Yüksek miktarda yeşil çay tüketimi, seks hormonunu (erkeklerde testosteron) bağlayan proteinin yani globulin''in (SBHG) düzeyini hemen arttırıyor.
Yeşil çayın kalp sağlığına faydası:
Yapılan bir çalışmada erkeklerde günde 3-4 fincan, kadınlarda ise 1-2 fincan yeşil çay tüketimi kalp hastalıkları ve tüm nedenlere bağlı ölüm riskini azalttığı bulunmuştur.
Bir hafta uygulama sonucunda düşük miktarda (1.5 fincan) çay verilen grupta erkeklik hormonu (testosteron) seviyesinin normal su verilen gruba göre 4 misli arttığı görülmüş.
Yeşil çay, sporcular için de tercih edilen sağlıklı bir içecektir. İçerisinde şeker bulundurmadan enerji ve performans artırıcı bir özellik taşıması onu spor yapan kişiler için de cazip kılmıştır.
İlgili 15 soru bulundu
Genellikle günde 1.5 gr kafein olacak şekilde tüketilmesine dikkat edilmesiyle birlikte kahvaltılarda veya gün içinde tüketilmesi önerilir. Yeşil çay ne sıklıkla içilmeli sorusunu soran kullanıcılara içerdiği kafein seviyesi sebebiyle günde en fazla 3 fincan yeşil çayın tüketilmesi tavsiye edilir.
Bu faydalardan en iyi şekilde yararlanmak adına yeşil çayın düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla her gün 1-2 fincan yeşil çay, ara öğünlerde diyete eklenerek bu olumlu etkilerden yararlanılabilir.
Kandaki SBHG konsantresindeki artış, özgür testosteron oranını büyük ölçüde düşürüyor.Yeşil çay''ın ayrıca, testosteron''u saç döken dehidrotestosteron''a (DHT) dönüştüren bir. tür alfa beş redüktaze enzimi''ne de etki ettiği düşünülüyor.Yeşil Çay''ın bu iki ayrı lakin birbirini tamamlayıcı özelliğinin androjenetik ...
Testosteron fazlalığı akne oluşumu, sinirlilik hali, ergenliğe erken girme, vücut kıllarında artış, yüksek tansiyon, cinsel dürtülerde artış ve yine erkek kaynaklı infertilite gibi semptomlara yol açabilir. Testosteron azlığı gibi fazlalığı nedenleri de çeşitlidir.
Yeşil çay: Yeşil çayın da cinsel gücü arttırdığı biliniyor. İçerdiği yüksek oranda C vitamini ile cinsel modu yükseltiyor.
Kafein tükettiğiniz gecelerin uykusuz geçme nedeni de sağladığı bu enerjidir. Kafein enerji vermenin yanı sıra egzersizle birlikte tüketildiğinde testosteron seviyesini arttırır.
İstiridye ve karides gibi deniz ürünleri, avokado, brokoli, ıspanak, karnabahar gibi sebzeler, muz, yumurta, bal gibi besinler testosteron yükseltmeye yardımcı olabilir.
Antioksidan özelliğe sahip yeşil çayın yüksek düzeyde sperm artırıcı etki gösterdiğine değinen Dr. Buğra Adil Buyrukçu, "Düzenli şekilde yeşil çay tüketimi vücutta oksidasyona yol açan beslenme tarzı ve çevresel faktörlerin etkilerini azaltıyor.
20'li yaşların ortalarında zirve yapan testosteron seviyesi, 30'lu yaşlardan itibaren yavaş yavaş azalmaya başlar. 40'lı yaşlardan itibaren hormon seviyesi yılda ortalama %1 azalır.
Alkol ve Sigara Kullanımını Azaltma: Aşırı alkol tüketimi ve sigara kullanımı, testosteron seviyelerini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, bu alışkanlıkları azaltmak veya bırakmak faydalı olabilir.
Sonuç olarak bacak/kalça antrenmanlarının faydaları ekstra etkisi olduğu düşünülen testosteron arttırma etkisinden kaynaklanmamaktadır. Ancak bacak/kalça çalışmaları daha kuvvetli bir vücut, daha dengeli bir postür, daha iyi bir performans ve daha estetik bir görünüm için olmazsa olmazdır.
Kahve içmenin cinsel isteği azalttığı yönündeki inanışlar yanlıştır. Ortalama miktarda kafein tüketimi çoğu kişide olumlu etkiler gösterir ve erektil disfonksiyon (sertleşme bozukluğu) ile ilişkilendirilmemiştir. Hatta bir çalışmaya göre günde 2-3 fincan kahve içmek sertleşme bozukluğu gelişmesi riskini azaltmaktadır.
Günde bir kafeinli içecekten fazlası, özellikle soda ve yeşil çay, östrojen artışına neden olduğu için önerilmemektedir.
Sonuç: Sonuç olarak omega-3 yağ asitlerinin sıçan tes- tis dokusunda gerek oksidatif hasarı önleyerek, gerekse testosteron düzeyini artırarak olumlu etki gösterdiği tespit edildi.
Siyah çaydan farklı olarak, yeşil çayı çok sıcak olan suyla demlerseniz, acı ve hoş olmayan bir lezzet elde edeceğiniz anlamına gelir.
Fazla içilen yeşil çayın zararları arasında vücudun demir seviyesini bozması da yer alabilmektedir çünkü yeşil çaydaki kafein bu konuda olumsuz etki yaratabilmektedir. Kafein oranı yüksek olan içecekleri sık sık içtiğinizde, demir eksikliği meydana gelir. Demir eksikliğini oluşturan bir içecek de yeşil çaydır.
Diğer taraftan aç karnına içilen yeşil çay iştahımızı azaltacağı için daha az acıkmamızı sağlayacaktır. Sabah aç karnına içilen yeşil çay gece boyu vücutta biriken zararlı toksinlerin atılmasına da yardımcı olacaktır. Aç karnına içilen yeşil çayın bu etkileri kilo vermenize yardımcı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri