Mevsimi kısa sürdüğü için kapya biber turşusu, közlenmiş kapya biber konservesi gibi yöntemlerle saklanarak bir yıl boyunca sağlıkla tüketilebilir. Taze olarak mevsimindeyken tavuk veya et fajita yemeklerine doğranabilir, kapya biber dolması yapılabilir, közlendikten sonra enfes mezelere salatalara konuk olabilir.
Biberleri yıkayıp kurulayın. İçlerini temizleyip yemeklik doğrayın. Tek kullanımlık miktarlarda poşetleyerek derin dondurucuya kaldırın. Özellikle evde kullanabileceğinizden fazla biber varsa bozulmadan bu şekilde dondurucuya kaldırabilirsiniz.
kapya biberi de hem sarımsaklı hem de közlenmiş olarak tüketilebilir.
İlgili 35 soru bulundu
Derin bir kaseye alınan kızartılmış biberlerin üstüne, ezilmiş 4 diş sarımsak eklenir. Biraz tuz ve 5 yemek kaşığı süzme yoğurt (arzunuza göre) eklenir, karıştırılır. Servis tabağına alındıktan sonra, üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir ve pul biber ile süslenir.
Biberlerimizi orta boyutta doğrayalım ve bir kap içerisine alalım. Üzerine ince ince kıydığımız maydanoz, dereotu, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyerek malzemelerimizi karıştıralım. Hazır olan salatamızı servis tabağımıza alarak servis edelim. Afiyet olsun.
Sıvıyağı tavaya alın ve kızdırın. Biberleri hafifçe karıştırarak 5 dakika kadar kızartın. Kevgir yardımıyla havlu kağıt serilmiş tabağa alın ve tuzlayın. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurt ile karıştırıp servis tabağına aldığınız sarımsakların üzerine dökün ve servis yapın.
Közlenen biberler kabukları soyularak 2-3 cm aralıklı kesilir. Biberler ,sarımsak ,maydanoz ,zeytinyağı, sirke ,tuz ve şeker harmanlanır. Bulaşık makinesinde yıkanmış sıcak kavanozlara doldurulur. Buzdolabında muhafaza edilir.
Biberleri iyice yıkayıp sapını ve çekirdeklerini ayıklayıp üzerine tuz serpip yağda yumuşayana kadar kavurun. Soğumaya bırakın. yoğurdu özeleyip dövülmüş sarımsak ekleyin ve biberlerin üzerine gezdirin. Afiyet olsun.
Tam olgunlaşmadığını bildiğimiz yeşil biber, daha erken hasat edilir bu nedenle yetiştirilmek için daha az zamana ihtiyaç duyulur. Diğer renk biberlerin hasadı daha uzun sürdüğü için daha fazla kaynak harcarlar bu durumda da normal olarak daha pahalı olurlar.
Doğradığınız kırmızı biberleri buzdolabı poşeti içine düzgün bir şekilde yerleştirin. Poşetlerin üzerine eliniz ile hafifçe bastırıp, havasını alın. Ardından poşeti katlayıp, tekrar bir poşet içine koyun. Sebzeler 2 poşet içinde olursa, bulunduğu dondurucuda diğer donan sebzelerin kokusunu almaz.
Depoda yeterli bir hava hareketi sağlanarak, yer yer sıcak yuvaların oluşması önlenmelidir. Bu koşullarda dolmalık biberler 20 gün kadar depolanabilmektedir. Buna karşın sivri biberler 4 °C ile 5 °C'de %90-95 bağıl nemde 2 ay kadar depolanabilirler.
Yeşil Biberli Omlet Tarifi Nasıl Yapılır? Biberleri ince doğradıktan sonra tavamızın içerisinde az miktar sıvı yağ ile kızartalım. 2 adet yumurtayı bir kasede çırpalım ve kızaran biberlerin üzerine dökelim. İki taraflı pişirdikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun…
Biberler mutfak robotuna koyulur üzerine beyaz peynir,baharatlar,limon suyu,sirke zeytinyağ ve çok az tuz ilave edilerek tüm malzeme iyice pürüzsüz olana kadar robottan geçirilir. Dilerseniz ceviz içi de ilave ederek robottan geçirebilirsiniz(orjinal tarifte yoktu fakat tavsiye ediyorum çok lezzetli oluyor).
Mevsimi kısa sürdüğü için kapya biber turşusu, közlenmiş kapya biber konservesi gibi yöntemlerle saklanarak bir yıl boyunca sağlıkla tüketilebilir. Taze olarak mevsimindeyken tavuk veya et fajita yemeklerine doğranabilir, kapya biber dolması yapılabilir, közlendikten sonra enfes mezelere salatalara konuk olabilir.
Tavamıza bol yağ koyupk kızdıralım. Kızartma yapacağımız tava derin olursa, kızartmak daha kolay olur. Biberleri ekleyip kızartalım ve süzgecin altına derin kase koyup, biberleri süzgece koyalım ki yağı süzülsün. Bütün biberler bitene kadar bu işlemi yapalım ve soğumaya bırakalım.
Dondurucuya Çiğ Biber Nasıl Konulur? Biberler güzelce yıkayıp suyu süzüldükten sonra içlerini temizleyelim. Ve hepsini küp küp doğradıktan sonra poşetlere istediğiniz şekilde doldurabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri