marketlerde poşet çay olarak ya da ayrı bir şekilde kurutulmuş yapraklar halinde satılan yeşil çayın vücudumuza olan faydaları saymakla bitmez. Antioksidan değeri yüksek olan yeşil çayda bu antioksidanlar hücre öldürücü radikallerle savaşarak birçok hastalığa karşı kalkan vazifesi görür.
Yeşil çay demleyin ve buz kabınıza döküp dondurun. Sonra donmuş küpü bir beze sarın ve gözlerinizin altında bir süre bekletin. Göz çevrenizin aydınlandığını ve gözlerinizdeki şişkinliğin indiğini göreceksiniz. Ayrıca daha koyu renkli halkaları azaltmak için buzlu pamuk pedleri yapabilirsiniz.
Düzenli olarak günde 2-3 bardak yeşil çay içtiğinizde vücudunuz buna alışacaktır ve eskisi kadar etki göstermeyecektir. Bu nedenle 2 hafta yeşil çay tüketimi yaptıktan sonra 1 hafta ara verin ve sonra yeniden 2 hafta yeşil çay içmeye devam edin.
Yeşil çay kateşin açısından zengin iken siyah çayda theaflavine dönüşür. Bu iki madde incelendiği zaman kateşin bir faydası açısından bir kat daha üstündür. Bu yüzden yeşil çay hücre yaşlanmasını engellenmesi ve kanseri önleme açısından daha yüksek değer sahiptir.
Genellikle günde 1.5 gr kafein olacak şekilde tüketilmesine dikkat edilmesiyle birlikte kahvaltılarda veya gün içinde tüketilmesi önerilir. Yeşil çay ne sıklıkla içilmeli sorusunu soran kullanıcılara içerdiği kafein seviyesi sebebiyle günde en fazla 3 fincan yeşil çayın tüketilmesi tavsiye edilir.
Yeşil çayı gün içinde kahvaltıda, çalışma aralarında ve çay molalarında keyifle içebilirsiniz. Ancak yeşil çayın detoks özelliklerini hissediyorsanız, bir diğer deyişle yeşil çay sizin vücudunuzda da ödem söktürücü bir etki gösteriyorsa günde 4 bardaktan fazla yeşil çay içmemeye özen göstermenizde fayda bulunuyor.
En iyi yeşil çay markası arasında yer alan Çaykur, taze çay yapraklarını özenle toplar. Çaykur Burcum Yeşil Çay, bergamot aromasıyla zenginleştirilmiş eşsiz lezzetiyle ödem atmanıza yardımcı olur. Sabahları güne başlamadan önce içeceğiniz bir bardak yeşil çay ile vücudunuzu toksinlerden arındırabilirsiniz.
Göz Kızarıklığı
Papatya, rooibos ve yeşil çay kızarık gözlerde olumlu etkilere sahiptir. Bu çayların anti-enflamatuvar etkileri irrite gözlerde ödem ve enflamasyonu azaltmaktadır.
Evde kirpik uzatma yöntemlerinden en etkilisi olan yeşil çay, kirpiklerinizin hem sağlıklı bir şekilde uzamasını hem de daha bakımlı görünmesini sağlar. Saç bakımında oldukça sık kullanılan yeşil çay, kirpik bakımında da kullanılan etkili bir yöntemdir.
Cildi gençleştirir
Yeşil çay cildinizi gençleştirmeye, aydınlatmaya ve sağlıklı hale getirmeye yardımcı olmakla kalmaz, ciltteki toksinlerin atılmasına yardımcı olur, iltihabı azaltır, lekeleri ve yara izlerini iyileştirir, cildin elastikiyetini artırır.
Pek çok kadın tarafından regl döneminde çay içilmesi rahatlama sağlamaktadır. Stresin azalmasını sağlamakta olan yeşil çay, kişinin kendini iyi hissetmesine ve rahatlayabilmesine neden olmaktadır. Bundan dolayı regl döneminde tüketilmesi önerilmektedir ve bir sakıncasının bulunmadığı bilinmektedir.
Bazı çalışmalar yeşil çayın, karın yağı yakarak vücudu uyardığı ve kilo kaybını teşvik ettiğini göstermiştir. Yeşil çay, metabolizmayı etkileyen fitokimyasal bir yapı içerir. Kilo kaybı konusunda yeşil çaydan destek almak istiyorsanız günde birkaç fincan içmeniz gerekebilir.
Yeşil çay kullanarak hazırlayacağınız detoks suyu ile metabolizma hızınıza bağlı olarak 1 haftada 5 kilo verebilirsiniz. Uygun diyet ve egzersiz programına ek olarak tüketilebilen yeşil çaylı detoks suyu ile sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
Günlük tüketim miktarı ne olmalı? Ortalama bir kupa yeşil çayda, 50-150 mg. arsında polifenol bulunuyor. Önerilen miktarsa günde 2-3 kupa yeşil çay veya 100-750 mg./yeşil çay ekstresi almak. Ancak kafein içeren çay; uykusuzluk, anksiyete, huzursuzluk ve baş ağrısına yol açabiliyor.
Yeşilçay yüksek kafein içeren bir içecektir ve bu yüzden akşam yemekten hemen sonra içilmemelidir. Aynı zamanda yatmadan hemen önce içilmesi uyku kaçırdığı için tercih edilmez. Bunun yerine yatmadan 2 saat önce içmek yararlı gelir.
Yeşil çay zayıflamanızda oldukça büyük bir paya sahip. Metabolizmanızı hızlandıracak kafein ve kateşin adlı maddeleri içeren yeşil çay, zayıflama sürecinde size yardım edecektir. Yüksek oranda antioksidan içerdiği için vücut ısısını yükselterek, yağ yakımınızı başlatıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri