Vatandaşlar bu kart ile prim ödemeden sadece Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastane, ağız ve diş sağlığı merkezleri, aile sağlık merkezleri gibi hizmetlerden yararlanabilirler. Aynı zamanda başvuru yapıldığı takdirde gebelik, eğitim, kömür, yaşlılık, aşı, engelli yardımları da yapılmaktadır.
Yeşil Kart Sigortası Trafik Sigortası gibi kaza durumunda karşı tarafın hasarını karşılar. Bu yüzden, ülkemizden başka ülkelere kendi aracıyla seyahat gerçekleştirecek sürücülerin kendi araçlarını koruma altına alması gerekir. Bu da kasko sigortasına yurt dışı teminatı dahil edilerek yaptırılabilir.
11-Yeşil kart engelli maaşı
Hane halkı kişi başı geliri net asgari ücretin 1/3'ünden az olan ve herhangi bir sosyal güvencesi olmayan engellilerden; Engel oranı %40-69 arasında olanlara 2023 yılı için 1.595,00 TL, Engel oranı %70 ve üzerinde olanlara ise 2023 yılı için aylık 2.392,00 TL olarak ödenmektedir.
Yeşil Kart değil, SGK da estetik ameliyatlarını karçılamıyor. SUT: "Estetik amaçlı yapılan sağlık hizmetleri Kuruma fatura edilemez. Estetik amaçlı yapıldığı tespit edilen sağlık hizmetine ilişkin giderler Kurumca ödenmez."
Ödeme gücü bulunmayan yoksul vatandaşlara verilen yeşil kartların kapsamı genişletildi. 1 Ocak 2005 tarihinden itibaren yeşil kartlı vatandaşların ilaç giderlerini de devlet karşılayacak. Ayakta tedavi kapsamında muayene, tetkik, tahlil, diş çekimi ve diş protezleri de ücretsiz yapılacak.
İlgili 43 soru bulundu
Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) yapılan değişiklikle, 1 Ocak'tan itibaren Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamına alınan Yeşil Kartlıların özel hastanelerin acillerine müracaatlarının önündeki engel kaldırıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) SUT Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı.
yeşil kartlıysan sağlık bakanlığına bağlı bütün hastanelere gidebilirsin.. ünüversite hastanesine gideceksen devlet hastanesi sevk ederse üçret ödemezsin.devlet hastanelerinin bir çoğu eğitim araştırma..
-Diş çekimi, diş protezi, dolgu ve kanal tedavilerini, ücretsiz olarak yaptırabilmektedirler.
Herhangi bir şekilde Kanunu'nun dışında sağlık güvencesi sağlanan yahut aylık geliri veya gelir payları Kanun kapsamı dışında kalan, başka il veya ilçelere nakleden Yeşil Kart sahipleri Yeşil Kartlarını aldıkları makama geri vererek iptal ettirmek zorundadırlar.
Genel Yazı uyarınca; - Yeşil kart sahiplerinin ayakta veya meskende tedavisi sırasında resmi sağlık kurum ve kuruluşlarındaki hekimlerce gerekli görülen ilaçlara ait bedellerin %20'si yeşil kart sahipleri tarafından karşılanacaktır.
3816 sayılı Kanun kapsamında yeşil kart sisteminden faydalananlar da 1.1.2012 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından resen genel sağlık sigortası olarak tescil edilmiş ve yeşil kartlı vatandaşlarda kapsama alanına alınmıştır.
Artık sigortalı olarak işe yerleşenin Yeşil Kartı iptal edilmeyecek, askıya alınacak. Bu kişi işsiz kaldığı zaman hakları otomatikman yeniden devreye girecek” dedi.
– Hastanemizde, Sosyal Güvencesi Bağ-kur, T.C Emekli Sandığı, Yeşil-Kart (sevk dahilinde), 2022 (sevk dahilinde), SSK, Resmi Kurum (657 no'lu Yasaya tabi devlet memurları ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları) ve Özel Kurumlu (Özel Banka/Özel Sigorta) olan hastalara hizmet verilmektedir.
Herhangi bir sağlık güvencesi altında olanlara bağımlı olarak sağlık hizmetlerinden yararlanması gerekenler, silah altında bulunanlar yeşil kart alamazlar.
ablası 2022 aylığı alıyorsan 60/c 3 GSS kapsamındasın (eski yeşil kart/ primini devlet ödüyor). bu sağlık güvencesiyle özel hastanelerden yararlanamazsın.
Madde 21 - (Değişik:RG-13/6/2003-25137) Yeşil Kart alındığı tarihten itibaren normal hallerde (ölüm, maddi durumda değişiklik vb haller dışında)bir yıl geçerlidir. Bir yılın sonunda vize edilmesi gerekmektedir.
Üye. yeşil kartı varken otomobil alırsa "yeşil kartı iptal edilir" bu konudaki uygulama böyle. Fakat 2022 maaşı asla iptal edilemez.
Yeşil Kart, Türkiye'de ilk kez 1992 yılında, DYP ile SHP'nin oluşturduğu 7. Demirel Hükûmeti tarafından sosyal güvencesi olmayan ve maddi durumu yetersiz olan vatandaşların sağlık giderlerini karşılamak amacıyla uygulamaya konulmuş ve 2008 yılında sona ermiş sistemdir.
Yeşil Kart sahibi hastaların normal, sezeryan ya da müdahaleli doğumlarının ücretleri genel bütçeden ödenecek. Devlet Hastanesi yöneticileri, Yeşil Kartlılar'ın doğum giderlerini faturalandıracak, bedeller Yeşil Kart ödeneğinden karşılanacak.
Yeşil kartlı hastalar, diş protez, gözlük camı ve çerçeve hizmetleri de alacak. Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Devlet Tarafından Karşılanması ve Yeşil Kart Uygulaması Hakkında Yönetmelik`te değişiklik yapıldı.
Öncelikle Green Card almak isteyen kişi mutlaka 18 yaşından büyük olmalıdır. Ayrıca Green Card en az lise mezunu olan kişilere verilir. Lise öğrencisi olmayan kişilerde son 5 yıl içinde uzmanlık ve ya eğitim gerektiren bir alanda da mutlaka 2 yıl aralıksız olarak çalışan kişiler Green Card alabilirler.
SGK Yeşil Kart sorgulama, e-Devlet üzerinden yapılır. Bu sayede gelir testine göre ödeme yapılıp yapılmayacağı anlaşılır.
Yeşil Kartlı Hastalar
İl içinde Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden sevk alabilirler. İl dışında varsa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nden, yoksa Devlet Hastanesinden alacakları sevklerle başvurabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri